عفو بینالملل، در بیانیهای، جامعه جهانی را به واکنش معنادار نسبت به سرکوب خونین معترضان در ایران فراخواند. کانون نویسندگان ایران نیز خواستار حمایت از «جنبش آزادیخواهی مردم» ایران شد. جمعی از سیاستمداران، ورزشکاران و اهالی هنر از سراسر جهان با جنبش مردم ایران اعلام همبستگی کرده و از آن حمایت کردند. شماری از سینماگران ایران نیز بار دیگر با طرح درخواست «تفنگت را زمین بگذار» ،نیروهای انتظامی جمهوری اسلامی ایران به بازگشت به آغوش ملت فراخواندند.
شماری از سینماگران ایران، در واکنش به سرکوب خونین نیروهای انتظامی علیه معترضان در سراسر ایران، بار دیگر در بیانیهای، درخواست «تفنگت را زمین بگذار» را خطاب به نیروهای انتظامی و امنیتی ایران منتشر کردند.
گروهی از اهالی سینمای ایران، ضمن حمایت از خیزش مردمی در ایران، تاکید کردند: «ما پشت سر جوانانی که پیشرو و پرچمدار این جنبش عظیم تحولخواهی هستند، ایستادهایم». زهرا امیرابراهیمی، منیژه حکمت، پگاه آهنگرانی، عبدالرضا کاهانی و … از جمله یکصد سینماگر امضاکننده این بیانیه هستند.
شماری از سینماگران ایران، پس از حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان، در خرداد ماه ۱۴۰۱، در واکنش به سرکوب معترضان در آبادان، در بیانیهای با عنوان مشابه «تفنگت را زمین بگذار»، از نیروهای انتظامی و امنیتی درخواست کردند تا از سرکوب معترضان خودداری کنند. امضاکنندگان این بیانیه با هشدارهای مقامات امنیتی جمهوری اسلامی ایران روبرو شدند.
در کمتر از سه ماه پس از انتشار بیانیه نخست با عنوان «تفنگت را زمین بگذار»، جمعی از سینماگران ایران، بار دیگر در حمایت از معترضانی که در واکنش به جان باختن مهسا امینی در سراسر ایران به خیابان آمدند، نوشتهاند: «دیگر بار به همه افرادی که در یگانهای نظامی تبدیل به عامل سرکوب و خشونت علیه مردم شدهاند یادآوری میکنیم این تفنگها با سرمایه عمومی برای دفاع از مردم در اختیارشان قرار گرفته. اسلحه به سمت مردم و جوانان ایران نگیرید. به آغوش ملت بازگردید».
تایید هویت چهار کودک کشته شده در اعتراضات
در واکنش به سرکوب خونین معترضان در ایران از سوی نهادهای امنیتی و انتظامی، عفو بینالملل، در بیانیهای، از جامعه جهانی درخواست کرد تا علیه سرکوب خونین معترضان در ایران واکنش معنادار نشان دهند.
عفو بینالملل، با بیان اینکه «شجاعت معترضان» در واکنش به کشته شدن مهسا امینی، «نشاندهنده شدت خشم مردم ایران از قوانین آزارگرانه حجاب اجباری، سرکوب گسترده و قتلهای غیرقانونی است»، خواستار آن شد تا جامعه جهانی در برابر عملکرد دولت ایران «اقدام جهانی فوری» انجام دهد.
عفو بینالملل نیز، روز شنبه دوم مهر ماه، کشته شدن چهار کودک در اعتراضات اخیر را مورد تایید قرار داد. بر اساس اعلام این نهاد بینالمللی حقوق بشری تاکنون اسامی و هویت ۲۲ مرد، چهار زن و چهار کودک ثبت شده است. پیش از این، شبکه حقوق بشر کردستان اسامی چهار کودک-نوجوان، که در جریان سرکوبهای اخیر جان خود را از دست دادند، منتشر کرده بود.
هبه مرایف، مدیر بخش خاورمیانه و شمال آفریقا عفو بینالملل، خواستار تشکیل یک کمیته تحقیق مستقل درباره حوادث اخیر ایران شده است.