[گزارشی از مانعتراشیها در روند برگزاری انتخابات شورای صنفی دانشگاه چمران اهواز]
در دانشگاه چمران اهواز سالهاست که از تشکیل شورای صنفی جلوگیری شدهاست. در نیمسال گذشته نیز با انواع و اقسام مداخلات در برگزاری انتخابات، مجددا شورای صنفی تشکیل نشد.
در ابتدا، زمان برگزاری انتخابات تعمداً به گونهای انتخاب شد که با امتحانات تداخل داشته باشد. بازه ثبت نام از ۱۶ تا ۱۸ اردیبهشت بود که هیچگونه اطلاعرسانی قبل و بعد این تاریخها انجام نشد. انتخابات نیز ۳۰ اردیبهشت بود که که بدلیل آغاز امتحانات و فرجهها، تاریخ مناسبی برای برگزاری انتخابات در دانشگاه نبود. نهایتا پوسترهای اطلاع رسانی، به دو پوستر که به سختی دیده میشد، محدود شدند. این مسئله باعث شد تا بسیاری از دانشجویان، علیالخصوص ورودیهای جدید که از روند ثبتنام و انتخابات اطلاع کافی ندارند، متوجه این مسئله نشوند.
پر واضح است که عدم تبلیغات و انتخابنکردن زمان مناسب برای رایگیری، یکی از مشخصه های بارز جلوگیری تعمدی از تشکیل شورای صنفی است.
پس از پایانیافتن بازهی ثبتنام کاندیداها، در روز انتخابات، سامانه رایگیری بدون هیچگونه اطلاع قبلی بسته شد. پس از پیگیریهای صورتگرفته، دانشگاه اعلام کرد که تعداد داوطلبین به حد نصاب نرسیده و به همین دلیل امکان برگزاری انتخابات وجود ندارد.
همچنین بسیاری از دانشجویان واجد صلاحیت، رد صلاحیت شدند. پیشتر نیز این رد صلاحیتهای غیرقانونی و سلیقهای را در بسیاری از دانشگاهها دیدهبودیم.
لازم به ذکر است که بدلیل عدم تشکیل شورای صنفی از سال ۹۷، اکثر ورودیهای جدید اطلاعی از حقوق خود و همچنین امکان وجودِ نهاد شورای صنفی، ندارند. تداوم این سنگاندازیها از طرف دانشگاه و معاونت دانشجویی در سالهای اخیر، باعث شده تا بدنهی دانشجویی از حقوق خود آگاهی نیابند. جلوگیری از تشکیل شوراهای صنفی یکی از شیوههای سرکوب است که در سالهای اخیر بکار گرفته شدهاست.