تعدادی از بازیگران محکوم به مراجعه به مراکز روانپزشکی شده اند. چهار انجمن علمی سلامت روان کشور با انتشار نامه ای خطاب به رئیس قوه قضائیه نسبت به احکام تکمیلی برخی قضات مبنی بر مراجعه متهمان بی حجابی به روانپزشک اعتراض کردند.در قسمتی از نامه چنین آمده است: خیراً حکم یکی از هنرمندان کشور با اتهام بی حجابی در انظار عمومی در رسانه های فراگیر به شکلی گسترده منتشر شده و رسماً مورد تکذیب قرار نگرفته است.
در متن حکم آن طور که تصویر آن در رسانه ها منتشر شده چنین آمده است:”با مراجعه به مراکز رسمی روانشناسی و مشاوره نسبت به درمان بیماری شخصیت ضد اجتماعی (نیاز به دیده شدن از طریق عدم رعایت مقررات عمومی و رفتارهای نابهنجار و ضداجتماعی) به صورت هر دو هفته یک بار اقدام و گواهی سلامت خود را در پایان دوره درمان ارائه نماید.”
در مورد دیگری نیز بر اساس خبر مندرج در رسانه های رسمی، محکومیت هنرمند مشهور کشور در ارتباط با اتهام مستند به نوع پوشش چنین بوده است: “هر هفته یک بار با مراجعه به مراکز رسمی مشاوره و روان شناسی نسبت به درمان بیماری روحی و شخصیت ضد خانواده اقدام و در پایان دوره درمان گواهی سلامت خود را ارائه نماید”
تشخیص اختلالات روانی در صلاحیت روان پزشک است نه قاضی؛ همانگونه که تشخیص سایر بیماری ها در صلاحیت پزشکان است نه قضات. ارجاع افراد به مراکز روان شناسی و مشاوره جهت اعمال تغییر در سبک زندگی و انتخاب های فردی آنها متعارض با اصل خود مختاری به عنوان یکی از اصول اخلاقی این حرفه است.
از برچسب زدن به رفتارهای افراد با عناوین تشخیصی روان پزشکی باید پرهیز نمود. چنین برخوردی هم از جهت گسترش و برجسته سازی انگ بیماری های روانی، در ذهنیت افراد جامعه نتیجه ای ناخوشایند خواهد داشت و هم به تشدید خودداری مردم نیازمند درمان، از پیگیری درمان ضروری خود، دامن خواهد زد و به موقع اجتماعی دسترسی به خدمات سلامت روان خواهد افزود……
دکتر مجید صادقی، رئیس انجمن علمی روان پزشکان ایران
دکتر احمد علی نوربالا، رئیس انجمن علمی پزشکی روان تنی ایران
دکتر بهروز دولتشاهی، رئیس انجمن علمی روان درمانی ایران
دکتر حمید رضا پورشریفی، رئیس انجمن روانشناسی ایران