مقامات درمانی حماس در غزه میگویند بیش از ۱۰ هزار نفر در این باریکه کشته شدند
مقامات درمانی غزه اعلام کردهاند تعداد افرادی که از زمان آغاز حملات اسرائیل به نوار غزه کشته شدهاند به ۱۰ هزار و ۲۲ نفر رسیده است. این آمار یک روز پس از حملات شبانه سنگین اسرائیل اعلام شده است. اسرائیل میگوید در غزه صدها نقطه از جمله یک مقر نظامی حماس را هدف قرار داده است. مدیر بیمارستان اصلی شهر غزه پیشتر به بیبیسی گفت که حدود ۲۰۰ نفر دیشب در اثر حملات اسرائیل کشته شدند. گروهی از نهادهای بشردوستانه از جمله سازمان ملل متحد و موسسات خیریه گفتهاند که «کشتار وحشتناک» غیرنظامیان در غزه «تکاندهنده» است. گفته میشود هزاران کودک در میان کشتهشدگان هستند.
دبیرکل سازمان ملل متحد: غزه گورستان کودکان شده است
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است جنگ در غزه «بحران انسانیت» است و غزه به سرعت در حال تبدیل به «گورستان کودکان» است. گوترش در کنفرانس خبری خود به خبرنگاران گفت صدها دختر و پسر هر روز کشته یا زخمی میشوند. به گفته او «این بحران جهان را تکان داده و جانهای بیگناه زیادی را به باد داده است.» دبیر کل سازمان ملل متحد یک بار دیگر اقدامات منزجر کننده تروریستی حماس در هفتم اکتبر را محکوم کرد و گفت جنگجویان حماس غیرنظامیان را سپر انسانی خود کردهاند و به حمله به اسرائیل ادامه میدهند. گوترش افزود «هیچ چیز نمیتواند شکنجه کشتار آدمربایی و مجروح کردن غیرنظامیان را توجیه کند و حفاظت از جان غیرنظامیان باید در اصل و اساس و همه چیز باشد.» دبیرکل سازمان ملل متحد درعین حال نسبت به افزایش خشونتها تحت تاثیر جنگ اسرائیل در غزه ابراز نگرانی کرد و از جامعه بینالمللی خواست به خطر گسترش درگیریها به منطقهای وسیعتر توجه کنند: «ما همین حالا شاهد افزایش سطح تنش و گسترش آن از لبنان و سوریه تا عراق و یمن هستیم.» آنتونیو گوترش خواستار توقف «لفاظیهای نفرت پراکن» و برقراری آتش بس انساندوستانه شد و گفت از افزایش تعصبهای ضد یهود و ضد مسلمان عمیقا نگران است. او افزود جوامع یهودی و مسلمان در سراسر جهان نگران امنیت و ایمنی خود هستند. گوترش یک بار دیگر بر نیاز به پیش گرفتن راه حل تاسیس دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل تاکید کرد.
درخواست کمک انساندوستانه ۱.۲ میلیارد دلاری سازمان ملل برای فلسطینیان
دبیر کل سازمان ملل متحد که ساعاتی پیشتر درباره «بحران انسانیت در غزه» با خبرنگاران صحبت کرد اعلام کرده است این نهاد بینالمللی کارزاری را برای جمعآوری کمک انساندوستانه ۱.۲ میلیارد. دلار برای امدادرسانی به غیرنظامیان فلسطینی آغاز کرده است. آقای گوترش گفت این کمک برای امدادرسانی به مردم غزه و نیز ۵۰۰ هزار فلسطینی کرانه باختری از جمله بیتالمقدس شرقی مصرف خواهد شد. دبیرکل سازمان ملل متحد تصریح کرد کمکهایی که از آغاز جنگ وارد غزه شده به هیچ وجه کافی نیست و «قطرهای در اقیانوس نیاز مردم غزه است.» او تاکید کرد کامیونهای امداد باید اجازه ورود به غزه را پیدا کنند و افزود در دو هفته گذشته کمی بیشتر از ۴۰ کامیون وارد غزه شدهاند در حالی که پیش از جنگ روزانه ۵۰۰ کامیون امدادی وارد این منطقه میشدند. آقای گوترش یک بار دیگر خواستار ورود سوخت به غزه شد و گفت بدون سوخت کودکان تازه به دنیا آمدهای که در انکباتور هستند و یا بیمارانی که به دستگاههای تنفسی متصلند جانشان را از دست خواهند داد.
