در حالی که نظام آموزشی کشور، سالهاست که به قهقرای نابودی نزدیکشده و آموزش به مثابه کالایی قابل فروش دستبهدست میگردد و ایدئولوژیِ بخش کوچکی از قدرت بهجای دانش ارائه و سکاندارانِ مهمترین نهاد فرهنگی به سرهنگانی منفعت طلب تبدیل گشتهاند. به عبارت دیگر، اصل ۳۰ قانون اساسی و نیز اصول مرتبط با حقوق ملت بهدست فراموشی سپردهشده و عملاً نادیده گرفته میشود، هرکسی که این حقایق را به زبان آورد، به داغ و درفش نواخته خواهدشد.
بیش از بیست سال است که فعالان صنفی فرهنگیان، در اینخصوص هشدار دادهاند، اما بهجای قدردانی از آنان، توبیخ، تبعید، اخراج و زندان را برایشان در نظر گرفتهاند.
فعالان صنفی فرهنگیان کشور، این حقایق را در چهار چوب قانون، گوشزد کردهاند. اما گویی قانون به وسیلهای تبدیل شده که فقط با تفسیر عدهای خاص قابل اجراست. گویی در این سرزمین «مقنن شأن خود را فراتر از آن میداند که خود به قانون عمل کند».
در جدیدترین اقدام نهادهای امنیتی، #اصغر_امیرزادگان از اعضای هیات مدیره انجمن صنفی معلمان فارس، با اتهام نخنمای تبلیغ علیه نظام، برای گذراندن ۸ ماه حبس، به زندان فیروزآباد منتقل شد.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان، از مسئولان قضایی و نهادهای امنیتی این پرسش را دارد:
چگونه یک معلم میتواند علیه نظام تبلیغ کند؟ کجاست شأن معلم که در بنگاه بانگ و رنگ میلی از آن دم میزنید؟ چرا به جای حل مساله در صدد پاک کردن صورت مساله هستید؟
اگر میخواهید مشکلات را برطرف کنید، چرا کسانی که کشور را به ورطهی نابودی کشاندهاند، زندانی نمینمایید؟
چرا کسانی را که برای منافع شخصی و گروهی، خون مردم را به شیشهکشیدهاند را زندانی نمیکنید؟
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، ضمن محکوم کردن بازداشت و زندانی کردن #اصغر_امیرزادگان و سایر معلمان زندانی، با صدای رسا اعلام میدارد: بازداشت، تبعید، اخراج، زندان و… فعالان صنفی را از مسیر حقیقت و عدالتخواهی، منحرف نخواهد کرد. این شورا معتقد است تازمانی که آموزش و پرورش بهمسیر درست خود برنگردد، هیچ نوع تغییرِ مثبتی در جامعه قابل تصوّر نخواهدبود.
این شورا همانگونه که در بیانیههای پیشین اشاره نموده، معتقد است بیعدالتیهایی که دانسته در حق معلمان اعمال میشود، میتواند عواقب غیر قابل تصوری ایجاد نماید.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
۲۱ خرداد ۱۴۰۲