Skip to content
می 21, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • ادامه اعتراضات در برخی از شهرها، ادامه جو امنیتی در جوانرود و دستگیریهای وسیع
  • ایران
  • نوار متحرک

ادامه اعتراضات در برخی از شهرها، ادامه جو امنیتی در جوانرود و دستگیریهای وسیع

در یزد، میاندوآب و مهاباد یاد کشته‌شدگان گرامی داشته شد.

حکومت همچنان به بازداشت، پرونده‌سازی و صدور حکم سنگین برای معترضان بازداشت شده مشغول است و در مورد پایان دادن به اعتراضاتی که نزدیک به ۱۶ هفته است به شکل‌های مختلف ادامه دارد، رجز می‌خواند.

در روز دوشنبه منابع نزدیک به فعالان حقوق بشر از صدور حکم دو بار اعدام برای مهدی محمدی‌فرد، از معترضان بازداشت شده در نوشهر خبر دادند. مرکز رسانه‌ای قوه قضاییه هم از تأیید حکم اعدام محمد بروغنی در تهران خبر داد. دستکم ۵۸ تن از بازداشت‌شدگان با خطر صدور حکم اعدام روبرو هستند. حکومت با بازداشت گسترده، خشونت در بازداشتگاه‌ها و صدور حکم اعدام و شلیک به معترضان در خیابان همچنان تلاش می‌کند مانع تداوم اعتراضات شود.

در جوانرود دو روز پس از کشته شدن یک معترض دیگر، فضای شهر همچنان امنیتی گزارش شد. بر بنیاد گزارش فعالان حقوق بشر در کردستان، نیروهای امنیتی طی روزهای گذشته دست‌کم ۱۰ تن را در جوانرود بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل کردند. بازار و کسبه جوانرود طی روزهای گذشته در اعتراض به تشدید سرکوب در این شهر اعتصاب کردند. در مهاباد چلّه شمال خدیری‌پور به فرصتی برای تداوم اعتراض نمایان به جمهوری اسلامی بدل شد. در کرج خانواده مهران شکاری بر مزار او حاضر شدند و در یزد هم جمعیت پرشماری در مراسم یادبود مهدی زارع اشکذری که به دلیل شکنجه در بازداشتگاه کشته شد، حاضر شدند.

مهدی زارع اشکذری، زاده یزد و ساکن تهران در جریان اعتراضات بازداشت شده بود. رسانه رسمی قوه قضاییه ایران کشته شدن این شهروند معترض که از بولونیا به نزد خانواده‌اش بازگشته بود را تایید کرد اما مدعی شد او بازداشت و شکنجه نشده است. بر بنیاد گزارش مرکز رسانه‌ای قوه قضاییه زارع اشکذری در جریان اعتراضات در تهران مجروح و به بیمارستان منتقل شده بود. او در بیمارستان جان باخت و پیکرش را ۹ دی به خانواده‌اش تحویل دادند، ۱۰ دی پیکر او در یزد به خاک سپرده شد و ۱۲ دی جمعیت به نسبت پرشماری در مراسم یادبود او حاضر شدند.

یزد شهری است به نسبت دیگر شهرهای ایران بسیار مذهبی که در بیش از صد روزی که از آغاز اعتراضات به قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی می‌گذرد، کمتر شاهد تجمع اعتراضی بوده است. مراسم هفتم زارع اشکذری قرار است روز ۱۵ دی ماه برگزار شود.

مهاباد: مرگ بر ستمگر

شمال (محمدامین) خدریری‌پور یکی دیگر از کشته‌شدگان در مهاباد است که ویدئویی کوتاه از سرودخوانی او در کوه بارها در شبکه‌های اجتماعی بازنشر شد. او در مهاباد هدف گلوله جنگی قرار گرفت و برای درمان به بیمارستان ارومیه منتقل شد اما در چهارم آذر پیکر بی‌جانش را به خانواده‌اش تحویل دادند.

دوشنبه ۱۲ دی جمعیت به نسبت پرشماری در مهاباد بر مزار خدیری‌پور حاضر شدند. همسرش شعری از شیرکو بیکس، شاعر فقید کرد را می‌خواند و می‌گوید افتخار می‌کنند که همسر یک شهید راه نیشتمان (وطن) است. 

به دنبال سخنان او جمعیت حاضر شعار دادند: «شه‌هید نامری» و «مرگ بر جمهوری اسلامی». «برابری زن و مرد، آرمان ما‌ست»، «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر»، «اعدام نباید بماند، جانی را به قصد بگیرد» و «ژن، ژیان، ئازادی» از دیگر شعارهایی بود که بر مزار کشته‌شدگان مهاباد سر داده شد.

شامگاه دوشنبه نیز گروهی از معترضان در مهاباد با برافروختن آتش و مسدود کردن خیابان‌ها به اعتراض ادامه دادند.

مهاباد یکی از خون‌بارترین سرکوب‌ها را از آغاز خیزش از سر گذرانده است. دست‌کم تا هفته نخست آذر ۲۴ معترض در این شهر به ضرب گلوله ماموران حکومتی کشته شدند.

