رئیس اتحادیه برنج فروشان بابل اعلام کرده: “شهریور سال گذشته، برنج کیلویی ۳۰ هزار تومان بود اما نرخ این محصول امروز به کیلویی ۷۸ هزار تومان رسیده است. نرخ برنج سنتی طارم و هاشمی ۱۳۰ درصد و برنج پرمحصول ۱۰۰ درصد افزایش نرخ را تجربه کرد.”
به گفته او روند افزایش قیمت برنج پیش از سال جدید آغاز شد از اینرو افزایش حقوق کارگران نمیتواند در این مسئله تاثیر بگذارد. با اینحال از خشکسالی و دپوی برنج توسط افراد ذینفوذ، بهعنوان مهمترین علل این افزایش قیمت عنوان یاد کرده است.
همزان با افزایش ۱۳۰ درصدی قیمت برنج، به دلیل افزایش قیمت گندم و غلات که کالای استراتژیک محسوب میشود، قیمت انواع نان و ماکارونی که اغلب جایگزین برنج میشدند نیز، سر به فلک کشیده و بیش از ۱۵۰ درصد گران شد.
در چنین شرایطی وزیر جهاد کشاورزی، گرانی گندم و غلات و مشتقات آن را بر گردن جنگ روسیه و اوکراین انداخته و باز هم ایده یارانه، شما بخوانید “صدقه” را برای مقابله با گرانی مطرح کرده است. آیا افزایش قیمت برنج ایرانی که تمام مراحل تولید و توزیع آن در ایران انجام میشود هم پیامدهای جنگ در اوکراین بوده است!؟
در حالی که بررسی ها نشان میدهد، تورم سالانه اقلام مصرفی خوراکی از ۱۰ درصد در سال ۹۷ به ۶۱ درصد در نیمه دوم سال گذشته رسید. همزمان با افزایش گرانیها، قدرت خرید ۸۰ درصد از مردم به یکسوم کاهش یافته است؛ افزایش خرید نسیه توسط مشتریان و خالیتر شدن روزانه سفره خانوارها، پر شدن خانه ها از سوءتغذیه نتیجه سیاستهای اقتصادی در جمهوری سرمایهدارس اسلامی است.
گمانهزنیها نشان میدهد در سال جاری، افزایش تورم اقلام مصرفی و خدماتی، فشار بیش از حدی به مصرفکنندگان تحمیل خواهد کرد و این به معنای فروپاشی زیست فرودستان و به بیشتر حاشیه راندن گروههای در حاشیه و محذوف است!