خبرگزاری هرانا – گزارشگران بدون مرز روز جاری با نگرانی از وضعیت محمد صدیق کبودوند روزنامهنگار زندانی در اعتصاب غذا، نبود شفافیت و عناد دستگاه قضایی در بستری کردن وی و همچنین “ناپدید شدن” احسان مازندارنی دیگر روزنامهنگار زندانی در زندان اوین، از احمد شهید گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست به فوریت در این باره اقدام و درباره وضعیت این دو روزنامهنگار از مقامات مسئول ایرانی توضیح بخواهد.
به گزارش خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، گزارشگران بدون مرز (RSF) نبود شفافیت و عناد دستگاه قضایی در بستری کردن محمد صدیق کبودوند محکوم کرد و نوشت مدیر روزنامه توقیف شده پیام مردم کردستان که از تاریخ ١٩ اردیبهشت ١٣٩۵ در اعتراض به وضعیت بازداشت خود و آزارهای قضایی اعتصاب غذا کرده است. وی در تاریخ اول خرداد در پی عارضهای در زندان به بیمارستان منتقل اما کمتر از بیست و چهار ساعت دوباره به زندان بازگردانده شده است. خانواده اش که ۳ خرداد به ملاقات رفته بودند از ضعف و وخامت وضعیت جسمی وی خبر میدهند. این روزنامهنگار زندانی همچنان در اعتصاب غذا بسر می برد.
گزارشگران بدون مرز همچنین اعلام کرد از سوی دیگر ملیحه حسینی همسر احسان مازندرانی روزنامهنگار زندانی از ” ناپدید” شدن همسرش در زندان اوین خبر داده است. در تاریخ ۲۸ اردیبهشت به خانواده اطلاع دادها شده بود که این روزنامهنگار به دستور محمد مقیسه قاضی شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران دوباره به بند ۲ الف زندان اوین که در مهار سپاه پاسدران انقلاب اسلامی است، منتقل شده است. اما مسوولان زندان اوین زندانی بودن احسان مازندزانی را در این بند بدون مشخص کردن محل بازداشت وی، رد میکنند.
احسان مازندارنی مدیر مسئول روزنامه فرهیختگان، آفرین چیتساز، ستون نویس روزنامه دولتی ایران،, سامان صفرزایی همکاری بسیاری از رسانهها و از این میان اندیشهپویا، و عیسی سحرخیز روزنامهنگار مستقل و مدیر مسئول چندین نشریه اصلاحطلب، در موج دستگیری و احضار روزنامه نگاران به تاریخ ۱۱ آبان ماه بازداشت شدند. بنا بر گفتههای محمد علیزاده طباطبایی وکیل آفرین چیتساز، احسان مازندانی و ایمان میرزازاده وکیل سامان صفرزایی این روزنامهنگاران به ترتیب به ده، هفت و پنج سال زندان محکوم شدهاند.
گزارشگران بدون مرز (RSF) از احمد شهید گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست به فوریت در باره این اقدامات و وضعیت این دو روزنامهنگار از مقامات مسوول ایرانی توضیح بخواهد.
در این بیانیه یادآور شده است، بنا بر میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی که ایران یکی از امضا کنندگان آن است، محروم کردن از درمان پزشکی میتواند نقض ممنوعیت شکنجه و رفتار ظالمانه، غیر انسانی و یا تحقیر آمیز محسوب شود.