با افزایش اقبال عمومی به خودروهای برقی، بهای لیتیوم “سر به فلک گذاشته” و ظرف یک سال حدود ۵۰۰ درصد رشد کرده است.
به گزارش ایرنا، روزنامه گاردین امروز /چهارشنبه/ نوشت که همزمان با اقبال عمومی به خودروهای برقی، بهای فلز لیتیوم نیز سر به فلک گذاشته و در سراسر جهان تقاضای عظیمی برای قطعات اصلی باتری های لیتیوم – یونی ایجاد شده است.
به نوشته گاردین، قیمت ماده خام اِسپودومِن که مملو از عنصر لیتیوم است از ژانویه ۲۰۲۱ تا ژانویه ۲۰۲۲ میلادی ۴۷۸.۳ درصد افزایش یافته است.
تنها در ماه ژانویه، قیمت اِسپودومِن ۴۵.۵ درصد افزایش یافت و از ۱۶۵۰ دلار در ماه دسامبر به ۲۴۰۰ دلار در هر تن رسید. کربنات لیتیوم و هیدروکسید لیتیوم که درجات خلوص متفاوتی از لیتیوم تصفیه شده هستند نیز افزایش قیمت مشابهی را در سال گذشته ثبت کرده اند.
پیش بینی شده که تقاضای زیاد، بهای باتری های لیتیومی را حداقل در شش ماه آینده افزایش دهد.
در ماه ژانویه، شرکت مشاوره مک کینزی پیش بینی کرد که ارزش بازار باتری های لیتیومی تا سال ۲۰۳۰ به حداقل ۳۶۰ میلیارد دلار افزایش یافته و تا پایان دهه میلادی جاری سالانه به طور میانگین ۲۰ درصد رشد کند.
با این حال برخی از تحلیلگران جانب احتیاط را نگاه داشته و معتقدند که قیمت لیتیوم می تواند متغیر بوده و همزمان با افزایش تقاضا، معادن جدیدی نیز به مرحله بهره برداری رسیده و با افزایش عرضه، قیمت ها دوباره کاهش یابند.
فروش وسایل نقلیه الکتریکی پس از کاهش در آغاز همه گیری ویروس کرونا، دوباره در بازارهای اروپایی و چین با افزایش استقبال روبرو شده است.
گرچه رشد فروش در آمریکا کند بوده، چین به تنهایی شاهد افزایش ۱۵۴٪ فروش خودروهای الکتریکی در سال ۲۰۲۱ بود و در مجموع ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار دستگاه از این نوع خودروها در دومین اقتصاد بزرگ دنیا به فروش رسید.
به نوشته گاردین، چین همچنین بزرگترین تولیدکننده لیتیوم تصفیه شده در جهان است و افزایش تنش ها و اقبال کشورهای مصرف کننده به دیگر منابع تامین لیتیوم، ممکن است قیمت ها نیز کاهش یابند.