روز جمعه ۴ آذر تظاهرات وسیعی در زاهدان، خاش و سراوان در حمایت از مردم کردستان برگزار شد. در تیراندازی مستقیم نیروهای امنیتی به معترضان زاهدان دستکم ۲۰ نفر زخمی شدند. شمار جان باختگان در اعتراض های مردمی دست کم ۴۴۵ نفر رسید که در میان آنان ۶۳ کودک قربانی شده اند….
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبههای نماز جمعه ۴ آذر خطاب به حکومت ایران و نیروهای نظامی گفت مردم کُرد مرزها را حفظ کردهاند و به آنها شلیک نکنید. امام جمعه اهلسنت زاهدان در ادامه افزود: “برادران و خواهران کرد از بهترین اقوام ایرانی هستند. نباید با کردها با خشونت رفتار شود. خواستهها و مشکلات مردم کرد باید مورد توجه قرار بگیرد. بعضی از علمای مردمی کرد، مخصوصا یکی از ماموستاهای معروف آنجا (ماموستا محمد خضرنژاد) که انسان مفیدی هم هست، بازداشت شده و انتظار داریم که این مردم و همۀ زندانیان آزاد شوند.”
جمهوری اسلامی ایران در کردستان حکومت نظامی اعلام نشده برقرار کرده است. روز گذشته همزمان با روز حمایت از کردستان برخی شهرهای بزرگ به حالت حکومت نظامی اعلام نشده در آمد و انبوهی از نیروهای سرکوب روانه خیابان ها شدند تا مانع از تجلی همبستگی مردم با کردستان ایران گردد. به رغم این مسائل در دو ماه گذشته مردم دلیر و هوشیار میهن ما همه رشته های جمهوری اسلامی و سلطنت طلبان را پنبه کرده و بر سال ها دروغ و تبلیغات مسموم حکومت و هواداران خاندان پهلوی را در مورد کردستان، بلوچستان، آذربایجان و جدایی طلبی آنان مهر باطل زنند. مردم به هر طریقی که توانستند همبستگی خود را با مردم کردستان اعلام و به سرکوب خونین این خطه از میهن مان چه در زمان شاه و چه در سلطه حکومت اسلامی اعتراض کردند. این اتحاد را می توان یکی از دستاوردهای بزرگ اعتراض های مردمی دانست. امروز، چهارشنبه چهارم آذر کشور ما وارد هفتادمین روز خیزش سراسری خود شده است. در هفتادمین روز پی در پی اعتراض های سراسری تصویر های نوید دهنده از اعتراض ها را می بینیم که علیه ستمگران فضای کشور را فرا گرفته است. بعد از پایان بازی ایران و ولز، مردم در نازی آباد به شادی پرداخته و با فریاد “مرگ بر دیکتاتور” به خیابان ریخته اند. تصاویر از انبوه مردم در خیابان خبر می دهد که فریاد “آزادی، آزادی، آزادی” و “مرگ بر دیکتاتور” سر می دهند و خیابان را به کنترل خود در آورده اند.
جمعه های اعتراضی، سنتی که در بلوچستان پی گذاشته اند و به آن وفادار مانده اند. شادی به کالبد انسان ها می دمد. روزهای جمعه شهرهای بزرگ و کوچک بلوچستان یک پارچه به پا می خیزند. روح و روان جامعه نفس تازه ای پیدا می کند. جمعه ۴ آذر بار دیگر بلوچستان شاهد اعتراض های مردمی بود. در شهرهای زاهدان، خاش، ایرانشهر، سراوان، تفتان، دزآب، نوک آباد در شهرستان تفتان، به خیابان آمدند، در تظاهرات روحیۀ همبستگی با کردستان و دیگر استان های کشور حاکم است.شعارهایی در حمایت از کردستان و پیوند بر کرد و بلوچ داده شد. در چاه بهار نیز تظاهرات اعتراضی برگزار گردید.
حکومت بار دیگر به سوی مردم بلوچ که با دست خالی اعتراض می کنند، آتش گشود، تعداد نامعلومی زخمی شده اند. حکومت ولایی در حالی که در حل کردن بحرانهای چندوجهی اقتصادی-اجتماعی و سیاسی، و رفع فشار تحریمهای آمریکا عاجز مانده است، اکنون با ابعاد بسیار وسیعتر چالشها و تنشهای روزافزون در مقابله با خیزش مردمی روبهرو شده است و جز عقبنشینی در برابر خواستهای اساسی مردم یا ادامهٔ سرکوب خشن و ایجاد جوّ امنیتی در جامعه راه دیگری ندارد. با اتخاذ شیوههای مناسب مبارزاتی، باید رژیم حاکم را به عقبنشینی واداشت و ماشین سرکوب آن را از کار انداخت.
