هزاران نفر با تجمع در بستر خشک زایندهرود و اعلام خطر فرونشستهای متعدد، خواستار توزیع عادلانه حقابه شدند. معاون رئیسی از وزارت نیرو و جهاد خواسته مشکلات حوضه آبریز در اصفهان، یزد و چهارمحال و بختیاری را سریعا حل کنند.
طبق فراخوان قبلی گروه انبوهی از مردم اصفهان روز جمعه در دوازدهمین روز تجمع اعتراضی کشاورزان به آنان پیوستند و در بستر خشک زایندهرود و اطراف آن تجمع کردند.
بنابر گزارشها از اصفهان، همزمان با تجمع اعتراضی گسترده مردم و کشاورزان، اینترنت در منطقه محل تجمع قطع شده و در سایر نقاط اصفهان نیز دچار اختلال است.
کشاورزان و مردمی که به آنها پیوستند روز جمعه ۲۸ آبان از جمله شعارهایی مانند «زایندهرود را پس بدین، به اصفهان نفس بدین»، «حقآبه را میگیریم، حتی اگر بمیریم»، «تا آب نیاد تو رودخونه، برنمیگردیم تو خونه» و «برابری، عدالت، این است خواست ملت» سر دادند.
دور جدید اعتراض کشاورزان به عدم تامین حقآبه استان و خشک شدن زایندهرود از روز دوشنبه ۱۷ آبان با تجمع مقابل شرکت آب منطقهای و صداوسیمای اصفهان آغاز شد و از روز ۱۸ آبان بر بستر خشک زایندهرود ادامه یافته است.
در این مدت شماری از کشاورزان در بستر خشک زایندهرود چادر زدهاند.
به گزارش ایسنا، حقآبهداران حوضه زایندهرود شامل کشاورزان شهرستانهای اصفهان، لنجان، مبارکه، فلاورجان و نجفآباد میشوند.
تجمعات از جمعه گذشته و همزمان با سفر وزیر نیرو به اصفهان شدت یافته و شمار زیادی از مردم نیز در حمایت از آن به کشاورزان پیوستهاند.
اعتراضات کشاورزان اصفهانی به بیآبی زاینده رود و تامین نشده حقآبه استان در سالهای اخیر بارها خبرساز شده و معترضان معتقدند حقآبه استان اصفهان به شهرهای دیگر اختصاص داده میشود.
اعتراض کشاورزان اصفهان علیه سوءمدیریت توزیع آب و ابراز نگرانی آنها از وضعیت معیشتی و خشکسالی، با حضور گسترده مردم در بستر زایندهرود و اطراف پل خواجو همراه شد. مردم خطاب به مقامات شعار میدادند: «به اصفهان نفس بده، زایندهرود رو پس بده.»
اجتماع عظیم روز جمعه ۲۸ آبان، در همصدایی با کشاورزان و با استناد به مصوبات ۹ مادهای شورایعالی آب، خواهان جریان دائمی آب در زایندهرود و تالاب گاوخونی صورت گرفت.
حوضه آبریز زایندهرود در ۲۰ سال گذشته به دلیل بارگذاری بیش از حد صنایع و توسعه اراضی کشاورزی و باغها، پمپاژ غیرقانونی آب در بالادست و کاهش بارندگی در شرایطی بحرانی قرار دارد. منابع آب سطحی و زیرزمینی از میان رفتهاند و خشکی زایندهرود، تالاب گاوخونی و برداشتهای بیرویه از چاهها، فرونشست زمین در اصفهان را تشدید کرده است. این آسیبها با آلودگی بیشتر هوا، گرد و غبار و خشکی اراضی کشاورزی در شرق همراه بودهاند.