در روزهای منتهی به کارگر و معلم در حالی شاهد تداوم بازداشت شمار زیادی از کارگران و معلمین بودیم که بسیاری از فعالین در این دو قشر نیز، همواره با فشارهای مختلف برای تداوم فعالیتهای مطالبهگرانه خود دست و پنجه نرم کرده و هر روز نیز، خبر جدیدی از بازداشت فردی دیگر در رسانهها منتشر میشود.
برای پیگیری وضعیت برخی از این فعالین بازداشتی، گفتگویی با خانواده این افراد و وکیلشان ترتیب دادیم که مشروح آن را در ادامه میخوانید؛
تاج، وکیل دادگستری: انتشار گزارش موکلین در بخش خبری ۲۰:۳۰ بر خلاف همه اصول قانونی و شرعی بود
حسین تاج، حقوقدان و وکیل رضا شهابی، حسن سعیدی و کیوان مهتدی در گفتگویی با امتداد، ضمن تشریح وضعیت رسیدگی به پرونده موکلین خود، اظهار داشت: پرونده آقایان شهابی و سعیدی در ابتدا به شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب ارجاع شد و متاسفانه، بدون توجه به دفاعیات مطرح شده و ایرادات متعددی که در پرونده وجود داشت، حکم مجموع ۶ سال حبس برای این موکیلن صادر شد. حکمی که دادگاه شعبه ۳۶ تجدیدنظر نیز، عینا آن را تائید کرد و اشد آن، یعنی پنج سال باید اجرا شود.
پرونده کیوان مهتدی نیز به شعبه ۲۸ ارجاع شد که متاسفانه، قاضی مظلوم بدون هیچ توجهی به ایرادات متعدد مطرح در خصوص پرونده، حکم اشد، یعنی پنج سال حبس را برای موکل اینجانب صادر کرد. این حکم نیز در مرحله تجدیدنظرخواهی، عینا تائید شده است. اعاده دادرسی موکلین را آماده کردیم که به خاطر مشکل سیستم ثنا، درگیر ثبت آن هستیم و به زودی آن را ثبت خواهیم کرد. امیدواریم که به مانند دیگر آرا که در مرحله دیوان نقض شده، آرا موکلین نیز در این مرحله نقض شود.
نکته مهم در خصوص این پروندهها این بود که پیش از اینکه حتی دادسرا، کیفرخواست صادر کند، وزارت اطلاعات گزارشی در بخش خبری بیست و سی در خصوص شهابی و دیگر متهمان پرونده منتشر کرد. این گزارش خلاف قانون، شرع، اخلاق و همه اصول بوده، چرا که تصویر این دوستان و نام آنها به روشنی مشخص بود و متاسفانه وقتی به دستگاه قضائی اعتراض کردیم؛ گفتند که نهاد امنیتی به صورت خودسر اقدام به تهیه و انتشار این مستند کرده است!
به نظر میرسد که این نه آخرین رفتار وزارت اطلاعات و نه آخرین اقدام غیرقانونی صدا و سیما در انتشار این دست گزارشات بوده که متاسفانه این مسئله در روند رسیدگی هم تاثیرگذار بوده است.
صالح نیکبخت، وکیل داود رضوی: با توجه به ارجاع پرونده به شعبه تحت ریاست قاضی صلواتی از گرفتن آن امتناع میکنم
همچنین در ادامه، صالح نیکبخت، حقوقدان و وکیل داوود رضوی و سندیکای کارکنان شرکت واحد در خصوص وضعیت پرونده موکلش به امتداد، گفت: در پرونده حاضر به این علت که این پرونده به شعبه ۱۵ و نزد قاضی صلواتی ارجاع شده بود از گرفتن پرونده در این شعبه امتناع میکنم و علت این امر نیز بر همگان روشن است. بنابراین در این پرونده در شعبه ۱۵ وکیل داود رضوی نیستم.
اما به عنوان وکیل سندیکا و نیز وکیل کلی داود رضوی، باید به اطلاع برسانم که موکلم به این دلیل که از نزدیک به ۸ ماه پیش در بازداشت به سر برده و اتهام او، مربوط به ملاقات با دو تن از نمایندگان سندیکاها و سازمانهای آموزش و پرورش فرانسه، متوجه ایشان شده است. متاسفانه در این طول حدود ۸ ماه گذشته که با قرار بازداشت در زندان به سر میبرد، دچار بیماری شده و با توجه به مشاهده شده لکه خون در نمونه آزمایش موکل، جان ایشان را در خطر میبینم.
موکلم با توجه به استمرار مشاهده این لکههای خون در آزمایشات خود در وضعیت خطرناکی به سر میبرد. به رغم اینکه دستور داده شد که وی را به بیمارستان طالقانی تهران منتقل کنند، بنا بر گفتههای خودش به قدری مراقبتهای حفاظتی و دستبند و پابند این موارد را داشته که قادر به ماندن در بیمارستان نبوده است.
با این حال در این گونه موارد، تعیین تکلیف بیمار بر عهده خودش نبوده و زندان به عنوان حافظ و مراقب زندانی، باید زمینه معالجات سریع او را فراهم کند.
همسر داود رضوی: همه هزینههای درمانی همسرم، حتی در حد ویزیت پزشک هم از کارت بانکی خودش انجام میشود!
