خبرنگاران کشته شده در غزه به ۱۱ نفر رسیدند
اتحادیه خبرنگاران و روزنامهنگاران فلسطین: تاکنون ۱۱ خبرنگار فلسطینی در بمباران غزه کشته، بیش از ۲۰ نفر زخمی و ۲ خبرنگار هم مفقود شدهاند.
آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای فلسطینیها: زندگی در عزه دارد پایان می یابد
بزرگترین نهاد مستقر سازمان ملل در نوار غزه میگوید آنجا «در آستانه سقوط است». فیلیپ لازارینی، کمیسر آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی یکشنبه در یک سخنرانی تند از مقر این آژانس در بیتالمقدس گفت «غزه در حال خفه شدن است و به نظر می رسد که جهان در حال حاضر انسانیت خود را از دست داده است». فیلیپه لازارینی، گفت کارمندان آژانس امدادرسانی به آوارگان فلسطینی همراه با آوارگان به مرز رفح در نزدیکی مرز با مصر نقل مکان کردهاند. او گفت کارمندان این سازمان در ساختمانی در کنار «هزاران آواره و ناامید» مشغول به کارند. کارمندان آژانس امدادرسانی و کاریابی برای آوارگان فلسطینی در خاور نزدیک یا بهطور خلاصه اونروا (انگلیسی: UNRWA) خوانده میشود از فعالترین نهادهای سازمان ملل در غزه است که در سال ۱۹۴۹ تشکیل شد. فیلیپ لازارینی، کمیسر کل گفت «به مسئله آب نگاه کنید- همه میدانیم که آب مایه حیات است – آب در غزه دارد تمام میشود و زندگی دارد پایان مییابد». او گفت که محاصره غزه «چیزی جز مجازات دسته جمعی» نیست. فیلیپ لازارینی گفت «پیش از آنکه خیلی دیر شود، محاصره باید پایان یابد و آژانسهای امدادی باید بتوانند با خیال راحت مواد ضروری مانند سوخت، آب، غذا و دارو را وارد کنند.» او گفت «به زودی نه غذا وجود خواهد داشت و نه دارو.»
اسرائیل شمار افراد به گروگان گرفته شده توسط حماس را ۱۹۹ نفر اعلام کرد
ارتش اسرائیل روز دوشنبه اعلام کرد که ۱۹۹ نفر در جریان حمله اخیر جنبش اسلامگرای فلسطینی حماس به خاک این کشور به گروگان گرفته شدهاند. این در حالست که گزارش قبلی ارتش اسرائیل در این خصوص که روز یکشنبه منتشر شده بود از اسارت ۱۵۵ گروگان حکایت داشت. سخنگوی ارتش اسرائیل بدین ترتیب روز دوشنبه در جریان یک کنفرانس خبری، آمار تازه گروگانهای حماس را ۱۹۹ نفر اعلام کرد و یادآور شد که اطلاعرسانی به خانوادههای این افراد صورت گرفته است.
بایدن اشغال غزه توسط اسرائیل را «اشتباهی فاحش» خواند
جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا هرگونه تلاش اسرائیل برای اشغال مجدد نوار غزه را یک «اشتباه جدی و فاحش» توصیف کرد. این اظهار نظر در حالی مطرح میشود که اسرائیل در پی حمله مرگبار و غافلگیرکننده هفتم اکتبر حماس ضمن بمبارانهای شدید غزه در پی انجام یک حمله زمینی است و از ساکنان شمال این منطقه محاصره شده خواسته تا به سمت جنوب کوچ کنند. جو بایدن در پاسخ به سوال خبرنگار شبکه سی بی اس در مورد حمایت احتمالی وی از اشغال غزه توسط اسرائیل، پاسخ داد: «من فکر می کنم این یک اشتباه بزرگ است.» رئیس جمهوری آمریکا سپس افزود: حماس نماینده همه فلسطینیان نیست؛ اما از بین بردن افراط گرایان اقدام ضروری است.» جو بایدن همچنین در پاسخ به این سوال که آیا حماس باید به طور کامل از بین برود یا خیر، پاسخ داد: «بله، فکر می کنم.» وی در ادامه گفت: «اما باید یک مرجع فلسطینی وجود داشته باشد. باید راهی برای تشکیل کشور فلسطین پیدا کرد.» رئیسجمهوری آمریکا با بیان اینکه «فکر نمیکند لازم باشد» نیروهای آمریکایی در این جنگ شرکت کنند، گفت که آنها به اوکراین نیز اعزام نخواهند شد.
اسرائیل توافق بر سر آتش بس را تکذیب کرد
اسرائیل برقراری آتشبس برای تسهیل خروج شهروندان خارجی از غزه را انکار کرد. تنها نیم ساعت پس از سخنان دو مقام امنیتی مصری درباره توافق بر سر آتشبس چندساعته در نزدیکی گذرگاه رفح، دفتر نخستوزیری اسرائیل چنین موضوعی را رد کرد. بر اساس بیانیه دفتر بنیامین نتانیاهو، در حال حاضر هیچگونه آتشبسی برای ورود کمکهای بشردوستانه به غزه در قبال خروج شهروندان خارجی در جریان نیست. پیشتر، مقامهای حماس هم از توافقی برای آتشبس ابراز بیاطلاعی کرده بودند.