حماس خواهان بازدید بینالمللی از بیمارستانهای غزه برای اثبات دروغگویی تلآویو شد
حماس خواهان اعزام کمیته ای بین المللی به نوار غزه برای بازدید از بیمارستان ها و مراکز درمانی این منطقه برای اثبات دروغگویی اسرائیل مبنی بر استفاده از این بیمارستان ها از سوی نیروهای مقاومت فلسطین شد. به گزارش روز دوشنبه ایرنا حماس اعلام کرد: ما از دبیرکل سازمان ملل می خواهیم که کمیته ای بین المللی را برای بازدید از بیمارستان ها به منظور مطمئن شدن از دروغپردازی اشغالگران تشکیل دهد. «خلیل الحیه» عضو دفتر سیاسی حماس امروز در گفت وگو با شبکه الجزیره تصریح کرد: اشغالگران می خواهند با دروغگویی، مدت زمان کشتار ساکنان غزه را طولانی تر کنند. الحیه گفت: رژیم اشغالگر می خواهد ملت فلسطین را از سرزمین خود آواره کند ولی ما این توطئه را به شکست می کشانیم. وی اضافه کرد: با هر ضربه ای که دشمن از مقاومت می خورد، کشتار غیرنظامیان را افزایش می دهد. الحیه با بیان اینکه اشغالگران با دروغگویی به دنبال فراهم کردن زمینه یک کشتار بزرگ هستند، ادامه داد: درهای بیمارستان ها و مراکز اسکان آوارگان به روی رسانه باز است تا دروغگویی رژیم صهیونیستی را افشا کنند. عضو دفتر سیاسی جنبش حماس اظهار داشت: دولت آمریکا برای جنایت به اشغالگران چراغ سبز نشان داده و دولت آمریکا مسئول همه این جنایت ها است. الحیه گفت: در آستانه توافق برای مبادله اسیران غیرنظامی و خارجی بودیم که با فریبکاری رژیم صهیونیستی به نقطه صفر بازگشتیم.
نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد خواستار آتشبس فوری در غزه شدند
روسای تمام آژانسهای اصلی سازمان ملل متحد با صدور بیانیهای مشترک و نادر خواستار «آتشبس فوری بشردوستانه» در غزه شدهاند. روسای ۱۱ نهاد زیرمجموعه سازمان ملل متحد و ۶ سازمان بشردوستانه می گویند: «تقریباً یک ماه است که جهان با شوک و وحشت وضعیت در حال گسترش در اسرائیل و سرزمینهای اشغالی فلسطین را تماشا میکند». روسای سازمانهای یونیسف، سازمان جهانی بهداشت، برنامه جهانی غذا و همچنین خیریههایی مانند کودکان را نجات دهید میگویند تلفات جانی هر دو طرف جنگ «هولناک» بوده و خواستار آزادی بیقید و شرط گروگانهایی شدند که حماس آنها را در اختیار دارد. این بیانیه ادامه می دهد: «با این حال، کشتار هولناک تعداد بیشتری از غیرنظامیان در غزه و قطع دسترسی ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار فلسطینی به غذا، آب، دارو، برق و سوخت، غیرقابل قبول است.» این بیانیه می افزاید که ۸۸ نفر از کارکنان وابسته به نهادهای سازمان ملل که متمرکز بر پناهجویان فلسطینی بودند از ۷ اکتبر تاکنون کشته شدهاند که بالاترین تعداد تلفات نیروهای سازمان ملل «در یک درگیری ثبت شده» است.
هواپیماهای اردنی بستههای کمک پزشکی به غزه پرتاب کردند
ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن، اعلام کرد که کشورش بستههای کمک پزشکی به بیمارستان صحرایی اردن در غزه ارسال کرده است. پادشاه اردن در ایکس نوشت: «پرسنل بیباک نیروی هوایی ما نیمهشب کمکهای پزشکی فوری را به بیمارستان صحرایی اردن در غزه پرتاب کردند. وظیفه ما کمک به برادران و خواهران مجروح در جنگ غزه است. ما همیشه در کنار برادران فلسطینی خود خواهیم بود.» پادشاه اردن از حمله اسرائیل به غزه انتقاد کرده و بارها خواستار آتش بس شده است.
سنگینترین حمله هوایی جنگ در غزه
سخنگوی ارتش اسرائیل گفته بود: «ما با قدرتی عظیم حمله میکنیم. امشب و هر روز. امشب حملهای سنگین در راه است.»
