روز شنبه ۲۳ اردیبهشت طی خبر کمیته اجرایی انتخابات شورای صنفی اعلام شد که تعداد کاندیداهای تاییدصلاحیتشده دانشکده علوم اجتماعی به حد نصاب نرسیدهاست، در حالی که بیش از ۱۵ تن از دانشجویان در انتخابات ثبت نام کرده بودند.
قابل ذکر است که بند چهارم و پنجم ماده چهاردهم آییننامه شامل هیچ کدام از کاندیداها نمیشود؛ هیچ یک از کاندیداهای انتخابات شورای صنفی عضو تشکلهای اسلامی یا کانونها نبوده و یا دارای محکومیت انضباطی قطعی نبودهاند.
از سوی دیگر روز گذشته تعدادی از کاندیداهای انتخابات انجمنهای علمی نیز به شکلی ناگهانی و غیرقانونی رد صلاحیت شدند.
در حالی که نام کاندیداها تا ساعت ۱۶ در سامانه رایگیری قرار داشت ناگهان اسامی آنها بدون هیچگونه اطلاعرسانی از سامانه حذف شد. پس از پیگیریها متوجه شدیم که لیستی با نام بیش از ۳۰ دانشجو (در کل دانشگاه تهران) از طرف کمیته انضباطی برای حذف از انتخابات به مسئولان مربوطه داده شدهاست.
بر اساس بند دومِ ماده یازدهمِ آییننامه تاسیس و فعالیت انجمنهای علمی، لغو عضویت دانشجویان در شورای مرکزی برای مسائل انضباطی تنها با « محکومیت انضباطی منجر به توبیخ کتبی و درج در پرونده» قابل اجرا است که هیچ یک از کاندیداهای دانشکده علوم اجتماعی مشمول این وضعیت نیستند.
شیوهنامه انضباطی جدید و آییننامه صنفی_رفاهی در کنار رد صلاحیتهای گسترده روندی است که از سرکوب نهادهای دانشجویی شروع و به حذف افراد میرسد. دانشگاه با خودکامگی تام هرکسی را که همسو و چاپلوس امیال خود نباشد با چماق قدرت ساکت کرده و کنار میگذارد.
قدم بعدی چیست؟ حذف تشکلهای دانشجویی و تبدیل دانشگاه به کارخانه تولید تملقگویان قدرت؟
شورای صنفی و انجمنهای علمی دانشکده علوم اجتماعی این روند مستبدانه را محکوم و هشدار میدهند که این خیال واهی را رها کرده و مانع روند دموکراتیک انتخابات تشکلهای دانشجویی نشوید؛ زیرا حمله به تشکلها به مثابه مقابله با پویایی و کوشش در جهت ایجاد مانع در فعالیتهای دانشجویی است؛ وقتی بسترهای رسمی را سرکوب میکنید آغوش خود را برای آشوب باز کردهاید.
منبع: کانال شورای صنفی علوماجتماعی دانشگاه تهران
سه شنبه بیست وششم اردیبهشت ۱۴۰۲