Skip to content
می 25, 2025
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • اوکرایین
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • فلسفی
  • Home
  • کوبا: ۶۰ سال تحریم وحشیانه، کینه‌توزانه و بی‌معنی
  • نوار متحرک
  • ویژه اندیشهٔ نو

کوبا: ۶۰ سال تحریم وحشیانه، کینه‌توزانه و بی‌معنی

هرچند اوباما حاضر بود «تعامل» را امتحان کند، سیاست دولت بایدن همچنان بر پایهٔ همان کلیشه‌های جنگ سرد باقی مانده است.

منبع: نشریهٔ اینترنتی نِیشِن ۲۶ ژانویه ۲۰۲۲ [۶ بهمن ۱۴۰۰] – ترجمهٔ‌ امید مجد -اختصاصی اندیشه نو

اواسط دسامبر سال گذشته، ۱۱۴ نمایندهٔ کنگرهٔ آمریکا با ارسال نامه‌ای به جو بایدن، رئیس‌جمهور آن کشور، خواستار «اقدام انسان‌دوستانه فوری» برای لغو تحریم‌های اقتصادی شدند «که مانع از رسیدن غذا، دارو، و دیگر کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم کوبا می‌شود». در حالی که کوبا برای بیرون رفتن از بحران اقتصادی وخیم ناشی از همه‌گیری کووید-۱۹ تلاش می‌کند، نمایندگان کنگره سعی دارند برای پایان دادن به محدودیت‌های اعمال شده در دولت ترامپ برای حوالهٔ پول از آمریکا به کوبا و سفر، و بازگرداندن سیاست تعامل دوران اوباما با کوبا، به کاخ سفید فشار آورند. این نمایندگان به این نتیجه رسیدند که «با تعامل، احتمال بیشتری وجود دارد که بتوان راه گشایش‌های سیاسی، اقتصادی، و اجتماعی را که کوبایی‌ها خواهان آنند باز کرد، و دشواری‌هایی را که کوبایی‌ها امروزه با آنها مواجه‌اند، کاهش داد.»

البته باید گفت که تعامل کامل با کوبا مستلزم لغو محاصرهٔ آن کشور به وسیلهٔ آمریکاست، موضوعی که نامهٔ نمایندگان کنگره آشکارا از آن غفلت کرده است. با نزدیک شدن محاصرهٔ کوبا به۶۰مین سالگرد خود، پایان دادن به آن نه‌فقط مستلزم اقدام کاخ سفید، بلکه مستلزم رأی‌گیری در کنگره است، که رهبری دموکرات‌ها نه ظرفیت سیاسی و نه شجاعت اخلاقی لازم را برای اولویت دادن به آن دارد. در واقع، اقدام انسان‌دوستانه‌ای که این نمایندگان کنگره از رئیس‌جمهور بایدن می‌خواهند، برای آرام کردن بحرانی اقتصادی است که چندین دهه است محاصرهٔ آمریکایی آشکارا اقدام به ایجاد آن کرده است.

«تحریم هرگونه تجارت با کوبا» که با اعلام جان اف کندی در ۳ فوریه ۱۹۶۲ اعمال و در دورهٔ دولت بیل کلینتون به قانون تبدیل شد، به شیوه‌های متعدد تحریم‌های تنبیهی اقتصادی و محدودیت‌های تجاری در ۶۰ سال گذشته دگرگون شده است. باراک اوباما در جریان تلاش چشمگیر اما کوتاه‌مدتش برای عادی‌سازی روابط آمریکا و کوبا اعلام کرد: «محاصرهٔ اقتصادی اکنون منسوخ شده است و باید برداشته شود.» به‌رغم این تلاش، این «عتیقه کپک‌زده» به‌جا مانده از دورهٔ‌ جنگ سرد، همچنان به‌جای خود باقی مانده است: میراث تلاش طولانی‌مدت و شکست خوردهٔ آمریکا برای پیشبُرد تغییر رژیم، و نماد دیرپای خصومت پایان‌ناپذیر سیاست آمریکا در برابر انقلاب کوبا.

اهمیت کوشش برای پایان دادن به el bloqueo [محاصره]- واژه‌ای که کوبایی‌ها به کار می‌برند- و اتخاذ موضعی عاقلانه، انسان‌دوستانه، و عادی از جانب آمریکا در برابر کوبا، امروزه همچنان به قوّت خود باقی است.

اندیشه نو: استفاده از تمام یا بخش‌هایی از این مطلب با ذکر منبع بدون مانع است.

Continue Reading

Previous: ‍ ‍بیانیه مشترک بازنشستگان مستقل پیرامون حضور در تجمعات اعتراضی!
Next: نگاهی به اشتغال در مناطق آزاد؛ آیا اخراج در «مناطق آزاد» ممنوع است؟ / لزوم شکایت به دیوان عدالت و ابطال مقرراتِ ویژه – نسرین هزاره مقدم
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved