Skip to content
ژوئن 22, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • گفت‌وگو علیه فراموشی در دانشگاه سوربن پاریس
  • ایران
  • خبرها

گفت‌وگو علیه فراموشی در دانشگاه سوربن پاریس

هفته پایانی آبان‌ماه (نوامبر ۲۰۲۳) دانشگاه سوربن پاریس، میزبان همایشی بود که با تمرکز بر تحلیل جنبش‌های «آبان ۹۸» و «زن زندگی آزادی»، بر فراموش نکردن مطالبات این جنبش‌ها و جان‌باختگان و دادخواهان تاکید داشت.

همایش «فراموش نمی‌کنیم» به کوشش جمعی از دانش‌آموختگان ایرانی دانشگاه سوربن، به دو زبان فارسی و فرانسه در دانشگاه پاریس‌سیته برگزار شد و ادواردکامینسکی رئیس این دانشگاه و ارواندیانتیل استاد مردم‌شناسی، سحر آقاخانی پژوهشگر و فعال حقوق بشر و شیرین اردکانی وکیل ایرانی‌فرانسوی، اداره کنفرانس را بر عهده داشتند.

پیام نرگس محمدی از زندان اوین به همایش دانشگاه سوربن پاریس

▫️در چهارمین سالگرد کشته‌شدگان آبان خونین ۹۸ آنچه می‌توان نوشت و یادآوری کرد، تداوم مبارزات و اعتراضات و مقاومت مردم علیه حکومت دینی استبدادی است.

۲۵ آبان ۹۸ من در بند زنان زندان اوین بودم. عمق خشونت، سرکوب و شکنجه معترضان را در ۲ قاب دیدم. جوان گلوله خورده بدحالی را که از بند امنیت زندان اوین به بهداری منتقل شده بود و با ورود ناگهانی چند نفر از بند زنان، مأموران بند امنیت غافلگیر شدند و در ورود دختری ۱۹ ساله پس از بازداشت و بازجویی‌های خشونت‌بار به بند زنان اوین. ما زنان زندانی از ۱ دی در اعتراض به تحصن نشستیم، گرچه پاسخ حکومت سرکوب و تبعید ما شد.

جهان شاهد بود که اعتراضات نه تنها فروکش نکرد که برعکس به دلیل فساد سیستماتیک و تاراج منابع و اموال ملی و سیاست‌های فاجعه‌بار اقتصادی و سرکوب بی‌امان و ویرانگر مخالفان و معترضان سیاسی – اجتماعی – فرهنگی و مدنی و به خطر انداختن حق حیات و زندگی مردم و گسترش ستم و تبعیض علیه زنان، صف مخالفان بیش از پیش گسترش یافت و جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» با عاملیت زنان آگاه ایران رقم خورد.

مردم ایران به دنبال تحقق دموکراسی، آزادی و برابری‌اند و اراده کرده‌اند. 

حکومت جمهوری اسلامی مانع اصلی تحقق مطالبات مردم ایران است و گذار از «حکومت دینی استبدادی زن‌ستیز» برای بقاء جامعه امری ضروری و گریزناپذیر است.

اعطای جایزه نوبل صلح پیام روشنی برای مردم ایران بود که جهان هم استبداد دینی را می‌بیند و هم معترضان و مخالفان حکومت را. حقوق بشر به عنوان یکی از بزرگترین و مهمترین آمال و دستاورد بشر مورد توجه جهانیان است و جنبش «زن، زندگی، آزادی» مورد حمایت جهان است.

این نوید بزرگی است.

گرچه من در زندان این پیام را می‌نویسم اما بدانید دیوارهای زندان مانع و دلسردکننده من نیستند. با قلبی سرشار از عشق و امید و سرزندگی راه منتهی به صلح، دموکراسی و آزادی را ادامه خواهم داد و کنار مردم سربلند و ایران باشکوه‌مان خواهم ایستاد.

نرگس محمدی

زندان اوین

Continue Reading

Previous: “دیوانه” یا “شیر” – مصطفی معین
Next: پیام صدیقه وسمقی کنشگر حقوق زنان در تهران به همایش دانشگاه سوربن پاریس
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved