«شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین در نخستین سخنرانی خود در سال نو میلادی با اشاره به مسائل مهم در اقتصاد جهانی و همه گیری ویروس کرونا، از جامعه جهانی خواست برای دستیابی به همزیستی صلح آمیز و شرایط بُرد-بُرد تلاش کنند.
به گزارش روز سه شنبه ایرنا از نشریه «گلوبال تایمز» چین، «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین در رویداد جهانی که در کارگروه اقتصادی جهان (WEF) برگزار شد در نخستین سخنرانی مهم خود در سال نو میلادی هشدارهایی جدی در خصوص اقدامات متقابل مطرح کرد و در همین حال از جامعه جهانی خواست برای دستیابی به همزیستی صلح آمیز و شرایط بُرد-بُرد تلاش کنند.
در این جلسه که به صورت مجازی برگزار شد، رئیس جمهوری چین همچنین کشورها را به تلاشی عینی برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا و بازگشت و بهبود شرایط اقتصاد جهانی پس از این همه گیری ترغیب کرد. وی خواستار توزیع عادلانه و برابر ملزومات بهداشتی و واکسیناسیون سریع تر در کنار ادامه روند اقتصاد جهانی شد و بار دیگر تاکید کرد یکجانبه گرائی و حمایت داخلی از کشور خود هیچ کمکی به پایان این همه گیری نخواهد کرد.
این نشریه افزود: کارشناسان معتقدند چین به عنوان یکی از قدرت های اصلی جهانی مسئولیت خود را در مقابله و مهار موثر با ویروس کرونا هم در داخل کشور و هم با کمک به توزیع برابر و عادلانه واکسن در میان کشورهای جهان به انجام رساند.
شی جین پینگ در ادامه سخنانش درباره همه گیری ویروس کرونا خاطرنشان کرد، بدون حمایت از یکدیگر یا سرزنش و شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت در برابر این ویروس مهلک، تنها اقدامات لازم برای مقابله و مهار این همه گیری را به تعویق می اندازد و واکسیناسیون تنها سلاح جهان در برابر این ویروس است. چین تا کنون با ارسال بیش از ۲ میلیارد دُز واکسن به بیش از ۱۲۰ کشور و سازمان بین المللی در سراسر جهان به تمامی وعده هایش در خصوص ارسال واکسن به کشورهای دیگر عمل کرده است و در همین راستا یک میلیارد دُز واکسن دیگر را نیز برای کشورهای آفریقایی شامل ۶۰۰ میلیون دُز اهدائی و ۱۵۰ میلیون دُز دیگر برای کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آسه آن) تامین خواهد کرد.
سخنان این مقام چینی در حالی مورد توجه قرار می گیرد که اقتصاد چین با ثبت رشد ۸.۱ درصدی در سال ۲۰۲۱ یکی از سریع ترین کشورها از لحاظ رشد اقتصادی در جهان بوده است.
بر اساس این گزارش، کارشناسان اقتصادی با نگاهی امیدوارانه چین را به عنوان تنها اقتصادی که سال گذشته سیاست های آزادانه ای را اعمال کرد تا از سیاست های مالی پیشتازانه آمریکا بگریزد، پناهگاه سرمایه داری جهانی می دانند.
در پایان این گزارش آمده است، اقدامات یکجانبه به وجود آوردن “حیاط خلوت انحصاری با دیوارهای بلند” یا “سیستم های موازی” تنها به حلقه های کوچک انحصاری شده، ائتلاف ها و یا قطبی کردن جهان به بهانه گسترش مفهوم امنیت ملی می انجامد که از پیشرفت های اقتصادی و تکنولوژیکی کشورهای دیگر جلوگیری می کند.