رئیسجمهوری روسیه در مراسمی گفت، تحریمهای کشورهای غربی علیه پکن توجیهپذیر نیست و با قوانین بینالمللی در تضاد است و این فعالیتها علیه چین گاهی اوقات نفرتانگیز میشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در سیزدهمین مجمع سرمایهگذاری سالانه “وی.تی.بی کپیتال” موسوم به “روسیه فرا میخواند” گفت: آنها از سال ۲۰۰۰ من را در مورد چین نگران کردهاند. از آن زمان، کسانی که من را ترسانده بودند، خودشان ترسیدند و شروع به تغییر سیاست خود در قبال چین کردند. اوضاع تغییر کرده است، از این رو تحریمها و محدودیتهای مختلف به نظر من کاملاً غیرقابل توجیه است. منظورم این است که آنها با هنجارهای حقوق بینالملل در تضاد هستند.
رئیسجمهوری روسیه همچنین با اشاره به پیمان امنیتی “آکوس” که میان استرالیا، آمریکا و انگلیس به امضا رسیده است، آن را نمونهای از سیاستگذاری غرب علیه چین نامید و گفت: حقیقت این است که این رقابت رو به افزایش است و گاهی اوقات نفرتانگیز میشود… نمونه آن عقد پیمان آکوس است. وقتی شخصی یک اتحاد نزدیک علیه شخص دیگری ایجاد میکند، این به ارتقای وضعیت در آن منطقه کمکی نمیکند، بلکه تنشها تشدید میشوند.
پوتین همچنین گفت، روسیه میداند که آمریکا به نحوی در توسعه تسلیحات مافوق صوت از چین جلوتر است، هر چند “هیچکس درباره آن ایراد نمیگیرد.” او در ادامه به آزمایش موفقیتآمیز تسلیحات مافوق صوت چین اشاره کرد.
رئیسجمهوری روسیه افزود: و ما واکنش شرکای آمریکایی خود را در این زمینه دیدیم. اما میدانیم که شرکای آمریکایی ما در توسعه سلاحهای مافوق صوت اندکی از آن جلوتر هستند. آنها به سادگی در مورد آن صحبت نمیکنند و هیچکس هم به آن ایرادی نمیگیرد و سر و صدا نمیکند. درست مثل اینکه آنها ۱۰ سال پیش سلاح ضد ماهواره خود را آزمایش کردند و هیچکس تا الان به آن ایرادی نگرفته است. اما وقتی روسیه اخیراً چنین آزمایشی را انجام داد، در سراسر جهان سر و صدا به پا شد.
او افزود: روسیه مشارکت در گفتوگو درباره ثبات استراتژیک با آمریکا و چین را مهم میداند.
پوتین گفت: ما به تضمین امنیت خود فکر میکنیم و با شرکای خود در حوزههایی که مهم میدانیم، همکاری میکنیم. به عنوان مثال، ما مهم میدانیم که در مورد ثبات استراتژیک با ایالات متحده گفتوگو کنیم. ما همچنین در چنین گفتوگوهایی با جمهوری خلق چین شرکت میکنیم.
رئیسجمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنانش گفت، دلار ارزش خود را به عنوان یک ارز ذخیره از دست نداده است، اما سیاست مقامات ایالات متحده موقعیت جهانی آن را تضعیف میکند.
ولادیمیر پوتین گفت: روسیه دلار را کنار نگذاشته. ما نمیخواهیم جای دیگری برویم. عمده تسویه حسابهای نفت و گازی ما به دلار انجام میشود، اما ما اجازه نداریم به شرکای خود در صنایع دفاعی و در حوزه دفاعی، به دلار پرداخت کنیم. بنابراین باید چه کار کنیم؟ فقط باید عقبنشینی کنیم. همچنین تحریمها علیه برخی کالاهای غیر مرتبط با صنعت دفاعی اعمال میشود. در آن صورت، باز هم پرداخت دلاری با مشکل مواجه میشود. مقامات آمریکایی خودشان مشکل را ایجاد میکنند.
او افزود که در نتیجه، پرداختها به دلار نه تنها در رابطه با روسیه بلکه در سراسر جهان کاهش یافته است.