روند ترک تحصیل دانشآموزان در ایران شتاب بیشتری به خود گرفته و کارشناسان نسبت بهعواقب آن هشدار میدهند. امسال حدود ۴۵۰ هزار کودک از تحصیل بازماندهاند و احتمال دارد از ۱۴ میلیون کودکی که خانوادههایشان امکان تامین غذای مورد نیاز آنها را ندارند، بیش از یک میلیون و نیم در معرض محرومیت از تحصیل قرار بگیرند.
براساس ویدئویی که در رسانهها و شبکههای اجتماعی منتشر شده هادی موسوینیک، کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس رژیم گفت: طبق آمار آموزش و پرورش، امسال حدود ۴۵۰ هزار کودک از تحصیل بازماندهاند و احتمال بازماندن حدود یک میلیون و نیم کودک دیگر از تحصیل وجود دارد.
حدود یک و نیم میلیون نفر کودک در معرض بازماندگی از تحصیل داریم. به گفته موسوینیک از نظر تبعیض آموزشی فقط ۱۲ درصد قبولیهای رتبه زیر ۳ هزار کنکور از مدارس دولتی بودند. این در حالی است که روند ترک تحصیل دانشآموزان در ایران شتاب بیشتری به خود گرفته است و کارشناسان نسبت به عواقب آن هشدار میدهند. وزیر اسبق آموزش و پرورش نیز نوزدهم شهریورماه سال جاری با استناد به آمار مرکز پژوهشهای مجلس تعداد بازماندگان از تحصیل در کشور را ۹۳۰ هزار نفر اعلام کرد و گفت که این افراد، «بیسوادان آینده» را تشکیل میدهند. آمارها نشان میدهد که ۷۰ درصد «ترک تحصیلیها» مربوط به دهکهای درآمدی پایه یک تا پنج هستند؛ دهکهایی که تحت سختترین فشارهای معیشتی قرار دارند. اما نکته مهم، دلیل بازماندن کودکان از تحصیل و خطر افزایش ۱/۵ میلیون نفری این گروه است که با دلیل عدم بهرهمندی ۱۴ میلیون کودک از غذای مناسب مشترک است.
وزیر اسبق آموزش و پرورش در عین حال با استناد به آمار مرکز پژوهشهای مجلس رژیم، تعداد بیسوادان در ایران ٩٣٠ هزار نفر است.
بازماندگی از تحصیل بیشتر به فقر اکثریت مردم برمیگردد و خانوادهها قادر به تامین نیازهای تحصیلی فرزندان خود نیستند.
همچنین بیشترین آمار بازماندن از تحصیل و ترک تحصیل به دهکهای پایین و مناطق مرزی و کمتر توسعهیافته برمیگردد.
علاوه بر ترک تحصیل کودکان به دلیل فقر، در برخی مناطق ایران از جمله سیستان و بلوچستان، صدها هزار کودک به دلیل نبود مدرسه و معلم در صدها روستا از تحصیل محروم هستند.