هما خداوردیان، همسر داود رضوی، عضو سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی در گفتگویی با امتداد، ضمن تشریح وضعیت همسر خود، اظهار داشت: هنگامی که همسرم در زندان تهران بزرگ در بازداشت بود، خیلی تلاش کردیم تا برای مشکلات گوارشی مربوط به معده ایشان با توجه به اینکه سالها تحت مراقبت پزشک بوده، راه حلی پیدا کنیم که متاسفانه این امر صورت نگرفت.
همسرم را به بیمارستان طالقانی منتقل کردند که مثلا بیماری ایشان را کنترل کنند که در طول مدت بستری هم به قدری رفتار غیرانسانی با ایشان از طریق بستن پابند و دستبند صورت گرفت که شرایط او به مراتب بدتر از قبل شد.
مشکل مهمتر اینکه از روز اول با ادعای فراری بودن، همسرم را بازداشت کردند و این در حالی است که اصلا نه ابلاغیهای برای ایشان آمده بود و نه در سامانه سنا، احضاری برای داود داشتیم. بر همین اساس، قرار وثیقه برای همسرم را بر مبنای همان ادعا قبول نکردند و مدعی هستند که باید تحت کنترل باشد.
مسئله جالب اینکه، همسرم به دلیل مشکلی که برای دندانهای او پیش آمده بود، دندانهای متحرکی سفارش داده بود که وقتی به زندان رفت به ما گفتند که پول دندانها را واریز کنید تا تحویل بگیریم و به ایشان بدهیم! الان هم که دندانها به دست همسرم رسیده به دلیل عدم فیکس کردنشان توسط دندانپزشک، عملا امکان استفاده از آن را ندارد. به همین دلیل هم، مشکل جویدن غذا باعث شده که مشکل گوارش همسرم تشدید شود.
دو عنوان اتهامی اجتماع و تبانی و فعالیت تبلیغی علیه نظام برای همسرم مطرح شده اما هنوز هیچ حکمی برای ایشان صادر نکردهاند. وقتی هم که برای پیگیری به دادگاه مراجعه میکنیم، پاسخگوی ما نیستند. جالب اینکه همه هزینههای درمانی همسرم، حتی در حد ویزیت پزشک از کارت بانکی خودش صورت میگیرد!
مادر کیوان مهتدی: آنیشا اسدالهی، همسر کیوان در انفرادی نگهداری میشود
فرزانه امیریجاه، مادر کیوان مهتدی، عضو زندانی کانون نویسندگان ایران در گفتگویی با امتداد، ضمن تشریح وضعیت فرزند خود، گفت: دادگاه برای پسرم، ۵ سال حبس برای عنوان اجتماع و تبانی و یک سال هم برای عنوان اخلال در امنیت کشور حکم صادر کرده که از این میزان، پنج سال قابل اجرا خواهد بود.
فرزندم نزدیک به یک سال است که در بند بوده و دوران محکومیت خود را میگذراند. سوای ملاقاتهای کابینی در طول ماه هم یک مرتبه ملاقات حضوری داریم و تماس تلفنی ما هم برقرار است. وضعیت کیوان، نسبتا بنا به گفتههای خودش، مناسب است.
آنیشا(مریم) اسدللهی، همسر کیوان هم به تازگی دستگیر شده و به همین دلیل وضعیت روحی خوبی ندارد. با این حال، منتظر هستیم تا پرونده به دیوان رفته و حکم نهایی در خصوص پرونده صادر شود. البته، امیدواریم که این رای در مرحله دیوان بشکند.
پسرم یک معلم و مترجم بوده و هیچ اقدام خلاف قانونی انجام نداده است. پرونده پر از ابهام و تناقضی برای پسرم تشکیل داده و این حکم را برای او صادر کردند. آنیشا در حال حاضر در سلول انفرادی بند ۲۰۹ اوین نگهداری میشود و منتظر حکم ایشان هم هستیم.
همسر حسن سعیدی: پیگیریهای ما برای صدور قرار وثیقه همسرم به نتیجهای نرسیده
نسرین رحیمی، همسر حسن سعیدی از اعضای بازداشتی سندیکای کارگران شرکت واحد در خصوص وضعیت او به امتداد، گفت: در حال حاضر حکم ۶ ساله برای همسرم صادر شده که مجموعا، پنج سال از آن قابل اجراست. همچنین دو سال ممنوعیت از کار و دو سال عدم سکونت در تهران و شهرهای همجوار نیز برای همسرم در حکم او در نظر گرفته شده که واقعا عجیب به نظر میرسد.
متاسفانه با صدور قرار وثیقه برای همسرم هم موافقت نمیشود و پیگیریهای ما در این زمینه به نتیجهای نرسیده است. رای صادره برای همسرم در دادگاه تجدیدنظر نیز، عینا تائید شده و ما منتظر رسیدگی به پرونده در مرحله دیوان هستیم.
ما به صورت دو هفته، یکبار ملاقات حضوری داریم و همسرم در بند ۴ زندان اوین نگهداری میشود. همسرم واقعا بیگناه بود و واقعا درخواست آزادی او را در آستانه یک سال بازداشت ایشان داریم.
امتداد-محمد جعفری