سازمان پزشکان بدون مرز هشدار داده است که در صورت عدم برقراری آتشبس بین اسرائیل و شبهنظامیان فلسطینی در نوار غزه بیمارستانهای این باریکه تبدیل به «سردخانه» برای نگهداری از اجساد قربانیان خواهد شد.
مراکز درمانی در نوار غزه از یک سو در معرض حملات قرار دارند و از سوی دیگر با قطع جریان برق روبرو هستند. تدروس ادهانوم، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفته که در پی «حملات مکرر» به بیمارستان الشفا در شهر غزه ارتباط خود با کادر درمان در این بیمارستان را از دست داده است.
مدیر بیمارستان الشفا در غزه: کاملا در محاصره نیروهای اسرائیلی هستیم
محمد ابو سلمیا، مدیر بیمارستان الشفا در غزه میگوید این مرکز درمانی «به طور کامل» در محاصره نیروهای اسرائیلی است.
وی افزود که کادر درمان قادر به فعالیت نیستند و امکان انتقال «دهها جسد» به خارج از بیمارستان و تدفین آنها وجود ندارد. ارتش اسرائیل حمله به بیمارستان الشفا را تکذیب کرده و مدعی شده که راکت شبهنظامیان فلسطینی به این مرکز درمانی اصابت کرده است.
ارتش اسرائیل گفته است که روز یکشنبه به انتقال نوزدان از بیمارستان الشفا کمک خواهد کرد. این در حالی است که به گفته محمد عبید، جراح سازمان پزشکان بدون مرز دو نوزاد به دلیل قطع جریان برق و از کار افتادن دستگاههای نگهداری از نوزادان تازه متولد شده در الشفا جان باختهاند.
ارتش اسرائیل: به زیرساختهای تروریستی در سوریه حمله کردیم
ارتش اسرائیل میگوید به دنبال حمله به بلندیهای اشغالی جولان از داخل خاک سوریه به مواضعی در این کشور حمله کرده است.
به گفته ارتش اسرائيل در این حملات «زیرساختهای تروریستی» در داخل خاک سوریه هدف گرفته شدند. اسرائیل پیش از این از شلیک «دو پرتابه» از داخل خاک سوریه به بلندیهای جولان خبر داده بود. این حادثه باعث شده بود تا آژیر خطر به نشانه احتمال حمله راکتی در منطقه به صدا درآید.
اسرائیل روز جمعه نیز اعلام کرده بود که در پی حمله پهپادی به ایلات در جنوب این کشور به مواضعی در سوریه حمله کرده است.
اسرائیل در جریان جنگ سال ۱۹۶۷ بخشهایی از بلندیهای جولان را تصرف کرد و سپس در سال ۱۹۸۱ آن را به خاک خود ضمیمه کرد. با این حال الحاق این بخش از بلندیهای جولان به خاک اسرائیل از سوی سازمان ملل متحد به رسمیت شناخته نشده است.
افزایش فعالیتهای دیپلماتیک سران کشورهای خاورمیانه
همزمان با شدت گرفتن جنگ در غزه، تلاشهای دیپلماتیک سران کشورهای خاورمیانه نیز به شکلی جدی افزایش یافته است. در روز جمعه، تمیم بن حمد آل ثانی، امیر قطر به قاهره پرواز کرد تا با عبدالفتاح السیسی، رئیسجمهور مصر مذاکره کند. همچنین در روز شنبه، ابراهیم رئیسی نیز به ریاض سفر خواهد کرد تا در نشست اضطراری سازمان همکاریهای اسلامی شرکت کند. گزارش شده که در این نشست که ابعادی بسیار کمسابقه پیدا کرده است، بشار اسد رئیسجمهور سوریه نیز در کنار دیگر سران کشورهای اسلامی حضور خواهد داشت. عربستان در حال حاضر ریاست دورهای سازمان همکاریهای اسلامی را بر عهده دارد و به همین دلیل نیز این نشست اضطراری در شهر ریاض برگزار میشود. در همین حال، محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان هم خواستار پایان جنگ در غزه شده است. وی که در نشست آفریقا-سعودی در ریاض سخن میگفت «حملات نظامی به غزه، هدف قرار دادن غیرنظامیان و نقض قوانین بینالمللی» را محکوم کرد و گفت: «ما خواستار پایان این جنگ و جابهجایی اجباری فلسطینیان هستیم».
یکی از مقامهای عالیرتبه سازمان ملل خواستار توقف «قتل عام» در غزه شد
در حالی که هنوز خبری از توقف درگیری در غزه نیست، فشارها بر اسرائیل به ویژه از سوی نهادهای زیرمجموعه سازمان ملل متحد در حال افزایش است. در یکی از آخرین واکنشها، فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امدادرسانی سازمان ملل به آوارگان فلسطینی یا «اونروا» خواستار توقف فوری «قتل عام» در غزه شد. او با انتشار مقالهای در روز جمعه، نوشت: «مسیری که هماکنون مقامهای اسرائیل انتخاب کردهاند، صلح و امنیتی را که هم اسرائیلیها و هم فلسطینیها سزاوار آن هستند، ارمغان نمیآورد.»
10:47 PM