سر انجام بعد از بیش از 24 ساعت تاخیر شبکه “بی بی سی فارسی” خبر داد که خانواده پدری نخست وزیر بریتانیا دیوید کامرون نیز یکی از مشتریان “موساک فونسکا” برای فرار از مالیات بوده است.
جالب توجه است که از دیروز دوشنبه 16 فروردین شبکه اصلی انگلیسی زبان در بریتانیا و تمام رسانه های این کشور موضوع استفاده پدر دیوید کامرون “موساک فونسکا” را در صدر خبرها و تحلیل ها داشتند آنرا بصورت وسیعی پوشش دادند. اما بی بی سی فارسی تا یک روز بعد این موضوع مهم را در خبر ها و مقالات خود منعکس نکرد.
بسیاری از ثروتمندها در بریتانیا بوسیله “بهشت های مالیاتی” و از طریق فرار از مالیات ثروت اندوزی می کنند و دولت بریتانیا و شخص کامرون عملا این کار را آزاد گذاشته اند، اما دائما به بهانه کسری بودجه دولتی هزینه های ضروری اجتماعی را کاهش می دهند. اتفاقا بسیاری از املاک بسیار پر بها در لندن بوسیله ثروتمندان از سرتا سر جهان بوسیله شرکت هایی به مانند “موساک فونسکا” برای گریز از مالیات خریداری می شوند و مالکیت آنها در “بهشت های مالیاتی” ثبت می گردد. شخص دیوید کامرون از میلیونر های انگلیسی است و خانواده پدری همسر وی در رده بزرگتری ثروتمندان انگلیس می باشند. بسیاری از اعضای کابینه دولت بریتانیا از لایه های ثروتمند و صاحب املاک اند و دارای پیوند های تجاری با ثروتمندان دیگر کشور ها اند. این نوع اعطلاعات در مورد بریتانیا هم عموما در گزارش های بی بی سی فارسی به آنها اشاره نمی شود.
چرا بی بی سی فارسی که خود را یک نهاد خبر رسانی “بی طرف” معرفی می کند و گاه اصرار دارد برخی مسائل فرعی داخلی بریتانیا را حتما به اطلاع بیندگانش در ایران برساند، اما این خبر مهم و داغ داخل بریتانیا را با یک روز تاخیر انتشار می دهد؟
لینک گزارش امروز بی بی سی در مورد: “اسناد پاناما؛ پدر نخستوزیر بریتانیا از مشتریان موساک فونسکا بود”