با کسری ۲۴۲ میلیون مترمکعبی ذخایر آبی سدهای تهران نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته که سالی خشک بود، مواجهایم و اگر در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱، بارشهایی زیر نرمال داشته باشیم، احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان ۱۴۰۱ بسیار زیاد است.
تهران دومین استان فقیر از نظر منابع آبی نسبت به نیاز جمعیت ساکن در آن محسوب می شود. سال آبی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ یکی از بدترین سالهای آبی تهران بود و درحالی که نیمی از سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ را سپری کردهایم، سال آبی جاری نیز با کسری قابل توجه در میزان بارشها، ورودی آب به مخازن سدها و ذخایر سدهای تهران مواجهایم.
محمد شهریاری، مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: خوشبختانه با بارشهایی که در اسفندماه در حوزه عملکرد استان تهران داشتهایم، شرایط بارشها نسبت به اسفندماه سال گذشته، وضعیت بهتری را رقم زده است.
وی افزود: افزایش نزولات جوی و بارشهای نیمه اول اسفند، اثر خود را روی ورودی آب به مخازن سدهای تهران هم گذاشته و در ۱۵ روز نخست اسفندماه سال جاری، نسبت به مدت مشابه سال قبل، ۷ درصد رشد ورودی آب به مخازن سدهای تهران را شاهد بودیم.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران تصریح کرد: اگر آمار را به صورت تجمعی، از ابتدای سال آبی جاری تا نیمه اسفندماه درنظر بگیریم، متأسفانه همچنان با کاهش حدود ۳۰ درصدی بارشهای استان تهران نسبت به سال قبل و کاهش ۲۴ درصدی نسبت به میانگین متوسط ۵۳ ساله روبرو هستیم.
وی ادامه داد: از ابتدای سال آبی جاری تا ۱۵ اسفندماه، ۱۲۸ میلیمتر بارش در حوزه عملکردی استان تهران داشتهایم، این میزان در مقایسه با ۱۶۷ میلیمتر بارش متوسط بلندمدت استان، کاهش ۲۴ درصدی را نشان میدهد.
شهریاری با بیان اینکه “این میزان کاهش نزولات جوی در سال آبی جاری، اثر خود را بر روی حجم آب ورودی به مخازن سدها نیز گذاشته”، گفت: از ابتدای سال آبی جاری تا نیمه اسفند، ۲۷۱ میلیون مترمکعب ورودی آب به مخازن سدهای پنج گانه تهران بوده که این میزان در مدت مشابه سال آبی گذشته ۳۷۵ میلیون مترمکعب بوده و مقایسه این دو حجم، نشان دهنده کاهش ۲۸ درصدی ورودی آب به مخازن سدهای تهران در سال آبی جاری می باشد.
وی افزود: در نیمه اسفند، سدهای پنج گانه تأمین کننده آب شرب تهران در مجموع ۳۲۵ میلیون مترمکعب ذخیره آب دارند که این میزان در روز مشابه سال گذشته ۵۶۷ میلیون مترمکعب بوده و متاسفانه کاهش ۲۴۲ میلیون مترمکعبی ذخیره آبی را شاهد هستیم.
مدیر دفتر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقآبی شرکت آب منطقهای تهران خاطرنشان کرد: با این وضعیت بارندگی و پیش بینی هایی که سازمان هواشناسی اعلام کرده، امیدواریم که روند بارشی همچنان افزایشی باشد، ولی توجه جدی شهروندان محترم به بحث رعایت الگوی مصرف و صرفهجویی به ویژه در ایامی که روزهای پایانی سال را سپری میکنیم و بحث خانهتکانی مطرح است، ضروری بوده که امیدواریم با همراهی و همکاری شهروندان عزیز بتوانیم تامین آب مطمئن و پایداری را در ماههای آتی بویژه در ماههای اوج مصرف آب داشته باشیم.
در حالی به نیمه سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ رسیدهایم و بخش اعظمی از فصل بارشها را پشت سرگذاشتهایم که با کسری ۲۴۲ میلیون مترمکعبی نسبت به زمان مشابه سال آبی گذشته که سالی خشک بود، مواجهایم. این شرایط نشان می دهد، اگر در فروردین و اردیبهشت ۱۴۰۱، بارشهایی زیر نرمال داشته باشیم، احتمال بروز تنش آبی شدید در تهران در تابستان ۱۴۰۱ بسیار زیاد است.