و اکنون این «قدرت عظیم» در حال کشتار مردم بی دفاع غزه است. گزارشگر بیبیسی در غزه میگوید حملات امشب اسرائیل به غزه سنگینترین حملات این کشور از آغاز عملیات نظامی اسرائیل در سال جاری بوده است. رشدی ابوعلوف میگوید این حملات بر شمال غرب غزه متمرکزند. جایی که اردوگاه آوارگان بیچ که به نام کمپ شتی نیز شناخته میشود، هدف حملات هوایی سنگین است.
بر اساس گزارشهای رسانههای اسرائیلی، نیروهای اسرائیلی قصد دارند تا احتمالا ظرف ۴۸ ساعت آینده وارد شهر غزه شوند.
خبرنگاران در داخل غزه و از مرز اسرائیل حملات شدیدیرا توصیف کرده اند. گزارش ها از غزه حاکی است که حملات از هوا، دریا و زمین، از جمله از شمال نواری که اکنون نیروهای اسرائیلی در آن حضور دارند، انجام می شود.
سازمان بهداشت جهانی خواستار برقراری مجدد تلفن و اینترنت در غزه شد
در پی قطع مجدد خدمات اینترنت و تلفن در غزه، رئیس سازمان بهداشت جهانی گفت از خاموشی ارتباطی حاکم بر غزه و بمبارانهای سنگین بر این منطقه بسیار نگران است. به گفته تدروس آدهانوم گبرییسوس «بدون ارتباطات مردمی که نیاز به اقدامات فوری پزشکی دارند نمیتوانند با آمبولانس و یا بیمارستان تماس بگیرند.» او خواستار برقراری بلافاصله تمام کانالهای ارتباطی شد. پیشتر پالتل، شرکت مخابرات فلسطینی از یک «اختلال کامل» در خدمات ارتباطی و اینترنتی در غزه خبر داد و گفت که این اختلال به دلیل بمباران مسیرهای اصلی خطوط ارتباطی توسط حملات اسرائیل است.» نت بلاکس که سرعت و دسترسی به اینترنت را در نقاط مختلف جهان رصد می کند، گفته است در حدود ساعت ۱۸:۵۰ به وقت محلی (۱۶:۵۰ به وقت گرینویچ) «اختلال جدیدی در ارتباطات» در نوار غزه رخ داده که بیشترین تاثیر را بروی شرکت مخابرات پالتل، تنها اپراتور باقی مانده در این منطقه داشته است.
ادامه تلاشهای آمریکا جهت توقف کوتاهمدت جنگ برای ارسال کمکهای بشردوستانه به غزه
دولت آمریکا تلاشهای دیپلماتیک خود را در خاورمیانه بیشتر کرده تا بتواند به یک توقف کوتاه مدت در جنگ غزه برای ارسال کمکهای بشردوستانه به این شهر دست پیدا کند. ویلیام برنز، مدیر آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا که به سیا معروف است به منطقه سفر کرده و اکنون در حال گفتگو با مقامات اسرائیل است. وی که سفیر سابق ایالات متحده در اردن هم هست، خواستار تبادل اطلاعات بیشتر و تلاش بیشتر برای جلوگیری از تلفات غیرنظامیان شده است. آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا نیز در آخرین توقف سفر منطقهای خود به ترکیه رفته است. کاخ سفید گفته است که کامالا هریس، معاون رئیسجمهور این کشور نیز روز دوشنبه با رهبران کشورهای خارجی که نامشان منتشر نشده، درباره این درگیریها گفتگو خواهد کرد. در این بیانیه آمده است که خانم هریس تلاشهای ایالات متحده را برای افزایش جریان کمک به غیرنظامیان در غزه پیش خواهد برد.
