وزارت بهداشت، روز سه شنبه ۲۳ شهریور، اعلام کرد که در شبانه روز گذشته ۴۰۸ بیمار کرونایی جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری از مرز ۱۱۵ هزار نفر گذشته است. این در حالیست که مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، آمار واقعی مرگ ومیر روزانه کرونا را بالاتر از ۱۵۰۰ نفر دانسته است. در حالیکه تا کنون کمی بیش از ۱۲ میلیون نفر در ایران هر دو دوز واکسن کرونا را دریافت کرده اند، وزیر بهداشت وعده داده است که تا پایان شهریور ۵٠ میلیون دوز واکسن کرونا تزریق خواهد شد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس: آمار واقعی مرگ ومیر روزانه کرونا بالاتر از ۱۵۰۰ نفر است
مسعود پزشکیان عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، در مصاحبه با وبسایت عصر ایران، گفته است: «آمار واقعی مرگ ومیر روزانه در اثر ابتلا به کرونا در کشور بالاتر از ۱۵۰۰ نفر است». وی افزود: «اگر دو درصد مرگ و میر در تعداد کسانی که مبتلا میشوند وجود داشته باشد، با ۴۰هزار مبتلا روزانه بین ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ نفر جانشان را از دست میدهند آن هم اگر درست درمان و مراقبت کنیم».
وی در واکنش به انتقادها از روند واکسیناسیون در دولت روحانی، اظهار کرد: «قراردادهای خرید واکسن در زمان آقای روحانی بسته شده و پولها داده شده بود. معاون غذا و داروی وزارت بهداشت در دولت قبل اگر جرأت دارد در این رابطه حرف بزند و روشنگری کند. امکان ندارد بدون سفارش بتوانیم جنس وارد کنیم حتی اگر پول دستمان باشد».
وی افزود: «دولت قبل پول را داده بود سفارشها را هم انجام داده بود حالا ممکن است مشکلات گمرکی و حمل و نقل بوده است و دولت فعلی آنها را حل کرده است و الان وارد میشود، اما کالا و سفارشات از قبل وجود داشته است و این دولت واکسنی سفارش نداده است. اگر این سفارش را داشتند اعلام کنند اینها قبلاً سفارش نشده بود ما اینها را سفارش دادیم و تولید انجام شده است.»
وی با انتقاد از تأخیر در روند کنترل بیماری و واکسیناسیون، تاکید کرد: «باید همان روز اول در قم حکومت نظامی اعلام میکردند و بعد که از قم پخش شد یکماه کل کشور را قرنطینه میکردند، اما این کارها را انجام ندادند. ووهان در چین ۲۵۰ میلیون نفر جمعیت داشت و کل جمعیت را قرنطینه کردند، اما شلکن سفتکنهای ما برای مقابله با کرونا زیاد بود تا جایی که الان آمار مرگ و میر را روزانه ۶۰۰ تا ۷۰۰ نفر اعلام میکنند و انگار نه انگار که آدمها میمیرند».
او همچنین با اشاره به روند واکسیناسیون در ایران گفته است «به دلیل مسایل سیاسی برای واردات، مقداری دیر جنبیدیم».
علی تاجرنیا: موسسه برکت پول ۱۲۰ میلیون دوز واکسن را از قبل گرفته است
علی تاجرنیا فعال سیاسی اصلاح طلب و نمایندۀ پیشین مجلس، در مصاحبه با روزنامه شرق، به برخی سؤالهای پیشآمده درباره وفور واکسن اخیر پاسخ داد. او اظهار داشت: «عملاً سعید نمکی و وزارت بهداشت زیر بار واردات نمیرفتند و نگاهشان به تولید داخلی بود، برای همین آنها صرفاً بر همان دستور و سفارش کواکس اکتفا کردند و قصد هم نداشتند کاری بکنند. پیگیریهای نظام پزشکی باعث شد روند واردات کمی شتاب پیدا کند».
