محمد نهاوندیان، رئیس دفتر رئیسجمهوری، صبح دیروز وارد لندن شد. هدف از این سفر شرکت در اجلاسی با عنوان اقتصاد ایران در لندن بود که ظاهرا ابتکار عمل آن با روزنامه فایننشالتایمز است. نهاوندیان در این اجلاس تمام تلاشش را کرد تا با تشریح فرصتهای سرمایهگذاری و ظرفیتهای بالقوه، ایران را به عنوان یک کشور آیندهدار در حوزه اقتصاد برای حاضران در اجلاس معرفی کند. این نکته از لابهلای تمام سخنانش پیداست.
او در ابتدای سخنان خود به امنیت ایران اشاره میکند: ایران امنترین کشور منطقه خاورمیانه است. نقش ایران در منطقه غیرقابلانکار است و جمهوری اسلامی ایران در صلح و امنیت و پیشرفت منطقه، از هر لحاظ بالاترین جایگاه را دارد.
رئیس دفتر رئیسجمهوری در این نشست نوید آغاز عصر جدیدی در اقتصاد ایران را میدهد و میگوید: عصر رشد و ثبات اقتصادی در ایران آغاز شده است. حتی پیشبینیهای مؤسسات غربی نیز از رشد ٥,٥ درصدی برای سال ٢٠١٦ و سالهای بعد از آن حکایت دارد و این بیش از دوبرابر متوسط رشد ١٠سال گذشته است.
به گزارش ایرنا، نهاوندیان در این اجلاس که در آن سرمایهگذاران بزرگ، مدیران ارشد بانکها، صاحبان بنگاههای اقتصادی و شخصیتهای سیاسی و اقتصادی زیادی از انگلیس و سایر نقاط جهان حضور داشتند، میافزاید: در رویکرد واقعبینانه، آینده را باید شناخت و در رویکرد پیشرو در ساختن این آینده باید شریک شد. مهم این است که این آینده و واقعیت را نمیتوان نادیده گرفت. اقتصاد پرقدرت و آیندهدار ایران واقعیتی است که نمیتوان آن را نادیده گرفت.
خوب که دقت کنید میبینید که عدم توجه به واقعیتهای انکارناپذیر ایران به ناکامی انجامیده است. تجربه نشان داده سیاست ظالمانه تحریم، بازی باخت-باخت بود و تجربه اخیر برجام نشان از پیروزی سیاست برد-برد دارد. در تجربه اقتصادی هم باید به دنبال برد-برد باشیم. آینده اقتصاد ایران فرصتی برای همه است؛ همه کسانی که تعامل سازنده را باور و بخواهند در مسیر پیشرفت مشارکت داشته باشند.
به گفته رئیس دفتر رئیسجمهوری، در شناخت اقتصاد ایران دو مؤلفه را باید در نظر داشت. این دو مؤلفه عبارتند از ظرفیتها و سیاستها.
او از نفت و گاز و پالایش، نیرو و برق و آب، معادن و صنایع معدنی، خودرو، خدمات فنی و مهندسی که در ده سال گذشته ٢٣٣پروژه توسط ایران در کشورهای دیگر به انجام رسیده، توریسم و حملونقل به عنوان بخشهای مهمی از ظرفیتهای اقتصاد ایران نام میبرد.
رئیس دفتر رئیسجمهوری در تبیین سیاستهای اقتصادی نیز میگوید: رویکرد مستقلانه و درعینحال تعامل سازنده با جهان و استقبال از سرمایهگذاریهای مشترک، رویکرد تقویت بخش خصوصی، رویکرد فضای کسبوکار با دو عنصر شفافیت و رقابت، اصلیترین سیاستهای اقتصادی دولت را تشکیل میدهد. ایران در دو سال گذشته ریسک اقتصادی را کاهش داده است و در کنار آن کاهش تورم، ایجاد ثبات در بازار ارزی و رونقدادن به بورس، ایجاد ثبات در سیاستهای اقتصادی و کاهش ریسک سیاسی و تحکیم مناسبات با همسایگان ازجمله اقدامات دو سال گذشته دولت ایران بوده است. نگاه جمهوری اسلامی ایران در حوزه سرمایهگذاریهای مشترک در بخشهای مختلف واقعبینانه و رو به آینده است و برای گسترش این سرمایهگذاریها و افزایش تعامل و همکاریها برنامهریزیهای خوبی به عمل آمده است. رئیس دفتر رئیسجمهور همچنین در این سفر دوروزه قصد دارد، با مدیران ارشد مؤسسات اقتصادی، مالی، بیمه و بانکهای بزرگ اروپایی دیدار و گفتوگو کند. گفتوگو با مقامات ارشد انگلیس درخصوص روابط دوجانبه از دیگر برنامههای پیشبینیشده در سفر نهاوندیان به لندناست.