تیراندازی نیروهای سرکوبگر در دروازه خاش دزاپ به سمت آزادیخواهان: گزارش ها از دروازه خاش واقع در شهر دزاپ حاکی است که نیروهای سرکوبگر رژیم به سمت آزادیخواهان بلوچ تیراندازی کردند. گفته می شود شماری از آزادیخواهان بلوچ با تیراندازی نیروهای نظامی مورد اصابت گلوله قرار گرفته و زخمی شده اند. در این مبارزه با شکوه زنان شجاع بلوچ با شعار “مرگ بر دیکتاتور” صحنه مبارزه را آراسته بودند. جوانان بلوچ با دست خالی در برابر سرکوبگران ایستاده و آنان را وادار به عقب کشیده می کردند.
طبق گزارش های اعلام شده، ۴ آذر ماه ۱۴۰۱، بر اثر تیراندازی نیروهای نظامی خامنه ای به سمت معترضان بلوچ در زاهدان، ده ها تن زخمی شده اند. از قربانیان احتمالی این تیراندازی هنوز گزارشی در دست نیست. برخی زخمی ها به مسجد مکی زاهدان منتقل شده اند و گفته شده است شمار معترضان رو به افزایش است. دزآب، هزاران تن از آزادیخواهان بلوچ در شهر دزاپ به خیابان آمده و با شعارهای خود حمایت خود را از آزادیخواهان کرد و سرکوب اعتراضات در کردستان نشان دادند نیروهای جمهوری اسلامی به آنان تیراندازی کرده اند. شعار مردم: کرد و بلوچ برادرند، تشنه خون رهبرند.
گزارش ها از ارومیه حاکی است که دستگاه های حکومتی پیکر شمال خدیریپور، شهروند ٣٢ ساله، که بعد از زخمی شدن در جریان اعتراضات در تیراندازی ماموران درگذشت را تحویل خانواده اش داده اند. شبکه حقوق بشر کردستان پیشتر گزارش داد آقای خدیریپور روز پنجشنبه سوم آذر به دلیل شدت جراحات در بیمارستان خمینی ارومیه جان خود را از دست داد. پیکر این شهروند پنجشنبه شب در ارومیه به خانوادهش تحویل داده شده و «شمار زیادی از نیروهای حکومتی آنها را به سوی مهاباد همراهی کردند. پیکر خدیری پور شبانه با حضور گروهی از مردم مهاباد به خاک سپرده شد.
به گزاش هه نگاو، سالار مجاور اهل بوکان، غروب روز چهارشنبه ۲۵ آبان ۱۴۰۱، در محله میرآباد بوکان با شلیک مستقیم نیروهای سرکوبگر حکومتی از ناحیه سر هدف گلوله قرار گرفت و کشته شد.
عصر ۳ آذر جبار فرقی زاده، ۳۶ ساله، اهل روستای آسناوی مریوان در نزدیکی روستای محل سکونتش توسط نیروهای هنگ مرزی هدف قرار گرفت و جان خود را از دست داد.
بر اساس تازهترین آماری که هرانا، خبرگزاری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران منتشر کرده شمار کشتهشدگان اعتراضات از ۲۶ شهریور تا ۳ آذر به ۴۴۵ تن رسیده که ۶۳ نفر از آنان کودک-نوجوان جانباخته بوده است. استان سیستان و بلوچستان تا کنون بیشترین کشته را در خیزش عمومی مردم ایران داده است.
هیچ کشوری بیش از جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر بهدلیل جنایتهای بیشمارش در زندان ها و کشتن مخالفان سیاسی، با واکنش های اعتراضآمیز افکار عمومی جهان روبرو نشده است. رژیم برای ایجاد رعب و وحشت سازهای جدیدی کوک میکند. واقعیت این است که حکومت ولایی ایران در داخل کشور در عرصههای سیاسی-اجتماعی-اقتصادی با بنبست و بحرانهای حلنشدنی- بر اساس روالهای تاکنونی حکومت- روبهروست. این عرصههای بههمپیوسته دقیقاً همان ضعفهاییاند که مبارزۀ جنبش ضدّدیکتاتوری میتواند و باید مطابق با برنامه و سازمان مشخص خود آنها را هدف قرار دهد و از جمله با اعتصابهای سراسری، رژیم را به عقبنشینی وادارد.