Skip to content
می 21, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • پیش زمینه های آغاز مذاکرات در دوحه بین جمهوری اسلامی و آمریکا!
  • ایران
  • نوار متحرک
  • ویژه اندیشهٔ نو

پیش زمینه های آغاز مذاکرات در دوحه بین جمهوری اسلامی و آمریکا!

بنا به گزارش امروز روزنامه واشنگتن پست از قول یک مقام ارشد دولت آمریکا که خواست نامش فاش نشود، واشنگتن با حضور در دور جدید مذاکرات با جمهوری اسلامی که در دوحه (پایتخت قطر) برگزار می شود، موافقت کرده است. این مقام آمریکایی، در ضمن می گوید: “ما پیش داوری نمی کنیم، ولی انتظارات خود را کنترل شده حفظ می کنیم.” او نسبت به نزدیک بودن توافق احتمالی با ایران در مقایسه با شرایط آن در سه ماه گذشته ابراز خوش بینی نکرد.

یک منبع آگاه در وزارت امور خارجه به خبرگزاری ایرنا گفته است که مذاکرات به منظور لغو تحریم ها فردا در دوحه با حضور تیم مذاکره کننده کشورمان برگزار می‌شود.

همچنین بنا بر گزارش خبرگزاری رویترز رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران امروز وارد دوحه می‌شود.

سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی، در نشست امروز خود با خبرنگاران گفت: “زمان برگزاری مذاکرات در مورد مسائل باقی مانده برای لغو تحریم‌ها در یکی از کشورهای حاشیه خلیج فارس قطعی شده و ان شاء الله این مذاکرات در هفته جاری برگزار می شود…… آقای بورل تلاش جدی کرد که مذاکرات ادامه پیدا کند و ما از نقش تسهیل گری اتحادیه اروپا و آقای بورل در این زمینه قدردانی می کنیم افزود:  در سفر آقای بورل به تهران گفت و گوهای مفصلی بین ایران و ایشان انجام گرفت. آقای بورل نظر طرف آمریکایی را منتقل کرده است و ایشان گفتند که آمریکا تعهد داده که در چارچوب قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل عمل کند. به تعهدات خود در این زمینه پایبند باشد و چرخه انتفاع اقتصادی ایران از احیای برجام را تضمین کند و به موضوعات اختلافی نیز مورد بررسی قرار بگیرد.”

وزارت خارجۀ جمهوری اسلامی در مورد مذاکرات با آمریکا در دوحه اعلام کرده است: “مذاکرات به صورت غیر مستقیم و در مورد موضوعات اختلافی است …..و در خصوص ابعاد هسته‌ای نیست”

یک مقام رسمی فرانسه امروز به خبرگزاری رویترز گفته است که فرانسه خواهان برداشته شدن تحریم‌های نفتی ایران می باشد. خبرگزاری رویترز، روز۱۵ خرداد از قول منابع آگاه گزارش داده بود که آمریکا قصد دارد به منظور جایگزین کردن بخشی از نفت روسیه، برای صادرات نفت ونزوئلا به اروپا مجوز صادر کند.

قابل توجه است که مذاکرات محرمانه در عمان بین نمایندگان ارشد دولت باراک اوباما و جمهوری اسلامی در سال‌های ۱۳۹۰ و ۹۱ در دورۀ ریاست جمهوری احمدی نژاد پیش زمینه و پایه های ضرور برای ادامه مذاکرات در چارچوب توافقنامه برجام را فراهم کرد.

Continue Reading

Previous: عملكرد فاجعه بار نيرو هاي امنيتي رژيم اسلامى!
Next: پرونده‌ای که رنگ قانون را ندید
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved