خراسان در ستون ویژه نامه این روزنامه در توضیح،”ترکیب عجیب یک هیئت اقتصادی خارجی در ایران”، می نویسد:”یک نهاد نظارتی با ارسال گزارشی برای تعدادی از مسئولان دستگاههای مختلف با اشاره به ضرورت توجه به کیفیت و خروجی سفر هیئت های خارجی به کشور، با ذکر مثالی اعلام کرده است که با بررسی سفر یک گروه تجاری خارجی به کشورمان، مشخص می شود که عمده اعضای این هیئت اقتصادی در حوزه هایی چون ماشین های بازی گلف، بسته بندی و انتشار کتاب و کاتالوگ، سس و ادویه، بسته بندی جواهرات، شیشه و آینه و چند حوزه دیگر به فعالیت مشغولند که ایجاد مراودات با آنها هیچ سود خاصی برای اقتصاد کشور ندارد.”
شهروند،گزارشی دارد از وضعیت سیل زدگان دارد و خبر می دهد که،”مردم روی پشتبامها زندگی میکنند”. گزارش می نویسد:”… بازماندگان سیل، حالا نه خانه و زندگی دارند و نه زمینی برای کشاورزی. سیل هر آنچه داشتند، با خود برد. حالا خیلی از روستانشینان خوزستان، روی پشتبامها زندگی میکنند، چون خانههایشان را آب گرفته و امروز در نخستین روز از برداشت گندمهایشان، به سوگ زمینهایشان نشستهاند که فقط آب گلآلود است و سنبله گندمهای کاشتهشدهشان در گل فرو رفته.” گزارش در مورد وضعیت خوزستان خبر از بحرانی بودن وضع روستاهای این استان دارد. فرماندار و رئیس ستاد بحران شهرستان شوش بهعنوان یکی از مناطقی که به شدت از سیل آسیب دیده، میگوید هنوز چهار روستای این شهرستان، همچنان در محاصره آب هستند. به گفته رضا نجاتی، طغیان رودخانه دز از اواخر هفته گذشته، منجر به آبگرفتگی و خسارت به ٥٠ روستا در شهرستان شوش و دزفول در شمال خوزستان شد. «امین»، پزشک ساکن اهواز است. او درباره وضع اهالی اهواز پس از وقوع سیل به «شهروند» میگوید: «سیل در شهر اهواز، خسارت چندانی وارد نکرد، اما به مناطق نزدیک شوش و روستاهای اطراف آن، خسارت زیادی وارد کرد، حتی ما شنیدیم که آنقدر تردد سخت بود و راهها بسته شده بود که مردم را با بالگرد از روستاها خارج کردند.»
ایران، روزنامه دولت با این عنوان که،” مجلس حذف 24 میلیون یارانه بگیر را نهایی کرد”، نوشت:” محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در صحن علنی مجلس یک بار دیگر به نمایندگان مجلس یادآوری کرد که این مصوبه قابلیت اجرایی ندارد و در حکم تکلیف «مالایطاق» برای دولت است. او با بیان اینکه حذف یارانه 24 میلیون نفر اجرایی و عادلانه نیست، گفت: سال گذشته دولت، مجلس را مکلف به حذف یارانه افراد پردرآمد کرد و براین اساس، یارانه 5/4 میلیون نفر حذف شد اما خانوارها با ارائه اسنادی اعلام کردند که به آنها ظلم شده و به همین جهت یارانه 5/1 میلیون نفر برقرار شد. نوبخت افزود: مجلس در مصوبه امسال خود، حذف 24 میلیون نفر از دریافت یارانه را به دولت تحمیل میکند و اگر دولت به این قانون عمل نکند، مجرم شناخته شده و در اموال عمومی تصرف کرده است؛ این خواسته مجلس از دولت تکلیف مالایطاق است لذا از مجلس انتظار داریم که همانند گذشته در کنار دولت یازدهم قرار بگیرد. رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی تأکید کرد: دولت با قانون حذف 24 میلیون نفر در سال 95 و نحوه توزیع آن مخالف است چراکه نمیتوان 24 میلیون نفر را از دریافت یارانه حذف کرد. وی ادامه داد: یک سرپرست در تهران با حدود 3 میلیون تومان درآمد در ماه و مخارج زیاد توان اداره خانواده خود را ندارد لذا نباید از دریافت یارانه حذف شود؛ بنابراین ما از مجلس خواهشمندیم به این تبصره رأی موافق ندهد. سخنان و تقاضای نماینده دولت کارگر نیفتاد و اکثریت مجلس نهم به تبصره بحثبرانگیز 14 رأی مثبت دادند.”
مطلب روزنامه ایران این تصور را القا می کند که حذف اکثریت بزرگی از یارانه بگیرها علیرغم مخالفت دولت تصویب شده است و این در حالی است که از بدو شروع به کار دولت روحانی اعضاء و حامیان دولت بارها در صدد برآمدند تا یارانه های نقدی را حذف کنند اما به دلایل گوناگون و فشار افکار عمومی، منصرف شدند. جالب اینکه در صفحه 7 همین روزنامه دو مطلب در رابطه با پرداخت یارانه های نقدی انتشار یافته که در یکی به تجزیه و تحلیل سوختن فرصت های اقتصادی حاصل از 200 میلیارد تومان یارانه نقدی اشاره رفته است و دردیگری سعید لیلاز اقتصاد دان طرفدار نولیبرالیسم اقتصادی به بررسی، “آسیب شناسی یارانه های نقدی”، می پردازد.
مردم سالاری، در گزارش خبری، سخنان حسن روحانی در سمنان را آورده که در جواب منتقدان برجام که ادعا می کنند این توافق نامه هیچ دستاوردی نداشته، می گوید:”
امروز روابط بانکی با بانکهای جهان يکی بعد از ديگری گشوده می شود. هر کشوری می رويم، اولين قرارداد ما ارتقای روابط بانکی با ديگر کشورهاست. با هر مقام خارجی آمد، اولين قرار داد ما بانکی بود، يادمان باشد وقتی ويرانی رخ می دهد بازسازي زمان می برد». روحانی با بيان اينکه امروز با دستاورد برجام، موانع از پيش پای ملت ايران برداشته شده است، گفت: «مسير و راه فعاليت تجار، بازرگانان و صادرکنندگان ايرانی باز شده، اما در عين حال برای اينکه سرمايهگذاران خارجی و کمپانی هاي خارجي به ايران وارد شوند، نياز به زمان داريم».
او گفت: »سه ماه از برجام گذشته و برخی فکر ميکنند 30سال گذشته است، اما می بينيم در همين مدت 3ماه گشايشهای عظيمی برای کشور ايجاد شده است».
رئيسجمهور افزود: »کسانی که 3ماه پيش می خواستند به يک کشور خارجي پرواز کنند، گاهي مجبور بودند به دليل اينکه آن کشور اجازه سوختگيری به هواپيمای ايرانی نمی دادند، مجبور بودند ابتدا به يک کشور ديگری برای بنزين گرفتن هواپيما رفته و بعد به مقصد اصلی برود؛ اما امروز اين موانع برطرف شده است».
روحانی با بيان اينکه در شرايط فعلی، هر روز ميبينيم تعدادی از کمپانی ها و بخش خصوصی خارجی وارد ايران می شود، گفت: «مگر کمپانی های بزرگ دنيا بيکارند که اينقدر در ايران مذاکره کنند؟ طبيعی است وقت شرکتهای بزرگ جهانی برای آنها قيمت دارد. چرا نميخواهيم واقعيت را بپذيريم؟»
تفاهم، به نقل از طیب نیا، وزیر امور اقتصادی و دارایی، آورده:” … گشایش های بسیاری در حوزه نظام بانکی و روابط کشور با بانک های خارجی فراهم شده . امروز بانک های ما به شبکه سوئیفت دسترسی دارند و پیام های بانکی خود را از طریق این شبکه مبادله می کنند. وزیر اقتصاد افزود: روابط کارگزاری بانک های ما با بانک های خارجی درحال برقراری است و در حال حاضر با بانک های کوچک خارجی مشکلی نداریم ولی بانک های بزرگ به دلیل جریمه های سنگینی که در گذشته به دلیل همکاری با ما از سوی آمریکا شدند هنوز هراس دارند اما در حال مذاکره هستند تا این روابط نیز مجددا برقرار شود.
جمهوری اسلامی، در ستون، “جهت اطلاع”، خویش، می نویسد:” با اینکه تلاش برای مقابله با منکرات، از وظایف همگانی به ویژه مسئولین ذیربط است، اما طرح کنترل نامحسوس وضعیت حجاب، صدای بلند ضبط صوتها در خودروها و سایر ناهنجاریها و منکرات، ابهاماتی را پدید آورده است. اینکه اصولاً اقدامات نامحسوس از نظر فقهی چه جایگاهی دارد، عوارض منفی این قبیل اقدامات را چگونه میتوان کنترل کرد و اصولاً این نوع مقابله با منکرات چه تاثیری در حل معضلات فرهنگی و ناهنجاریهای اجتماعی خواهد داشت، از سوالات مهمی است که قبل از اجرای این طرح باید به آنها پاسخ داده شود.”