او با بیان اینکه «در ابتدا تصمیم وزارت بهداشت و شخص سعید نمکی واردات نبود»، گفت: «علت این مسئله تغییر رویکرد آقای نمکی بود؛ ایشان دیگر عملا وزیر بهداشت دولت حسن روحانی نبود و در مرحلهای به صورت جدی طرفدار واکسن برکت شده بود؛ در حالیکه مؤسسه تحقیقات رازی در مرحله تحقیقات خیلی جلوتر از برکت بود».
وی با اشاره به اینکه « کل واکسن ایرانی که تا الان تولید شده، تنها چهار میلیون دوز بوده است»، افزود: «گویا برکت واکسن خود را پیشفروش کرده بود. به نظر میرسد دلیل تمایلنداشتن برای خرید واکسن از خارجیها این بود که برکت در ازای هر دُز واکسن، ۲۰۰ هزار تومان گرفته بود که اگر بخواهیم برای ۱۲۰ میلیون دوز واکسن حساب کنیم، برکت از صندوق دولت عددی بالای یک میلیارد دلار از محل اعتبارات دولتی گرفت».
این در حالیست که حجت نیکی ملکی سخنگوی ستاد اجرایی فرمان امام، با بیان اینکه ده میلیون دوز از این واکسن تولید شده است، در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: «این ادعا کاملا کذب است و هیچ پیش فروشی انجام نشده است».
تاجرنیا همچنین در پاسخ به این سؤال که چرا در دولت جدید رویکردها نسبت به واردات واکسن تغییر کرد نیز گفت: «درست است که ممنوعیت ورود واکسن تنها فرانسه، انگلستان و آمریکا را دربر میگرفت، اما عملاً دست مسئولان را برای واردات واکسن آسترازنکا در ابتدای مسیر بست». او همچنین علت شتاب روند واکسیناسیون و واردات واکسن در دولت جدید را رابطه خوب چین با دولت ابراهیم رئیسی دانست و گفت: «این رابطه در دوران حسن روحانی وجود نداشت و حالا چینیها راحتتر به ایران واکسن میدهند».
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین: میزان واردات واسکن کرونا از چین به ۹۰ میلیون دوز خواهد رسید
مجیدرضا حریری رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین، روز سه شنبه گفت که بر اساس توافقات اولیه با چین، در مجموع ۹۰ میلیون دوز واکسن کرونا از این کشور وارد ایران خواهد شد.
وی افزود که تا کنون حدود ۴۰ میلیون دوز از این واکسنها وارد شده و تا یکی دو ماه آینده ۴۰ تا ۵۰ میلیون دوز واکسن از چین وارد میشود و هفتهای ۵ میلیون دوز واکسن کرونا در حال ورود به کشور است.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین با بیان اینکه تمام واکسنهای وارداتی از چین تاکنون توسط هلال احمر وارد شده گفت از زمانی که اقدام به خرید واکسن کرونا میشود تا زمانی که واکسن کرونا وارد کشور شود تقریباً دو هفته طول میکشد اما پیش از آن مذاکرات و هماهنگیهای بسیاری انجام میشود.
آمار رسمی کرونا در ایران؛ مرگ حداقل ۴۰۸ بیمار در یک روز
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۲۳ شهریور و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۲ هزار و ۳۲۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۳۴۳۶ نفر از آنها بستری شدند.
همچنین مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۳۴۰ هزار و ۶۵۶ نفر رسیده است و در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۴۰۸ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۱۵ هزار و ۱۶۷ نفر رسیده است.
همچنین ۷ هزار و ۱۲۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
بررسی آمارهای وزارت بهداشت نشان میدهد که طی ۱۰ روز اخیر (۱۴ تا ۲۳ شهریور) بطور متوسط هر ساعت ۹۸۸ نفر در ایران مبتلا و ۲۱ نفر قربانی کرونا شدهاند .
تا کنون ۳۰ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۶۴۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۱۶۸ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر در وضعیت نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.