بازداشت یک اکتیویست معروف فلسطینی به اتهام دعوت به کشتن شهرکنشینهای یهودی
به گفته ارتش اسرائیل عاهد تمیمی، اکتیویست شناختهشده فلسطینی که به “نماد مقاومت فلسطینیان” تبدیل شده، در جریان یک عملیات نظامی در کرانه باختری دستگیر شد. ارتش اسرائیل اعلام کرد که تمیمی به اتهام “تحریک به خشونت و فعالیت تروریستی” در شهر نبی صالح در نزدیکی رامالله دستگیر شده است. این زن اکتیویست ۲۲ ساله برای بازجویی در اختیار نهادهای امنیتی اسرائیل قرار گرفته است. به گزارش رسانههای اسرائیل او در صفحه اینستاگرامش دعوت به کشتن اسرائیلیهای شهرکنشین کرده بود. عاهد تمیمی زمانی که ۱۴ ساله بود به دلیل انتشار فیلمی از او که در آن یک سرباز اسرائیلی را گاز گرفت تا مانع دستگیری برادر کوچکترش شود، معروف شد. در دسامبر ۲۰۱۷ زمانی که ۱۶ ساله بود، مقابل دوربین به یک سرباز اسرائیلی سیلی زد و به همین دلیل دستگیر شد و پس از آن به نماد مقاومت در رسانههای فلسطینی تبدیل شد. او در سال ۲۰۱۸ پس از ماهها حبس از زندان آزاد شد. یک تصویر پرتره بسیار بزرگ از او بر دیوار میان اسرائیل و کرانه غربی در بیتاللحم نصب شده است.
«ما ادامه میدهیم»؛ پیام نتانیاهو «به دوستان و دشمنان»: آتشبس نمیکنیم
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل با بی اعتنایی به درخواستهای مکرر و رو به افزایش شخصیتهای سیاسی و نهادهای بینالمللی در جهان تاکید کرد که آتشبس در غزه را نمیپذیرد. نتانیاهو که در حضور خلبانان یک پایگاه هوایی در جنوب اسرائیل سخن میگفت، تاکید کرد: «بدون بازگشت گروگانهای ما آتشبس برقرار نخواهد شد.» نخست وزیر اسرائیل سپس با اشاره به عملیات نظامی جاری بر ضد حماس افرود: «به دشمنان و دوستانمان می گوییم تا زمانی که آنها را شکست دهیم (به جنگ) ادامه خواهیم داد.
فرانسه خواستار «وقفه فوری بشردوستانه» در جنگ غزه شد
کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه روز یکشنبه همزمان با سیامین روز جنگ اسرائیل و حماس خواستار «وقفه فوری بشردوستانه» در درگیریها و حملات شد. رئیس دیپلماسی فرانسه پس از دیدار با همتای قطری خود در دوحه گفت: وقفه فوری، پایدار و مستمر بشردوستانه کاملاً ضروری است و باید بتواند به آتشبس منجر شود. او تاکید کرد که فرانسه در تلاش است تا متنی در این زمینه در شورای امنیت سازمان ملل تصویب شود؛ این در حالیست که اعضای شورای امنیت از زمان شروع جنگ غزه تاکنون بر سر آتشبس بشردوستانه جهت متوقف کردن حملات اسرائیل و تسهیل در امر کمکرسانی به غیرنظامیان به توافق جمعی نرسیدهاند.
هشدار بلینکن نسبت به «جابهجایی اجباری» فلسطینیان از غزه؛ محمود عباس «نسلکشی» اسرائیلیها را محکوم کرد
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا روز یکشنبه در رامالله با محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی که اداره امور در کرانه باختری را در دست دارد، دیدار و گفتگو کرد. این ملاقات در حالی انجام میشود که درخواست ایالات متحده از اسرائیل برای وقفه بشردوستانه در جنگ جاری با حماس هنوز با پاسخ مثبت تلآویو همراه نشده و جامعه بینالمللی به شدت نگران عواقب حملات مرگبار اسرائیل علیه غیرنظامیان در غزه و گسترش یافتن این بحران به کرانه باختری و دیگر جبههها است. محمود عباس در این دیدار بار دیگر بر ضروررت برقراری «آتشبس» فوری و توقف حملات اسرائیل به غزه تاکید کرد. رئیس تشکیلات فلسطنینی همچنین در حضور وزیر خارجه آمریکا «نسلکشی» اسرائیلیها در غزه را محکوم کرد. این نخستین بار پس از آغاز جنگ غزه در هفت اکتبر است که وزیر امور خارجه آمریکا پس از چندین سفر به اسرائیل و اردن، از بخش اشغالی سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری رود اردن بازدید می کند. رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا به گفته یکی از سخنگویانش در این دیدار نسبت به «جابهجایی اجباری» فلسطینیان از غزه هشدار داد و خواستار پایان یافتن «خشونت افراط گرایان» علیه فلسطینیها در کرانه باختری شد. lسفر آقای بلینکن به رامالله با اعتراضهای پراکنده فلسطینیهایی همراه شده که ایالات متحده را همدست و شریک «جنایات اسرائیل در غزه» میدانند.