آندرس مانوئل لوپز اوبرادور رئیس جمهور مکزیک دوشنبه شب اعلام کرد که به دلیل محرومیت برخی کشورها در اجلاس سران قاره آمریکا شرکت نخواهد کرد.
به گزارش ایرنا از سی ان ان، اوبرادو در با حضور در جمع خبرنگاران گفت: من می خواهم به مردم مکزیک بگویم که به اجلاس سران نخواهم رفت، مارسلو ابرارد، وزیر امور خارجه، نماینده دولت خواهد بود، من شرکت نخواهم کرد. زیرا همه کشورهای قاره آمریکا دعوت نشده اند.
رئیس جمهور مکزیک در ادامه خواستار لغو سیاست محرومیت و سلطه شد و علیه نقض حاکمیت و استقلال هر کشوری سخنرانی کرد.
اوبرادور همچنین خاطر نشان کرد که هیچ اجلاس سران قاره آمریکا نمیتواند برگزار شود مگر اینکه همه کشورهای قاره آمریکا در آن شرکت کنند.
رهبر مکزیک تاکید کرد: کشورهای قاره آمریکا باید از الگوی اتحادیه اروپا پیروی کنند و رویارویی، تهدید و محاصره را پشت سر بگذارند.
پیش از این خبرگزاری رویترز گزارش داد که دولت جو بایدن تصمیم نهایی را برای حذف دولت های کوبا، ونزوئلا و نیکاراگوئه از اجلاس سران آمریکا اتخاذ کرده است.
براساس این گزارش، بایدن در حالی سه کشور را از این اجلاس محروم کرده که رئیس جمهوری مکزیک تهدید کرده بود اگر همه کشورهای نیمکره غربی به اجلاس سران دعوت نشوند، وی نیز در آن حضور نخواهد یافت.
تصمیم آمریکا برای حذف سه کشور به دنبال هفته ها مذاکرات فشرده اتخاذ شده و این خطر را دارد که به تحریم شرم آور اجلاس سران به میزبانی آمریکا منجر شود.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشته اقدام مکزیک به منزله ضربهای به تلاشهای آمریکا است که قصد دارد دولتهای قاره آمریکا را برای رایزنی در خصوص بحران مهاجرت گرد هم بیاورد.
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس» لوپز اوبرادور گفت که این نگرانی در مورد فهرست مهمانان بود که باعث شد او از حضور در این مراسم صرفنظر کند. رئیس جمهور مکزیک خواستار حضور کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا در این مراسم بود، اما واشنگتن مخالف این مسئله بوده است.
سران برخی کشورهای دیگر از جمله گواتمالا، هندوراس و السالوادور نیز در این اجلاس شرکت نخواهند کرد. رئیسجمهور مکزیک گفت: «اگر همه کشورها دعوت نشوند نمیتوان اسم این اجلاس را اجلاس همه کشورها گذاشت.»
«خورخه کاستاندا» وزیر خارجه سابق مکزیک که اکنون در «دانشگاه نیویورک» تدریس میکند، گفت، در حالی که دولت بایدن اصرار دارد که رئیس جمهور در لس آنجلس چشم انداز خود را برای آینده ای پایدار، انعطاف پذیر و عادلانه برای نیمکره ترسیم کند، اما دعوای لحظه آخری بر سر فهرست مهمانان مشخص است که آمریکای لاتین در اولویت رئیس جمهور آمریکا نیست.
ایالات متحده میزبان این اجلاس برای اولین بار از زمان آغاز به کار آن در سال ۱۹۹۴ در میامی به عنوان بخشی از تلاش برای حمایت از توافقنامه تجارت آزاد از آلاسکا تا پاتاگونیا است.