گابریل بوریچ، رئیسجمهور چپگرای شیلی، اعلام کرد: “ما نمیتوانیم جامعهای را که اشغال شده، مقاومت میکند، و حقوق و منزلت آن هر روز نادیده گرفته میشود، فراموش کنیم.”
منبع: سایت پورت ساید، 27 دسامبر 2022
برگردان توسط: بهمن فلاح – اختصاصی اندیشه نو
گابریل بوریچ، رئیسجمهور چپگرای شیلی، خبر داد که شیلی سفارتخانهاش را در سرزمین فلسطین، در کرانهٔ باختری رود اردن که ۵۵ سال است در اشغال غیرقانونی نیروهای نژادپرست اسرائیل است، باز خواهد کرد. مقامها فلسطینی و حامیان آنها از این خبر استقبال کردند.
بوریچ در مراسم کریسمس در شامگاه چهارشنبه، خطاب به مسیحیان فلسطینی گفت: “ما قصد داریم نمایندگی رسمی خود را در فلسطین از سطح کاردار ارتقا دهیم.” وی همچنین گفت: “از اینکه همیشه به نقشهٔ خاورمیانه نگاه میکنم و نام فلسطین را نمیبینم، همیشه بسیار عصبانی میشوم. ما سفارت دولت خود را باز خواهیم کرد تا فضایی ایجاد کنیم که هماکنون وجود ندارد؛ فضایی ساده و جدّی که قوانین بینالمللی در آن رعایت و مطالبه شود، نه بیشتر و نه کمتر.”
در زمانی که بنیامین نتانیاهوی راستگرا به نخستوزیری اسرائیل رسیده و به صف طولانی رهبرانی پیوسته است که وجود ملت فلسطین را انکار میکنند، بوریچ تأکید کرد که “فلسطین وجود دارد و مقاومت میکند.” او افزود: “ما نمیتوانیم جامعهای را که اشغال غیرقانونی شده، مقاومت میکند، و حقوق و منزلت آن هر روز نادیده گرفته میشود، فراموش کنیم.” وزارت امور خارجهٔ فلسطین طرح بوریچ را تحسین و در بیانیهای اعلام کرد که این طرح “در تأیید مواضع اصولی شیلی و رئیسجمهور آن در حمایت از قوانین بینالمللی و حق ملت فلسطین برای ایجاد یک کشور مستقل است.”
از سال ۱۹۸۸ تا کنون، شیلی دفتر نمایندگی رسمی در تشکیلات خودگردان فلسطین دارد. دولت شیلی در سال ۲۰۱۱ کشور فلسطین را به عنوان “کشوری آزاد، مستقل، و خودمختار” به رسمیت شناخت و از عضویت آن در یونسکو- سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد- حمایت کرد. فلسطین نیز در سانتیاگو، پایتخت شیلی، سفارتخانه دارد. امروزه فلسطین با نزدیک به ۱۴۰ کشور رابطهٔ دیپلماتیک دوجانبه دارد.
اما روابط دیپلماتیک میان شیلی و اسرائیل این روزها تیره است. در سپتامبر گذشته، پس از آنکه نیروهای اشغالگر اسرائیل در جریان حمله به حومهٔ شهر جنین، به سر یک جوان ۱۷ ساله شلیک کردند، بوریچ پذیرش استوارنامهٔ سفیر جدید اسرائیل را به تعویق انداخت.
گفتنی است که شیلی محل اقامت بزرگترین جامعهٔ فلسطینی در خارج از خاورمیانه است. امروزه، ۳۰۰هزار فلسطینی مقیم شیلی با مسالمت در کنار ۳۰هزار یهودی زندگی میکنند.
اندیشه نو: استفاده از تمام یا بخشهایی از این مطلب با ذکر منبع بدون مانع است.