میاندوآب: گرامیداشت مهران شکاری

در میاندوآب خانواده و بستگان مهران شکاری، جوان ۲۲ ساله‌ای که برای کار به کرج مهاجرت کرده بود و در خرمدشت استان البرز به دست نیروهای امنیتی به قتل رسید، حاضر شدند تا یاد او را زنده نگه دارند. شکاری همزمان با چهلم حدیث نجفی ۱۲ آبان در کرج برگزار شد. جمعیت پرشماری در این مراسم حضور یافتند و برای مدت زمانی کوتاه آزادراه قزوین_تهران را مسدود کردند. نیروهای حکومتی به سمت معترضان شلیک کردند و چند تن را کشتند.

کشته شدن یک بسیجی به نام روح‌الله عجمیان در روز ۱۲ آبان تأیید شد و قوه قضاییه تا به حال ۱۶ نفر را در ارتباط با این پرونده بازداشت، محاکمه و برخی از آنان را به اعدام محکوم کرده است. پنج نفر از متهمان به اعدام محکوم شده‌اند و ۱۱ نفر دیگر هم به زندان بلند‌مدت تا ۲۵ سال.

اعتراضات به قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی از ۲۶ شهریور در سقز آغاز شد. بر بنیاد گزارش مجموعه فعالان حقوق بشر تا روز ۱۲ دی بیش از ۵۰۰ نفر در جریان اعتراضات کشته شدند و بالغ بر ۱۹ هزار نفر نیز بازداشت شدند. دو تن از بازداشت‌شدگان در فاصله کوتاهی پس از بازداشت، در یک دادرسی ناعادلانه در حالی که از دسترسی به وکیل مستقل محروم بودند، اعدام شدند.

بیش از ۶۰۰ هنرمند از سراسر جهان خواهان آزادی ترانه علیدوستی شدند

بیش از ۶۰۰ هنرمند از سراسر جهان که در میان آنها سینماگران سرشناسی دیده می‌شود، طی نامه‌ای سرگشاده خواستار آزادی ترانه علیدوستی شدند. در این نامه نوشته شده است: «ترانه علیدوستی یکی از مشهورترین بازیگران ایرانی و از حامیان سرسخت حقوق زنان در فضای مجازی است. او به دلیل پست‌های اینستاگرامی در حمایت از حقوق زنان در ایران، در ۱۷ دسامبر بازداشت شد.»⁣⁣
در میان امضاکنندگان این نامه کارگردانان مطرح سینما همچون کن لوچ، آکی کوریزماکی، آلفونسو کوارون، تام تیکور و در میان بازیگران سینما از جمله پنلوپه کروز، کیت وینسلت، ایزابل اوپر، مارک رافالو، کریستن استوارت، ونسان کسل، ژولیت بینوش، ماریون کوتیار، جیسون موموآ و کیت مارا دیده می‌شود. از میان سینماگران ایرانی‌تبار نیز گلشیفته فراهانی، احمد کیارستمی و سپیده معافی در میان امضا‌کنندگان نامه حضور دارند.

پیمان سالم تحت شکنجه است

۹۰ روز از بازداشت پیمان سالم فعال کارگری می‌گذرد و او تحت شکنجه و فشارهای روانی برای پذیرفتن اتهامات بی‌پایه قرار دارد.

اعتصاب غذای خشک آرمیتا عباسی

مادر آرمیتا عباسی، معترض ۲۰ ساله که در زندان کچویی کرج در بازداشت است با انتشار متنی از اعتصاب غذای خشک دخترش به همراه هم‌بندی‌هایش خبر داد. او در این متن که خطاب به رئیس دادگستری البرز، دادگاه انقلاب کرج، بازپرس و قاضی دادگاه، نوشت: «آمدم نبودید، پرسیدم، جواب واضح ندادید، وکیل اختیار کردیم نپذیرفتید. با رسانه‌ای طرف صحبت نشدم که مبادا بگویید به قوانین تعرض کردم. امروز بعد از ۸۲ روز تصمیم گرفتم تقاضایم را اینجا بیان کنم شاید به دستتان برسد.
امروز آرمیتا عباسی تک فرزند من که طبق نظرات حضرات اطلاعات با عناوین دروغین در زندان کچویی کرج زندانی است به علت عدم رسیدگی به پرونده‌اش و طولانی شدن دوره زندانیش، دست به اعتصاب غذای خشک زده است.
آن جنابان بازجو که چه دیدند و چگونه نوشتند را به خدای احد و واحدم واگذار کردم اما صحبت من با شما مسئولین امر است که بنا را می‌گذاریم به مجرم بودن تا خلافش ثابت شود.»
او با درخواست رسیدگی به پرونده دخترش نوشت: «این اعتصاب که توسط آرمیتا و سایر هم بندانش است اصلا به نفع هیچکس نیست.»

Continue Reading

Previous: فصل جدید سیاست‌ورزی در ایران – پرویز صداقت
Next:  عرشیا تکدستان، جوان ۱۸ ساله اهل ‎نوشهر ‎مازندران به اعدام محکوم شد
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved