پس از کش و قوس فراوان و سرانجام خلع ید از اسدبیگیها از کهنکارخانه هفتتپه با 6 دهه قدمت بود که کارگران این شرکت تا حدی از تقلا برای تحقق بدیهیترین حقوق خود آسوده شدند اما این روزها با فرارسیدن بزنگاه کشت محصولات نیشکر به عنوان محصول استراتژیک این کارخانه، عدم تخصیص حقآبه لازم، این محصول حیاتی را در خطر نابودی گذاشته و این منطقه را نیز در معرض یک فاجعه زیست محیطی قرار داده است.
محمد خنیفر، فعال کارگری و از نمایندگان کارگران هفتتپه در گفتگویی با امتداد، ضمن اشاره به وضعیت این روزهای کشت محصول نیشکر در این مجموعه، اظهار داشت: البته شخصا تخصصی در حوزه کشاورزی و ساز و کار علمی کشت محصول نیشکر نداشته و تنها بر اساس تجربه و اطلاعاتی که در طول سالیان فعالیتم کسب کردم، میتوانم به نکات حیاتی که با آن روبرو هستیم، اشاره کنم. ما تقریبا از حدود بیستم مردادماه آغاز به کشت محصول نیشکر در هفتتپه کردیم و با نظر مدیریت، کاشت 5 هزار هکتاری در دستور اقدام برای این مسئله قرار گرفت.
5 هزار هکتاری که البته کاشت آن میتواند آینده هفت تپه را تا چند سال تضمین کند. متاسفانه در سالیان گذشته و در دوره اسدبیگیها، کشت تازهای برای محصول استراتژیک نیشکر صورت نگرفته و ظاهرا آقایان به دنبال دغدغههای دیگری، به جز وظایف خود در مدیریت مجموعه هفتتپه بودند.
همین مسئله، متاسفانه باعث صدمه به فعالیت کارخانه شده و تا حدی پیش رفت که ما دیگر، محصول شکر سفید را تولید نمیکردیم. برای تولید شکر سفید باید تناژ محصول و میزان کشت نیشکر بالا باشد و به همین دلیل ما شاهد چنین لطماتی به روند فعالیت کارخانه بودیم.
از سال گذشته و با حضور طرح توسعه در راس مدیریت هفتتپه، تنها امکان کشت 700 هکتار نیشکر فراهم شد. امسال اما با در دستور کار قرار گرفتن کشت 5 هزار هکتار محصول نیشکر، مشکلات آبی بر سر راه فعالیت ما قرار گرفته و مسئله تولید در هفتتپه را با چالشهای جدی روبرو کرده است.
امسال البته میزان بارشها در کشور به میزان قابل قبولی رسیده و بعید به نظر میرسد که کشور بیآب باشد و چنین بهانهای برای عدم تخصیص حقآبه کامل به نیشکر هفتتپه موضوعیت پیدا کند. الان در شهرستان خود ما، مناطقی در چند کیلومتری هفتتپه قرار دارند که کشت شلتوک(برنج) در آن به شیوه غرقآبی صورت میگیرد.
اگر ما با بیآبی روبرو هستیم، چطور مجوز کشت شلتوک برنج در منطقه ما صادر شده؟
اگر ما با بیآبی روبرو هستیم، چطور مجوز کشت شلتوک برنج در منطقه ما صادر شده است؟ متاسفانه، هفتتپه در حال حاضر قربانی منازعات سیاسی شده و برخی از افراد حامی اسدبیگیها در دولت در روند تخصیص حقآبه به شرکت سنگاندازی میکنند.
ما در حال حاضر به 22 متر ورودی آب برای کشت محصول نیشکر نیاز داریم که از این میزان در بهترین حالت، حدود 13 متر آب به مزارع هفتتپه تخصیص یافته است. البته بماند که این رقم تا همین چند روز پیش به 10 متر نیز کاهش پیدا کرده بود.
ما در حال حاضر باید 5 هزار هکتار باید محصول جدید بکاریم و حدود 5 هزار هکتار نیز از قبل زیر کشت قرار دارد. البته میدانید که با کاشت نیشکر، شما میتوانید بین 5 تا 7 سال از محصول این گیاه خود رو استفاده کنید. الان محصولات کاشته شده قدیم در حال سوختن و نابودی در اثر بیآبی هستند.
منطقه هفتتپه به دلیل بیآبی و عدم تخصیص کامل حقآبه در آستانه یک فاجعه زیست محیطی قرار گرفته
کاشت محصول جدید هم که بر همین اثر با موانع جدی روبرو شده و منطقه هفتتپه با در نظر گرفتن زیست گونههای مختلف جانوری در آستانه یک فاجعه زیست محیطی قرار گرفته است. حتی اگر همین امروز هم مابهالتفاوت حقآبه مورد نیاز هفتتپه تخصیص پیدا کند، باز هم دیر است اما برای جلوگیری از این فاجعه هرچه سریعتر باید اقدام عاجلی صورت بگیرد.
سران سه قوه به مسئله عاجل واگذاری قطعی هفتتپه ورود کنند
در عین حال، تقاضای عاجل دیگر ما از سران سه قوه این است که هرچه سریعتر به مسئله واگذاری قطعی هفتتپه به مالک جدید ورود کرده و زمینه را برای برنامهریزی بلند مدت و میان مدت مسئولان کنونی در روند فعالیتهای شرکت فراهم کنند.
مطالبه بازگشت به کار اسماعیل بخشی به رغم پیگیریهای کارگران به هیچ خروجی نرسیده
ضمن اینکه، مطالبه جدی کارگران هفتتپه، همچنان بازگشت به کار اسماعیل بخشی بوده و این مسئله متاسفانه به رغم پیگیریهای جدی کارگران به خروجی روشنی نرسیده است. اسماعیل بخشی، زحمات زیادی برای به بار نشستن مطالبات کارگران کشید و ما برای تحقق حق او از هیچ تلاش و ایستادگی عقبنشینی نخواهیم کرد.
امتداد