روزنامه فرانسوی فیگارو در شماره روز شنبه خود درباره گزینه های احتمالی جانشینی علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، گمانه زنی کرد. این روزنامه به نقل از «چندین منبع اطلاعاتی غربی» ادعا کرده است که آقای خامنه ای دچار سرطان پروستات پیشرفته است و بیماری در تمام بدن او توسعه یافته است. مقاله می افزاید که از دید پزشکان رهبر جمهوری اسلامی حداکثر تا دو سال آینده زنده خواهد بود. نویسنده مقاله با اشاره به عمل جراحی پروستات آقای خامنه ای اضافه می کند که برغم تلاش ده ساله برای پنهان نگه داشتن بیماری، این موضوع دیگر برای مسئولان رده بالای کشور راز ناگشوده ای نیست.
بر اساس ادعای روزنامه فیگارو، عده انگشت شماری از شدت بیماری آگاهند. از این جمله می توان به مجتبی خامنه ای، پسر رهبر جمهوری اسلامی ایران و محمد گلپایگانی، رییس دفتر وی اشاره کرد. با این وجود به نظر می رسد که اطلاعات بسیار محرمانه وضعیت سلامتی وی تا حدودی به خارج از حلقه نزدیکان رهبر درز کرده است. به همین دلیل در چند ماه اخیر رقابت پنهانی و شدیدی بر سر جانشینی آقای خامنه ای در راس هرم قدرت شکل گرفته است. مقاله با اشاره به یک سرمقاله روزنامه کیهان می افزاید به دلیل همین رقابت است که اخیرا فشارها بر روی حسن روحانی، رییس جمهوری و اکبر هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام افزایش یافته است.
نویسنده، بخشی از مقاله خود را به ترکیب مجلس خبرگان رهبری اختصاص داده است. از دید وی، آیت الله هاشمی شاهرودی که پس از مرگ مهدوی کنی به ریاست موقت مجلس خبرگان رسیده، رویه ای «کمتر افراطی» نسبت به سایر گزینه ها دارد. به نوشته فیگارو، گرچه آقای شاهرودی به رهبر جمهوری اسلامی نزدیک است، اما دیدگاههای معتدلتری دارد. ضمن آنکه وی دارای صلاحیت مذهبی بالایی است و به عنوان مرجع تقلید شناخته می شود. در صورتی که آیت الله شاهرودی بتواند در انتخابات آینده که در سال ۱۳۹۴، برگزار می شود به مجلس خبرگان راه پیدا کند و ضمنا بتواند به ریاست آن نیز انتخاب شود، آنگاه بخت زیادی برای جانشینی آیت الله خامنه ای را خواهد داشت. نویسنده این مقاله همچنین از صادق لاریجانی، رییس قوه قضاییه، هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی به عنوان سایر نامزدهای بالقوه رهبری نام برده است.
روزنامه فیگارو، رهبری مجتبی خامنه ای را نیز منتفی ندانسته است. به ادعای نویسنده اگرچه وی تحصیلات بالای مذهبی ندارد، اما در صورت دخالت نیروهای مسلح می تواند جای پدرش را بگیرد.همه اینها در حالیست که ایران امروز با مشکلات سیاسی عدیده ای دست و پنجه نرم می کند: پرونده هسته ای، مبارزه با داعش، رقابت منطقه ای با عربستان و خصومت با اسراییل و دست آخر روابط سیاسی با کشورهای غربی. به هر روی، غرب در ماههای آینده مانورها و رقابت های سیاسی ایران را بدقت تحت نظر خواهد گرفت.