آیا بازرسی ویژه ریاست جمهوری این مسائل را می داند؟
رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران از سازمان خصوصی سازی درباره عدم واگذاری شرکت ها در خصوص مصوبه مجلس در پرداخت ۸۹ هزار میلیار تومان از بدهی های دولت به سازمان تامين اجتماعي انتقاد کرد.
علی دهقان کیا در گفتگو با خبرنگار عصر خبر گفت: پیرو مصوبه مجلس درباره بودجه سال ۱۴۰۰ مقرر شد بابت بدهی دولت به سازمان تامين اجتماعي و اجرای مرحله دوم همسان سازی مبلغ ۸۹ هزار میلیار تومان به این سازمان پرداخت شود.
وی تصریح کرد: به استناد این مصوبه مجلس، دولت در یازدهم مرداد سال جاری مصوب کرد تا درصدی از سهام ۸ شرکت به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود که هیچ کدام از این شرکتها بورسی هم نبودند که این یعنی قابلیت نقدشوندگی آنها کم و ارزش گذاری آنها سخت است.
این فعال کانون کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی افزود: از ۸ شرکت مذکور قیمت ۳ شرکت ۱۳۵۰۰ میلیارد تومان کارشناسی شد.
دهقان کیا مجتمع صنعتی اسفراین، لوله گستر اسفراین و شرکت اپال را از جمله شرکتهایی دانست که می بایست به سازمان تامین اجتماعی واگذار می شد و گفت: مقرر شده بود ۳۸ درصد سهام مجتمع اسفراین به مبلغ ۶۵۰۰ میلیارد تومان به تامین اجتماعی واگذار شود که سازمان خصوصی سازی آن را ۹۵۰۰ میلیارد تومان قیمت گذاری کرد.
وی گفت: همچنین باید ۴۰ درصد لوله اسفراین به ارزش کارشناسی شده ۱۶۰۰ میلیارد تومان به تامین اجتماعی واگذار شود که سازمان خصوصی سازی ارزش آن را ۳۷۰۰ میلیارد تومان دانست .علاوه بر آن مقر بود ۱۵ درصد شرکت اپال به ارزش ۶ هزار میلیار تومان به تامین اجتماعی واگذار شود که سازمان خصوصی سازی ارزش آن را ۹ هزار میلیارد تومان دانست.
رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران خاطر نشان کرد: همان طور که گفته شد ارزش کارشناسی ۳ شرکت مذکور در مجموع ۱۳۵۰۰ میلیارد تومان بود اما سازمان خصوصی سازی ارزش آنها را ۲۲۲۷۰ میلیارد تومان محاسبه کرد که این یعنی ۹۲۰۰ میلیارد تومان از جیب کارگران ودر روز روشن و توسط سازمانی دولتی در حق سازمان تامين اجتماعي زیان و حق کشی انجام می شد.
دهقان کیا با انتقاد شدید از عملکرد رئیس سازمان خصوصی سازی در خصوص نحوه واگذاری شرکت ها به سازمان تامین اجتماعی گفت: از رئیس جمهور مردمی، رئیس قوه قضائیه رئیس مجلس و نهاد های نظارتی مثل بازرسی ویژه ریاست جمهوری، سازمان بازرسی کل کشور و سایر نهادهای نظارتی درخواست داريم به این مساله ورود کنند.
رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران با بیان این که ۸۰ درصد بیمه شدگان تامین اجتماعی حداقل بگیر بوده و با مشکلات مالی و معیشتی زیادی دست و پنچه نرم می کنند، گفت: با تمام مسائلی که گفته شد تا این لحظه که در روزهای آخر سال ۱۴۰۰ هستیم هنوز واگذاری شرکت ها به سازمان تامین اجتماعي با همان قیمت های غیر کارشناسی و ناعادلانه نیز از سوی سازمان خصوصی سازی انجام نگرفته است.مگر مجلس قانون را برای اجرا تصویب نمی کند پس چرا هیچ نظارتی بر عملکرد سازمان خصوصی سازی نیست؟ چرا برخی ها نمی گذارند صدای بازنشستگان تامین اجتماعی به گوش رئیس جمهور برسد؟چرا با رئیس سازمان خصوصی سازی برخورد نمی شود؟
رئیس کانون کارگران بازنشسته تامین اجتماعی تهران پیشنهاد کرد به جای شرکت اپال، اسفراین و لوله گستر اسفراین ۳ در صد سهام پتروشیمی خلیج فارس به مبلغ ۹۵۰۰ میلیارد تومان و ۵.۳ درصد پالایشگاه شازند به مبلغ ۱۲۷۸۰ میلیارد تومان به سازمان تامین اجتماعی واگذار شود چرا که شرکت های مد نظر سازمان خصوصی سازی مشکل دار هستند.
وی گفت اگر تا پایان سال دولت مصوبه ای درباره پیشنهادات بازنشستگان تامین اجتماعی نداشته باشد همین جا به صورت عمومی و رسمی اعلام می کنم که این سازمان در سال آینده با مشکلات غیر قابل حلی مواجه خواهد شد که اداره تامین اجتماعی را سخت خواهد کرد چون در حال حاضر هم تامین اجتماعی با وام بانکی متناسب سازی را اجرا می کند که سود این وان ۳۵ درصد است و فشار زیادی به سازمان می باشد.
دهقان کیا سازمان خصوصی سازی را مسئول هر گونه چالش در سازمان تامین اجتماعی در سال آینده دانست و گفت: زندگی ۴۵ میلیون نفر به پایداری سازمان تامین اجتماعی وابسته است بنابراين ما اجازه بازی با سرنوشت نیمی از جمعیت کشور را به سازمان خصوصی سازی نمی دهیم.