مقابله با گسترش نفوذ چین و حمایت از اوکراین در برابر حمله روسیه از مهمترین مسائل مورد بحث در اجلاس سران گروه ۷ هستند. جذب ۶۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری برای زیرساختهای کشورهای فقیر یکی از محورهای این گفتوگوهاست.
پس از برگزاری نخستین نشست کاری سران کشورهای گروه هفت، منابع خبری به نقل از کاخ سفید گزارش دادند این کشورها قصد دارند برای مقابله با گسترش نفوذ چین، به خصوص در آسیا و آفریقا، برای جذب ۶۰۰ میلیارد دلار سرمایه طی یک دوره پنج ساله برای بهبود زیرساختهای کشورهای فقیر و کمتر توسعه یافته تلاش کنند.
اولاف شولتس، صدراعظم آلمان و میزبان اجلاس عصر یکشنبه، ۲۶ ژوئن در جمع خبرنگاران گفت سران کشورهای گروه هفت برای چالشهای کنونی جهان پیشنهادهای مشخصی دارند که یکی از آنها یک حرکت تهاجمی جهانی برای سرمایهگذاری در زیرساختها است.
او میگوید این برنامهریزی شامل بنادر، خطوط راهآهن، شبکه برقرسانی و همچنین مراقبتهای بهداشتی و ارائه خدمات درمانی در کشورهای کمتر توسعه یافته میشود.
بوریس جانسون و تعادل در رابطه با چین
بوریس جانسون، نخستوزیر بریتانیا معتقد است در ارتباط با رفتار با چین باید به یک “تعادل درست” رسید. او به شبکه “سیانان” گفت، سیاست گروه هفت باید از طرفی ارزشها را نمایندگی کند، از طرف دیگر باید ادامه روابط تجاری با چین را ممکن سازد.
گروه ۷ (G7) چهار کشور اروپایی آلمان، فرانسه، بریتانیا و ایتالیا، دو کشور آمریکای شمالی کانادا و ایالات متحده و کشور آسیایی ژاپن را در بر میگیرد.
در فاصله سالهای ۱۹۸۹ تا ۲۰۱۴ روسیه نیز یکی دیگر از کشورهای این جمع بود که آن زمان گروه ۸ خوانده میشد. الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه باعث کنار گذاشتن این کشور از گروه هشت شد.