
تاکنون ۱۰ نفر از مقصران حادثه ساختمان ۱۰ طبقه متروپل دستگیر شده اند. دادستان عمومی و انقلاب استان خوزستان گفت: حسین حمیدپور شهردار فعلی، دو شهردار قبلی و ناظران پروژه در بین افراد دستگیر شده هستند.
ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه روز دوم خردادماه سال ۱۴۰۱ ساختمان ۱۰ طبقه متروپل در آبادان که یک ساختمان نیمه کاره تجاری اداری است فروریخت.
پس از امدادرسانی تا پاسی از شب، تغداد ۷ کشته و ۳۱ مصدوم تایید شده و حداقل ۸۰ نفر زیر آوار گرفتار بودند.
هشدار درمورد امکان ریزش کامل سازه هم صادر شده است.
آتش نشانان از شهرهای مجاور از جمله اهواز هم به آبادان رفته اند.
از تهران هم ۵۰ آتش نشان به آبادان رفتند.
گفته میشود چندی پیش ادامه کار این پروژه به دلیل مشکلات فنی متوقف شده بود. همچنین سه طبقه این ساختمان نیز خلاف ساخته شده بود.
آخرین اخبار از این حادثه را میخوانید:
تعداد فوتیها به ۱۱ نفر رسید
با کشف یک پیکر دیگر، تعداد فوتیها به ۱۱ نفر رسید.
رئیس نظام مهندسی خوزستان: روال قانونی در صدور پروانه ساختمان متروپل آبادان طی نشده بود
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان با بیان اینکه ظاهرا روال قانونی در صدور پروانه ساختمان متروپل آبادان طی نشده است گفت: ایراداتی از جمله عدم رعایت پوشش میلگرد، تغییر شکل بعضی از تیرها و کمانش برخی ستونهای پروژه متروپل را به شهرداری گوشزد کردیم و یک ماه قبل دستور توقف دادیم که ترتیب اثر داده نشد.
کوروش خواجوی اظهار کرد: به نظر میرسد عدم طی روال قانونی در صدور پروانه ساختمان پروژه متروپل یکی از ضعفهایی بود که منجر به این حادثه شد. این معضل تا یکی دو سال گذشته وجود داشت که در حال حاضر تا حدودی رفع شده است.
وی توضیح داد: بعضی از سرمایهگذاران و مالکان پروژههای بزرگ در بسیاری شهرها از جمله آبادان و اهواز با هدف کاهش هزینهها و بروکراسی موجود در فرآیند نظارت، روال قانونی طراحی و نظارت را طی نمیکنند و مستقیما سراغ شهرداری میروند. از آنجا که مبالغ پروانه این پروژهها بسیار بالاست شهرداریها نیز با آنها همکاری میکنند. بر این اساس فرآیند صدور پروانه مسیری غیرقانونی را طی میکند. در پروژه مذکور هم معتقدم نباید پروانه در آن مقطع صادر میشد؛ چرا که روال اولیه آن طی نشده بود.
تا سال ۹۹ به ما اجازه ورود ندادند
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خوزستان تاکید کرد: بعد از آنکه در سال ۱۳۹۶ پروانه ساختمان متروپل صادر شد، سازمان نظام مهندسی از شهرداری درخواست کرد تا اجازه نظارت به این پروژه را به مهندسان سازمان بدهد. تا سال ۱۳۹۹ چنین اجازهای صادر نشد. دیدگاه ما این است که مالک درخصوص ورود سازمان نظام مهندسی مقاومت میکرد. تا اینکه از خرداد سال ۱۳۹۹ ناظرین سازه و معماری تاسیسات به صورت قانونی از سوی سازمان نظام مهندسی معرفی و در این پروژه وارد عمل شدند.
خواجوی یادآور شد: من در آن زمان ریاست سازمان نظام مهندسی را بر عهده نداشتم، ولی دیدگاه سازمان همواره این بوده که در هر مرحله که بتوان با ورود به یک ساخت و ساز، جلوی حوادث را گرفت باید اقدام کرد. کما اینکه در بسیاری از پروژههای نیمهساز این مداخله صورت گرفته و ثمرات خوبی داشته است. شهرداری هم همکاری مناسبی صورت داده و مالک، نواقص را برطرف کرده است. ولی در این پروژه بعضی تذکرات خیلی جدی داده شده که چندان مورد توجه سازندگان قرار نگرفته است. چه بسا اگر به موارد هشدار عمل میشد امروز شاهد چنین اتفاقی نبودیم.
وی با بیان اینکه حدود یک ماه قبل آخرین تذکر به شهرداری درخصوص پروژه متروپل داده شده است گفت: یک ماه قبل با گوشزد کردن خطرات پروژه به شهرداری دستور توقف آن را دادیم. طبق گزارشی که از ناظر دیدم تذکرات به اندازه کافی هشداردهنده بوده است.