پنجاه و چهارمین روز از اعتراضهای مردمی در ایران با فرا رسیدن چهلم کشتهشدگان سرکوب خونین تظاهرات گروهی از مردم زاهدان مصادف شده است، سرکوبی که بنا بر گزارشها بیش از ۱۰۰ کشته بر جای گذاشت.
مولوی عبدالحمید، امامجمعه اهلسنت زاهدان در تازهترین واکنش به وقایع استان سیستان و بلوچستان در دیدار با دانشجویان زن دانشگاههای زاهدان گفت: «تعجبآور است برخی از مسئولان بهجای اینکه جنایتکارانی را که مردم بیگناه را کشتهاند ملامت کنند، از آنها دفاع میکنند و میگویند مردم با سلاح به فرمانداری [خاش] حمله کردهاند، درحالیکه حمله با سلاح نه در خاش انجام گرفته و نه در مصلای زاهدان.»
گزارشهای منتشر شده حاکی است که در جریان تظاهرات روز سیزدهم آبان نیز در پی حمله ماموران امنیتی به تظاهرکنندگان در خاش ۱۶ نفر کشته شدهاند.
استان سیستان و بلوچستان تا کنون شاهد بیشترین کشتهشدگان در جریان اعتراضهای هشت هفته گذشته در ایران بوده است.
گزارشهایی از برگزاری تجمعهای اعتراضی در چند شهر از جمله تهران
گزارشها و تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی از برگزاری تجمعهای اعتراضی در چند شهر از جمله تهران، مشهد، اصفهان، بندرعباس، اراک و شیراز حکایت دارد.
این تجمعها همزمان با چهلمین روز پس از سرکوب خونین تظاهرات معترضان در زاهدان برگزار شد. دهها نفر در «جمعه خونین» زاهدان کشته شدند.
در برخی از ویدئوهای منتشرشده از تجمعهای اعتراضآمیز شعارهایی ضدحکومتی از جمله «مرگ بر دیکتاتور» شنیده میشود.
اعتصاب عمومی در زاهدان و شهرهای کردستان
در کردستان همچنان اعتصاب عمومی برقرار و بازارها و مغازه ها تعطیل هستند. تصاویری از اعتصاب عمومی از بانه، سقز و سنندج منتشر شده است. در سنندج اعتصاب عمومی با شروع اعتراضات از صبح همراه بوده است. بنابر گزارش ها شهر زاهدان هم در اعتصاب عمومی به سر می برد و مغازه ها تعطیل هستند. کسبه بازار مبل شهرک ولیعصر تهران نیز روز چهارشنبه ۱۸ آبان و همزمان با چهلم کشتهشدگان زاهدان اعتصاب کردهاند.
گسترش اعتصاب در میان کارگران رسمی وزارت نفت
بنا بر گزارش های رسیده به شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت؛ با وجود فشارهای زیاد و تهدیدات مکرر از سویی و وعده های بی اساس مدیران نفتی از سوی دیگر، اعتراضات و اعتصاب غذای پرسنل رسمی در سطحی گسترده در واحدهای عملیاتی که از روز شانزده آبان آغاز شد با قوت ادامه دارد.
از روز گذشته کارکنان پالایشگاه پنجم پارس جنوبی به این اقدام اعتراضی پیوستند.
منطقه عملیاتی دالان وارد دومین روز اعتصاب غذا شد.
شرکت نفت و گاز اروندان، دکل های شرکت ملی حفاری و منطقه عملیاتی آغار وارد سومین روز اعتصاب غذا شدند.
کارگران و کارمندان رسمی از حضور و گرفتن غذا در رستوران اجتناب کردند و همکاران نوبتکار غذا را به صورت کامل عودت داده و از دیشب هیچ آمار غذایی رزرو نشده است.
گزارش شده که فقط رؤسا و مسئولین ادارات در رستوران حضور یافتند.
شورای سازماندهی افزوده است: تاکید ما همچنان بر شکل گیری اعتراض و اعتصاب های سراسری در همه بخش های صنعت نفت است.