در واکنش به تحولات مرتبط با اوکراین بهای نفت به بالاترین میزان خود در ۷ سال اخیر رسیده است.
روسیه نمیخواهد که همسایهاش اوکراین به پیمان نظامی و امنیتی غرب، ناتو بپیوندد و برای فشار آوردن بر مقامات کییف بیش از ۱۰۰ هزار سرباز خود را در مرزهای این کشور مستقر کرده است. در پاسخ، وزیر خارجه آمریکا که کشورش رهبر پیمان ناتوست، به صراحت این درخواست روسیه را رد کرده است.
کشورهای اروپایی در روزهای اخیر همزمان با نشستهای سیاسی و هم فکری در خصوص این بحران، دست به ارسال سلاح و مهمات نظامی به اوکراین زدهاند، اقدامی که خشم بیشتر مسکو را در پی داشته است.
حمایت چین از «نگرانیهای منطقی روسیه» در خصوص اوکراین
وانگ یی، وزیر امور خارجه چین در گفتگوی تلفنی با آنتونی بلینکن همتای آمریکاییاش از «نگرانیهای منطقی روسیه در خصوص اوکراین» حمایت کرد و از همه طرفها خواست تا از انجام کارهایی که منجر به افزایش تنشها میشود، خودداری کنند.آقای وانگ با اشاره به مخالفت روسیه با گسترش ناتو در شرق اروپا به بلینکن گفت که «امنیت یک کشور نمیتواند به قیمت نادیده گرفتن امنیت دیگر کشورها باشد و امنیت منطقهای را نمیتوان با تقویت و یا گسترش بلوکهای نظامی تضمین کرد.»ایالات متحده به روسیه هشدار داده است که به اوکراین حمله نکند و از هر دو کشور روسیه و اوکراین خواسته تا به پیمانهای مینسک ۱ و ۲ که در سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ امضا شدند بازگردند، به ویژه در خصوص تجزیه طلبان شرق اوکراین.روسیه اما مجموعهای از اقدامات نظامی و سیاسی تعیین شده در توافقنامه مینسک ۲ را به بهانه اینکه طرف درگیری نیست، نادیده میگیرد.وزیر خارجه چین در گفتگوی تلفنی خود راه حل مسئله اوکراین را بازگشت به یک توافقنامه جدید مینسک – نقطه آغاز – دانست و گفت: «توافق جدید مینسک که به تصویب شورای امنیت رسید، یک سند سیاسی اساسی است که همه طرفها آن را به رسمیت میشناسند و باید به طور موثر اجرا شود. تا زمانی که تلاشها در راستای جهت و روح این توافق باشد، چین از آن حمایت خواهد کرد.»