حاکمیت در یک روز مصطفی تاجزاده کنشگر سیاسی، رسولاف و آل احمد دو چهره سینمایی را بازداشت کرد. پیام روشن است “میخواهیم همه را خفه کنیم”. حاکمیتِ دیگرستیز، با مردم سر جنگ دارد. ناتوان از مهار تورم، سیاست “یا روسری یا توسری” را راه انداخته. چند روز پیش، آیتالله خامنهای توئیت کرد: خدای امروز همان خدای دهه شصت است. این توییت نشانهای از تعمیق و تداوم سیاست سرکوب است. همچنانکه دهه شصت از سیاهترین دهههای تاریخ معاصر ماست. پیام رهبری واضح است “سرکوب شدیدتر میشود.” اما محاسبهاش از امروز غلط است. مردم امروز، مردم دهه شصت نیستند همچنانکه بازداشت شدگان هم ایرانیهای دهه شصت نیستند. این یعنی اینکه مردم و جامعه عوض شدهاند اما حاکمیت در دهه شصت باقی مانده.
🟫
زوال استبداد دینی حتمی است. این را نه ایمانی که تحلیلی میگویم. تغییرات جامعه ایران عمیقتر از آن است که با سیاست باتوم و بازداشت و گشت ارشاد قابل بازگشت باشند. دیروز نوجوانان شیرازی پاسخ آن همه تبلیغات حکومتی “سلام فرمانده” را دادند فردا زنهای شجاع ایرانی با دهنکجی به اجبار پاسخ گشت ارشاد را میدهند. توانستند با بازداشتهای گسترده صدای معلمان را خفه کنند؟
🟫
در سال ۸۸ وقتی با جنبش پیشروی سبز و خیل عظیم جوانان دموکراسیخواه مواجه شدند گفتند احکام زندان را آنقدر بالا میبریم که هزینه سیاست سنگین شود. بالا بردند. پنجسال تا دهسال. زندانها خالی شد؟ هرگز. آب در هاون میکوبید. میدان مقاومت در داخل ایران است. سیاست حصر و حذفتان پاسخ نداده و نخواهد داد. خدای دهه شصت و چهارصد یکی است اما مردم امروز مردم دیروز نیستند. از شما بیزارند. چون دیگرستیز هستید. حالا بازداشت میکنید تا به کنشگران مدنی زهر چشم نشان دهید اما در برابر شبکه نفوذ اسرائیل مستاصل هستید و یا شاید همین آمران به انسداد سیاسی از شبکه نفوذ باشند. هر چه هست مدتهاست جبهههای نبرد را باختهاید و بیهوده دست و پا میزنید. ملتی که از شاه گذشت از شیخ هم میگذرد و به ایران دموکرات و سکولار سلام میدهد. هزار و چهارصد، دهه شصت نیست . آن سبو بشکست و آن پیمانه ریخت.
*کانال نویسنده