🔸 حق آزادی بیان و اجتماع
_ در اول ماه مه ۲۰۲۲، کارگران در سراسر ایران با وجود تلاش برای سرکوب توسط نیروهای دولتی، تجمعات اعتراضی برگزار کردند.
_ در تهران با وجود حضور نیروهای امنیتی مسلح، که مجلس شورای اسلامی را محاصره کرده بودند، تعدادی از معلمان با در دست داشتن بنرهای اعتراضی و پوسترهای معلمان زندانی به مناسبت روز آزادی و برابری به سمت یکی از پارکهای شهر راهپیمایی کردند.
در بوشهر نیز نیروهای انتظامی صبح همان روز به تجمع معلمان یورش بردند و ۱۲ نفر از آنان را مورد ضرب و شتم قرار دادند و دستگیر کردند. در ۱۲ می، معلمان در بیش از ۴۰ شهر در سراسر ایران در اعتراض به ادامه بازداشت همکاران خود تجمع کردند.
_ در یاسوج نیز نیروهای امنیتی برای جلوگیری از تجمع معلمان مقابل اداره کل آموزش و پرورش مستقر شدند و زمانیکه معلمان قصد تجمع اعتراضی داشتند بیش از ۵۰ نفر دستگیر و بازداشت شدند.
🔸 حق آزادیهای مدنی
تعدادی از معلمان از جمله #رسولبداقی، #جعفرابراهیمی و #محمدحبیبی، در اول ماه مه دستگیر شدند و در بازداشت و گاه در سلول انفرادی ماندند. در آگوست ۲۰۲۲، #اسکندرسورانلطفی، #شعبانمحمدی و #مسعود_نیکخواه، سه فعال صنفی معلمان و از اعضای هیئت مدیره انجمن صنفی معلمان مریوان در استان کردستان ایران، همچنین آقای لطفی سخنگوی شورای هماهنگی انجمن های صنفی معلمان ایران (CCITTA)، بهطور غیرقانونی بازداشت شدند. پس از چندین ماه وثیقههای سنگین برای آزادی این سه نفر تعیین شد و آنان همچنان با محاکمه روبرو هستند. لطفی در زمان بازداشت به همراه سایر معلمان بازداشتی در اعتراض به اقدامات غیرقانونی و سرکوبگرانه نیروهای امنیتی دست به اعتصاب غذا زد. پس از ۱۰ روز اعتصاب غذا بدلیل وخامت شدید وضعیت جسمانی، به درخواست همکارانش به اعتصاب غذای خود پایان داد. خانوادههای بسیاری از فعالان کارگری زندانی نیز با صدور نامهای سرگشاده، ادامه حبس غیرقانونی و شرایط غیرقابل قبول بازداشت فعالین را محکوم کردند.
🔸 فعالان حقوق معلمان در موج سرکوبی که آموزگاران را در سراسر کشور هدف قرار داد در مجموع، بیش از ۲۳۰ معلم به دلیل شرکت در تظاهرات در ماه مه ۲۰۲۲ دستگیر شدند. مقامات درمانده از سرکوب اعتراضات مسالمتآمیز معلمان بر سر دستمزدهای زیر خط فقر ، بودجه نامناسب آموزش و پرورش با زندانی کردن معلمان نتوانستند این موج اعتراضی را خاموش کنند. حاکمان از آن زمان تاکنون بیش از ۲۰۰ معلم را با اتهامات بیپایه و اساس و دروغین در خطر انداختن امنیت ملی، دستگیر، احضار، همراه با بازجوییهای طولانی و توهین و تهدید حقوق آنها در مورد آزادی تشکلات مستقل، ساماندهی و آزادی بیان را نقض کردهاند.
🔸 در ۸ مه ۲۰۲۲، معلم سیسیل کوهلر و معلم بازنشسته ژاک پاریس، هر دو از اعضای فدراسیون آموزش ملی و آموزش حرفهای FO (FNEC FP FO) در فرانسه، به اتهام جاسوسی و ایجاد ناامنی در ایران دستگیر شدند. در اردیبهشت ماه ، مصادف با ماه می، که تلویزیون ایران به نقل از وزارت اطلاعات ایران از دستگیری ژاک پاریس و سیسیل کوهلر به بهانه «ورود به کشور با هدف ایجاد هرج و مرج و بی ثبات کردن جامعه خبر داد.» این دو فعال اتحادیهای رسما در ۶ ژوئیه، به “اجتماع و تبانی با هدف تضعیف امنیت کشور” متهم شدند. در نوامبر ۲۰۲۲، بعد از چند ماه بیخبری خانوادهی آنان و نیز دولت فرانسه از سرنوشت این شهروندان فرانسوی، بالاخره اجازه ملاقات کوتاه کنسولی و تماس با خانوادههای مربوطه به آنها داده شد. این تماسهای کوتاه تأیید کرد که سیسیل کوهلر و ژاک پاریس هر دو در شرایط بد بازداشت در زندان اوین به سر میبرند و سلامت روحی و جسمی آنها به شدت رو به وخامت گذاشته است.
🔸 محاکمه رهبران تشکلها به دلیل شرکت در اعتصابات
در ایران، هزاران نفر از کارگران نفت در شهرهای سراسر کشور در اوایل مهر ۲۰۲۲ دست به اعتصاب زدند. کارگران پتروشیمی در بوشهر با حمایت از اعتراضات در سراسر کشور علیه دولت دست به اعتصاب زدند که با خشونت نیروهای امنیتی، اعتصاب کنندگان سرکوب و بسیاری از کارگران دستگیر شدند. نیروهای امنیتی و ضدشورش حضور گستردهای در سایتهای صنعتی جنوب داشتند. بیش از ۳۰ نفر از کارگران صنعت نفت دستگیر شدند. تا پایان مهرماه بیش از ۵۰۰ کارگر قراردادی در صنایع نفت و گاز عسلویه و آبادان دستگیر و بیش از ۱۰۰ نفر اخراج شدهاند.