شرایط اسفناک آوارگان در مناطق جنوبی نوار غزه
خانیونس، بزرگترین شهر جنوبی نوار غزه، به خانه موقت صدها هزار آوارهای تبدیل شده که از ترس عملیات زمینی ارتش اسرائیل، نواحی شمالی این نوار را ترک کرده اند. به گفته شاهدان، آوارگانی که در خانیونس آشنایی دارند، به خانه آنها رفتهاند. گروهی هم در مدارس پناه گرفته اند. اما دهها هزار نفر، چارهای جز ماندن در خیابان ندارند. محدودیت امکانات خانیونس از یکسو و تعداد بسیار زیاد آوارگانی که به این شهر رسیده اند از سوی دیگر، باعث شده که گاهی تهیه یک قرص نان، مستلزم ساعتها ایستادن در صف باشد. به گفته یکی از ساکنان خانیونس، شرایط نامناسب باعث شده گروهی از آوارگان تصمیم بگیرند با وجود همه خطرات، به خانههایشان در مناطق شمالی بازگردند. این در حالیست که مناطق جنوبی هم از حملات هوایی اسرائیل در امان نیستند و از نیمهشب یکشنبه تا صبحگاه دوشنبه، خانیونس و حومههایش شاهد چندین حمله هوایی بودهاند.
بایدن دخالت جمهوری اسلامی را تکذیب کرد
جو بایدن، رئیس جمهوری ایالات متحده، روز یکشنبه تصریح کرد که «هیچ مدرک مشخصی» دال بر این که ایران پشت حملات اخیر به اسرائیل بوده است، وجود ندارد. او در مصاحبهای با برنامه تلویزیونی «۶۰ دقیقه» گفت: «من قصد ندارم که اطلاعات محرمانه را فاش کنم. اما خیلی صریح به شما میگویم که هیچ مدرکی دراینباره وجود ندارد.» مصاحبهکننده بار دیگر از آقای بایدن پرسید که آیا ایران هیچ کمکی به این حمله نکرده است و وی در پاسخ تکرار کرد که «تا این لحظه» هیچ مدرکی وجود ندارد که ایران به طراحی حمله کمکی کرده باشد.
محمود عباس: «ساف» تنها نماینده قانونی مردم فلسطین است
محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین، شامگاه یکشنبه ۲۳ مهر تاکید کرد که سیاستها، برنامهها و تصمیمات سازمان آزادیبخش فلسطین «ساف»، به عنوان تنها نماینده قانونی مردم فلسطین محسوب میشود. خبرگزاری فلسطین «وفا» پیشتر به نقل از عباس آورده بود که «سیاستها و اقدامات حماس نماینده مردم فلسطین نیست»، اما متعاقبا این گزارش را اصلاح کرد و نامی از حماس نیاورد. این خبرگزاری تاکید کرد که محمود عباس در تماس با نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، مخالفت خود را با کشتن غیرنظامیان هر دو طرف ابراز داشت و آزادی غیرنظامیان، اسرا و بازداشتشدگان از هر دو طرف را خواستار شد. رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین با تاکید مجدد بر مخالفت با خشونت، تعهد به مشروعیت بینالمللی و توافقهای امضا شده، مقاومت مسالمتآمیز مردمی و اقدام سیاسی را به عنوان راه دستیابی به اهداف ملی، خاطرنشان ساخت. او خواستار توقف حمله اسرائیل، حفاظت از فلسطینیها و بازگشایی فوری کریدورهای بشردوستانه به نوار غزه، تامین تجهیزات پزشکی و رساندن آب، برق و سوخت به شهروندان شد. محمود عباس در تماس خود با رئیس جمهوری ونزوئلا ضمن «رد کامل کوچ اجباری» ساکنان نوار غزه، این کوچاندن را روز «نکبت دوم» برای مردم فلسطین دانست.
مادورو، با محکوم کردن «حملات کور اسرائیل علیه غیرنظامیان که منجر به کشته و زخمیشدن هزاران نفر شد»، گفت که این اقدامات، «مرز احترام به قوانین بینالمللی بشردوستانه» را درنوردیده است.
تغییر نقشه حملات اسرائیل
العربیه در گزارشی می نویسد: تهاجم زمینی اسرائیل به دلیل بارش باران و هوای مهآلود و کاهش حمایت بینالمللی در نتیجه تظاهرات اعتراضی گسترده در نیویورک، لندن و دیگر پایتختهای غربی به تاخیر افتاده است. رهبری اسرائیل شروع به تعیین اهداف محدودتری برای جنگ خود در نوار غزه کرده و بهجای اصرار بر انحلال نظامی حماس و از بینبردن حاکمیت آن، از ترور یحیی سنوار و محمد ضیف، دو فرمانده ارشد حماس صحبت کرده و تأکید دارد که تهاجم «لزوماً همهجانبه نخواهد بود، بلکه بر مبنای پیشرفت در اجرای طرحهای عملی برای عملیات، توسعه مییابد.» فرماندهان اسرائیلی هدف خود را پاسخ به حمله حماس با اقدام تلافیجویانه مرگبار و ویرانگر تعریف کرده بودند و از زمان حمله حماس در شنبه گذشته، با میانگین روزانه هزار حمله هوایی، دهها برج و هزاران خانه را ویران کرده و بیش از نیم میلیون نفر را از خانههایشان آواره کرده و کوشیدند ۱.۱ میلیون نفر را به شکل اجباری از شمال به جنوب، کوچ دهند. این اقدام در راستای بسترسازی برای انجام حمله زمینی و ویران کردن «شهر زیرزمینی غزه »که حماس آن را در اعماق زمین ساخته است، صورت گرفته است. این در حالی است به گزارش خبرنگار «العربیه» در حمله موشکی اخیر، ساختمانی در سدروت واقع در ۱۰ کیلومتری نوار غزه هدف اصابت مستقیم قرار گرفت و آتشسوزی در آن رخ داد. خبرنگار العربیه از بمباران مجدد موشکی شهرکهای اطراف نوار غزه خبر داد.
اخبار روز