روز جمعه هشتم مهر، دو هفته پس از آغاز اعتراضات گسترده به کشته شدن مهسا امینی در بازداشتگاه ارشاد، شهرهای مختلف ایران همچنان صحنه تظاهرات ضد حکومتی بود. خشنترین رویارویی میان شهروندان معترض و نیروهای امنیتی در شهر زاهدان روی داد. منابع مختلف آمار متفاوتی از ۱۹ تا ۵۶ کشته در ناآرامیهای این شهر منتشر کرده اند.
زاهدان امروز صحنه ی اعتراضات و درگیری های خونین بوده است. بر اساس گزارش هایی که در شبکه های اینترنتی منتشر شده است، جمعیت انبوه در خیابان ها به چشم می خورد و صدای تیراندازی به گوش می رسد. در یک ویدئو نشان داده می شود نیروهای کلانتری ۱۴ زاهدان به سمت مردم معترض و نمازگزاران مسجد مکی زاهدان تیراندازی کردند. گفته می شود تعداد نامعلومی بر اثر این تیراندازی ها کشته شده اند. در دو ویدئوی منتشره، مردمی دیده می شوند که در حال حمل زخمی ها و کشته شدگان هستند. ویدئوهای دیگر از اجتماع بزرگ مردم در برابر پاسگاه شیرآباد این شهر گزارش می دهند.
عکس هایی از جان باختگان و مجروحان حادثه ی تیراندازی امروز در شبکه های اجتماعی منتشر شده اند. بر پایه ی یک گزارش دیگر دست کم هشت زن بلوچ در اثر تیراندازی ماموران حکومت کشته شده اند. یک هلی کوپتر نیروی انتظامی بر فراز زاهدان در حال پرواز بوده و به سوی مردم تیراندازی کرده است. ویدئوهایی که در شب منتشر شده آتش و دود در چندین نقطه ی شهر را نشان می دهد. مردم برخی پایگاهای سرکوب را به آتش کشیده اند.
فرمانده اطلاعات سپاه سیستان و بلوچستان کشته شد
رسانههای نزدیک به سپاه پاسداران میگویند که علی موسوی، فرمانده اطلاعات سپاه استان سیستان و بلوچستان کشته شده است.
به نوشته خبرگزاری تسنیم، در جریان درگیریهای امروز در زاهدان، یک گلوله به سینه سرهنگ موسوی اصابت کرده و او در بیمارستان جانباخته است.
خبرگزاری ایرنا نیز نوشته است که این فرمانده سپاه «در درگیری امروز زاهدان با تروریستهای مسلح» کشته شده است.
هنوز دقیق روشن نیست که در جریان درگیریهای امروز زاهدان چند نفر کشته شدهاند.
در حالیکه سرعت اینترنت در ایران بهشدت کاهش یافته و دسترسی به پیامرسانها و شبکههای اجتماعی بهشدت دشوار است، در نخستین ساعات نیمهشب شنبه تصاویری از اعتراضات صبح جمعه در اردبیل منتشر شد. شهروندان معترضان آبادان، دزفول، سقز، لاهیجان، گوهرشهر کرج و کرمان هم شامگاه جمعه با شعارهای ضد حکومتی به خیابان آمدند.
پیش از این تصاویر و اخبار متعددی از اعتراضات در شهرهای مشهد و اهواز منتشر شده بود.
سانسور شدید و محدودیت گسترده اینترنت، امکان سنجش صحت بسیاری از اخبار در شبکههای اجتماعی را نمیدهد.
طی ۱۴ روز گذشته، مردم ایران شاهد حوادثی خونبار و واکنش سرکوبگرانهای بودند که در چهار دهه حکومت جمهوری اسلامی در ایران مسبوق به سابقه است.