“شاید وقت آن فرا رسیده است که مسئولین، کمی به این آتش سوزیها و حوادث نزدیک شوند تا گرمای سوزان را حس کنند. شاید زمان آن باشد که کمی هم رنجها و مشکلات آتشنشانان را از نزدیک لمس کنند”.
بامداد روز گذشته در در جریان عملیات اطفای حریق یک ساختمان در خیابان جنت آباد تهران، آتش نشان علی قانع در حین انجام وظیفه جان خود را از دست داد. آتش نشان علی قانع متاهل بود و 2 فرزند، دو و پنج ساله از وی بجا مانده اند.
یک آتش نشان،هر روز با هدف نجات زندگی انسان های دیگر و پیشگیری از خسارت مالی، فداکارانه در راه رفاه و آسایش جامعه جان خود را در خطر می اندازد. در کشورما، این صفت فداکاری برای دیگران را باید بسیار ارزشمند دانست. زیرا که کسانی بمانند این آتش نشان از خود گذشته، که امرار معاش وی و همکارانش از طریق خدمت به جامعه تامین می شود – متاسفانه کمیاب شده اند!
علی قانع و همکارانش در انجام کار بسیار خطرشان به هیچگونه رانتی دسترسی ندارند و آنها در جریان نجات جان شهروندانشان و جلوگیری از خسارت مادی نمی توانند در خواست رشوه بکنند! تنها محل درآمد این زحمتکشان فداکار و پاکدامن، فقط از طریق حقوق آنها است.
آتش نشان های کشور ما دروضعیت شغلی مناسبی نیستند و اینرا می توان از نکاتی که جمعی از آتشنشانان تهرا ن پس از مرگ علی قانع در تماس با خبرگزاری ایلنا بیان کرده اند دریافت:
- شاید وقت آن فرا رسیده است که مسئولین، کمی به این آتش سوزیها و حوادث نزدیک شوند تا گرمای سوزان را حس کنند. شاید زمان آن باشد که کمی هم رنجها و مشکلات آتشنشانان را از نزدیک لمس کنند.
- شغل پر از استرس و خطر آتشنشانی نیازمند توجه بیشتر مسئولان است.
- هنوز مشکل بازنشستگی پیش از موعد ما را حل نکردهاند. اجرای آییننامه مشاغل سخت و زیانآور در مورد کارگران شاغل در یکی از سختترین مشاغل جهان، شاید کمترین کاری باشد که مسئولان و بالادستیها میتوانند انجام دهند
- به نظر شما فیش حقوقی آتشنشان فداکار، شهید علی قانع، چند درصد فیشهای حقوقی مسئولان و مدیران است.
- با وجود همه مرارتهاو ناملایمات به سوگند خود با مردم وفاداریم و همچنان، هر روز با شعلههای آتش میجنگیم.
نیما پاکزاد
اندیشه نو