دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) عصر پنجشنبه در بیانیهای اعلام کرد که اخرج فلسطینیان ساکن منطقه «مسافر یطا» واقع در جنوب کرانه باختری توسط رژیم صهیونیستی به منزله جنایت جنگی است.
به گزارش ایرنا از خبرگزاری آناتولی ترکیه، دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد هشدار داد که اخراج فلسطینیها از منطقه «مسافر یطا» واقع در جنوب کرانه باختری ممکن است به منزله کوچ اجباری باشد که نقض فاحش کنوانسیون چهارم ژنو است و بنابراین جنایت جنگی تلقی میشود.
در این بیانیه آمده است: قوانین بین المللی بشردوستانه کوچ اجباری غیرنظامیان از اراضی اشغالی فلسطینی یا داخل آن را ممنوع کرده است و مقامهای اسرائیلی باید به تمام اقدامهای قهری از جمله تخلیه و تخریب برنامه ریزی شده و انجام آموزشهای نظامی در آنجا پایان دهند.
این بیانیه افزوده است: تخلیه اجباری که منجر به آوارگی م شود در صورت اجرا به منزله کوچ اجباری است که نقض فاحش کنوانسیون چهارم ژنو و در نتیجه جنایت جنگی است.
دفتر هماهنگی امور بشر دوستانه سازمان ملل متحد همچنین گفته است که ۲۱۵ خانواده فلسطینی متشکل از یک هزار و ۱۵۰ نفر از جمله ۵۶۹ کودک در حال حاضر در منطقه «مسافر یطا» زندگی میکنند و با تهدید به تخریب خانههای خود و همچنین خشونت شهرک نشینانی که در شهرکهای نزدیک به آنها زندگی میکنند، مواجه هستند. آن ها جادههای منطقه را می بندند و به چوپانها حمله میکنند و انبارهای کاه و مراتع را آتش میزنند.
از دهه هشتاد قرن گذشته رژیم صهیونیستی مسافر یطا را برای گسترش منطقه آموزش نظامیان خود به عنوان “میدان تیر ۹۱۸” معرفی کرد و دادگاه عالی این رژیم منطقهای به وسعت بیش از سه هزار و ۱۰۰ هکتار در طول سرزمینهای اشغالی با کرانه باختری را منطقه نظامی و ساکنان آن را فصلی و موقتی نامید.
اخراج ساکنان این منطقه در صورت عملی شدن، بزرگترین کوچ اجباری فلسطینیان از سال ۱۹۶۷ میلادی خواهد بود ولی ساکنان بومی این منطقه، تاکنون به امید فشارهای بین المللی از ترک خانههای خود خوداری کردهاند.
ساکنان بومی این منطقه از دههها پیش با مزاحمت و حمله نظامیان صهیونیست روبرو بودهاند ولی با پایان یافتن تظلم خواهی آنها در دادگاه اسرائیل به سود ارتش این رژیم، خطر اخراج بیش از پیش آنها را تهدید میکند.
سازمان ملل و اتحادیه اروپا حکم دادگاه رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و خواستار توقف اخراج فلسطینیان بومی شدهاند.