Skip to content
ژوئن 4, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • دردهای بی‌پایان کشاورزان میهن ما
  • خبرها
  • محیط زیست

دردهای بی‌پایان کشاورزان میهن ما

احد وظیفه، رئیس مرکز ملی اقلیم سازمان هواشناسی، می‌گوید: “کشور دچار تنش آبی شده است، … [و] کشاورزی در ایران به‌زودی تعطیل می‌شود.”

 او می‌افزاید: “زمانی که ذخیره آب از ۱۵۰۰ مترمکعب در سال برای هر نفر کمتر شود، به‌معنای تنش آبی است. … قضایایی که در اصفهان و خوزستان پیش آمد، نشان‌دهنده همین موضوع است” [همشهری آنلاین، ۲۸ فروردین‌ماه ۱۴۰۱]. در خبرها بود که روز یکشنبه ۲۸ فروردین‌ماه سال جاری، عدهٔ کثیری از شهروندان استان چهارمحال‌وبختیاری با در دست داشتن پلاکارد‌هایی که ازجمله بر آن‌ها نوشته شده بود: ” این همه بی‌عدالتی هرگز ندیده ملتی ” و ” مرگ بر مافیا” در اعتراض به طرح انتقال آب، در شهرکُرد تجمع کردند. در روزهای پایانی فروردین‌ماه فیلم‌هایی از آبگیری طرح انتقال آب گلاب ۲ منتشر گردید و پیش از آن نیز نامهٔ‌ مخالفت سازمان محیط زیست با این طرح منتشر شده بود. طرح تونل گلاب قرار است آب سرشاخه‌های زاینده‌رود در استان چهارمحال‌وبختیاری را به کاشان منتقل کند. طرح‌های انتقال آب از استان‌های خوزستان و چهارمحال‌وبختیاری به اصفهان و همچنین پروژه‌های انتقال آب از استان اصفهان به یزد اعتراض‌هایی گسترده‌ از سوی مردم را به‌دنبال داشته است، زیرا این انتقال‌ها بدون مشورت با کسانی انجام می‌شود که معیشت و زندگی‌شان به‌آب وابسته است. پاسخ جمهوری اسلامی به‌این گونه اعتراض‌های به‌حق مثل همیشه یورش ‌ ددمنشانه به تجمع‌ها و سرکوب بوده است. باید یادآور شد که در اثر این یورش‌ها و سرکوب‌ها تا کنون ده‌ها انسان بی‌گناه جان‌شان را از دست داده‌اند، عدهٔ زیادی زخمی شده‌اند، و صدها تن از این شهروندان معترض هم بازداشت و زندانی‌ شده‌اند.

شیوهٔ حاکمان جمهوری اسلامی برای ‌حل معضل‌های اقتصادی و اجتماعی و سیاسی در درجهٔ اوّل سرکوب بوده است و نه در نظر گرفتن منافع ملی و طبقات زحمتکش بر شالودهٔ کارشناسی علمی- فنی و دخالت دادن مردم در تعیین سرنوشت خود.

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: جنبش معلمان از نگاه دیگران – محمد مالجو / اقتصاددان
Next: آلمان از پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو حمایت کرد
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved