به گزارش ار.اف.ای
مولود چاووشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه، روز چهارشنبه در دیدار با همتای روس خود سرگئی لاوروف در آنکارا، پیرامون روابط دوجانبه، مسائل منطقهای و سفر امن کشتیهای غلات در دریای سیاه رایزنی وگفتگو کرد.تبلیغ بازرگانی
راه های غلبه بر بحران قریب الوقوع غذایی جهانی ناشی از جنگ و ایجاد شرایط لازم برای تردد ایمن شناورها در دریای سیاه از مهمترین موضوعاتی بود که بین دو وزیر مورد بحث قرار گرفت.
وزرای امور خارجه ترکیه و روسیه در این دیدار ایجاد یک کریدور امن در دریای سیاه برای ارسال نزدیک به ٢٠ میلیون تن غلات به بازارهای جهانی را مورد بررسی قرار دادند.
در جنگ جاری بین روسیه واوکراین، نیروهای دریایی اوکراین آبهای برخی بنادر منطقه از جمله اودسا را مین گذاری کرده و به این ترتیب مانع از انتقال میلیون ها تن غلات روسیه در سیلوهای بندر اودسا شده اند.
مولود چاووشاوغلو در این نشست فضای بازگشت به مذاکرات بین روسیه و اوکراین را مثبت تر از هفته های گذشته ارزیابی کرده و طرح “کریدور گندم” برای همکاری بین سازمان ملل متحد، روسیه، اوکراین و را قابل اجرا دانست. وی گفت که کشورش درخواست مسکو برای لغو تحریم صادرات محصولات کشاورزی روسیه در ازای تسهیل در امر صادرات غلات اوکراین را مشروع میداند.
به گزارش خبرگزاری تاس به نقل از روزنامه ایزوستیا، مسکو با کی یف و آنکارا بر سر یک طرح اولیه برای خروج کشتی های اوکراینی حامل غلات از بندر اودسا به توافق رسیده اند. بر این اساس، ارتش ترکیه به مین زدایی دریا و همچنین اسکورت کشتی ها به آب های بی طرف کمک خواهد کرد.
کشتی های روسی نیز در آنجا به کشتی های بارگیری شده رسیده و آنها را تا تنگه بسفر اسکورت خواهند کرد.
این در حالی ست که غلات اوکراین که از طریق راه آهن و اتوبوس به اتحادیه اروپا منتقل می شوند، هنوز به دست مصرف کنندگان نرسیده است.
دیمیترو کولبا، وزیر امور خارجه اوکراین پیشتر اعلام کرده بود اوکراین آماده است تا شرایط لازم را برای از سرگیری صادرات از بندر اودسا فراهم کند اما سئوال این است که چگونه میتوان مطمئن شد که روسیه از مسیر تجاری برای حمله به شهر اودسا استفاده نکند.
این در حالی است که ولادیمیر پوتین گفته بود روسیه امنیت صادرات غلات را تضمین کرده و اوکراین میتواند از بنادر تحت کنترل روسیه محموله غلات را صادر کند.
از زمان آغاز تهاجم نظامی روسیه به اوکراین، بخش اعظم صادرات اوکراین از طریق دریای سیاه مسدود شده، قیمت غلات در جهان حدود ۶۰ درصد افزایش یافته و خطر قحطی در کشورهای وابسته، به ویژه در آفریقا و خاورمیانه جدی شده است.
درست پیش از جنگ، اوکراین که نیمی از نیاز جهانی تخمه و روغن آفتابگردان را تامین می کرد، در راه تبدیل شدن به سومین صادرکننده بزرگ گندم در جهان بود.