در ادامه اعتراضها به جمهوری اسلامی در ایران، شامگاه گذشته معترضان در دستکم ۹ شهر به خیابان آمدند. فشارهای امنیتی بر خانواده نسرین قادری افزایش یافته است. دو دانشجوی دانشگاه شریف، دیشب در منزل خود بازداشت شدند.
در شهرکرد معترضان به خیابان آمدند و علیه جمهوری اسلامی شعار دادند. این معترضان همچنین در شعارهای خود، از سایر شهروندان خواستند تا در تجمعهای اعتراضی حضور یابند.
دور تازه تجمعهای مردمی در مریوان پس از کشتهشدن نسرین قادری، دختر اهل این شهر در جریان اعتراضهای تهران آغاز شده است. با وجود انتشار اخباری مبنی بر کشته شدن خانم قادری به دلیل وارد آمدن ضربات متعدد باتوم، خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران در گفتگویی با پدر خانم قادری به نقل از او نوشت: «دخترم تشنج داشت و به آنفلوآنزا هم مبتلا شده بود.» او از مردم خواسته تا «به شایعات و اخبار دروغ رسانههای معاند توجه نکنند» ولی معترضان بنا بر نوشتههایشان در شبکههای اجتماعی، معتقدند که اظهارات او «تحت فشار» عنوان شده و «فاقد اعتبار» است.
در همین حال، فراخوانهایی نیز برای برگزاری تجمعهای اعتراضی عصر یکشنبه در شهرهای تهران، ایلام و تبریز در شبکههای اجتماعی منتشر شده است. شوراهای صنفی دانشجویان کشور نیز از ادامه بازداشت دانشجویان معترض و برگزاری تجمعهای اعتراضی در دانشگاههای ایران خبر میدهد.
گزارشها و تصاویر منتشرشده در شبکههای اجتماعی از برگزاری تجمعهای اعتراضی در چند محله تهران حکایت دارد.
ستارخان، صادقیه، نازیآباد و تهرانپارس از جمله محلههایی هستند که معترضان در آنها تجمع کردند. در ویدئوهای منتشرشده صدای معترضان که شعارهایی ضدحکومتی سر میدهند شنیده میشود.
اعتراضات دانشجویی
موج بازداشت های دانشجویان و اعتصابات و اعتراضات در دانشگاه های سراسر کشور ادامه دارد. استادان دانشگاه ها امروز یکشنبه با انتشار بیانیه ای به اعتراضات دانشجویان پیوسته اند. شب گذشته تعداد بیشتری از دانشجویان بازداشت شده اند. در برخی از دانشگاه ها، دانشجویان قوانین تفکیک جنسیتی را در هم شکسته و دختران و پسران دانشجو در کنار هم در سلف سرویس ها می نشینند و غذا می خورند.
امروز در دانشگاه های زیر اعتراضات و اعتصاب و تحصن ادامه دارد:
دانشگاه علم و فرهنگ، دانشگاه هنر و معماری پارس، دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، دانشگاه صنعتی ارومیه، دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران، دانشگاه نوشیروانی بابل، پردیس شمالی دانشگاه تهران، دانشگاه آزاد تهران – شمال، دانشکدههای مدیریت و اقتصاد و مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف.
نامهی ۱۲۱ تن از استادان دانشگاه امیرکبیر به ریاست دانشگاه در حمایت از دانشجویان در مقابل بازداشت و تعلیق گسترده: بخشی از نامه: “از منظر آموزشی باور داریم که کلاسهای درسی که با غیبت دانشجویان تعلیقی و یا زندانی دایر شوند فاقد شرایط عادی تشکیل کلاسها بوده و در واقع دانشجویانی که نگران احوال و فرجام دیگر دوستانشان هستند قادر به بهرهمندی از کلاس و انجام وظایف آموزشی-پژوهشی خود که اساسا فلسفهی وجودی دانشگاه را تشکیل میدهد، نمیباشند.”
امروز، حراست دانشگاه تهران در بیشرمی و وقاحت چیزی کم نگذاشت! جمعی از دانشجویان پردیس شمالی دانشگاه تهران امروز در محوطه دانشکده تربیتبدنی دست به اعتراض زدند. جدا از حضور عدهای مشکوک به لباس شخصی، تمام مسئولین حراست دانشگاه تهران از جمله سجاد خاکساری، حسین ایزدیار و کوثری که در سرکوب اخیر دانشجویان عامل اصلی بودند، حضور داشتند. در ابتدای شکلگیری تجمع، برخی از عوامل حراست کل، دانشجویان را تهدید به دستگیری و ضبط کارت دانشجویی کرده و در نهایت کار به درگیری کشانده میشود. با این وجود، دانشجویان اعتراض خود را در حمایت از دانشجویان تعلیقی و اقدامات ضددانشجویی حراست آغاز کرده و مسیر خود را پیش رفتند. در پایان تجمع، حسین ایزدیار( رئیس حفاظت فیزیکی دانشگاه تهران) با عربدهکشی شدید و فحاشی اقدام به تهدید و ارعاب دانشجویان کرد.
با تکیه بر گزارشات پس از پایان تجمع، مأمورین حراست دانشگاه در جستوجوی دانشجویان، با کمال وقاحت و بیقانونی حتی دربهای سرویس بهداشتی بانوان را نیز به زور باز کردهاند و کارت برخی دانشجویان را با کمال گستاخی در آن وضعیت با خشونت شدید ضبط کردند. هنگام خروج از درب پردیس شمالی نیز، از اکثر دانشجویان عکسبرداری شده و کارت تعداد دیگری را ضبط کردند. به گفتهی دانشجویان حاضر در محل، برخی دانشجویان به هنگام خروج، در اتاقک حراست پردیس شمالی دچار ضربوشتم و فحاشی شده و سپس با ازدحام و فشار باقی دانشجویان، آزاد شدند. ضربوشتم یکی از دانشجویان به گونهای بود که این دانشجو توسط چند نفر از نیروهای حراست گرفته شده و فرد دیگری در حال کوبیدن یک صندلی بر سر دانشجو بوده است.
فضای عربدهکشی، رفتار خشونتآمیز، وارد کردن اتهامات کیلویی و بیپایه و اساس به اکثریت دانشجویان و کتک زدن آنان توسط سران حراست دانشگاه که روی کاغذ وظیفهی نگهبانی از دانشجو و مقام دانشجویی را دارند، به وفور تأیید شده است.
در انتها که دانشجویان به رفتار خشونتآمیز و کتک زدن دانشجویان اعتراض میکردند، سران حراست دانشگاه همه دانشجویان را تهدید به تحویل به نیروهای امنیتی کردهاند.