عالیه مطلبزاده، عکاس، فعال حقوق زنان و نائب رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات بیش از یک هفته است که به دلیل آنچه از سوی مقامات زندان اوین «سیاهنمایی» خوانده شده، از حق ملاقات با خانواده و تماس تلفنی محروم شده است.
عالیه مطلبزاده، عکاس، فعال حقوق زنان و نائب رئیس انجمن دفاع از آزادی مطبوعات که دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری میکند، بیش از یک هفته است که از حق ملاقات با خانواده و تماس تلفنی محروم شده است.
او در تاریخ ۲۸ تیرماه سال جاری و پس مثبت شدن تست کرونایش از زندان اوین به مرخصی استعلاجی اعزام شده بود، اما دوشنبه ۸ شهریور ماه در حالی که همچنان در شرایط مناسبی به سر نمیبرد و طبق گفته پزشک به مراقبت پزشکی نیاز داشت، به زندان اوین بازگردانده شد.
صدرا عبداللهی، همسر عالیه مطلبزاده در حساب اینستاگرام خود نوشته است که پس از یک هفته از بازگشت عالیه مطلبزاده به زندان اوین، او با خانوادهاش هیچ تماس و ملاقاتی نداشته است. صدا عبداللهی نوشته روز یکشنبه ۱۴ شهریور طی ملاقاتی که با یکی از مسئولان دادیاری ناظر بر زندان اوین داشته، نگرانی خانواده از قطع تماس تلفنی و ملاقاتهای همسرش را به آنها اعلام کرده است.
به گفته عبداللهی این مقام مسئول در پاسخ به او خبر داده که طبق «تصمیم مقامات مسئول زندان، عالیه مطلبزاده به دلیل ارتباط تلفنی با زندانیان دیگر زندانها و سیاهنمایی در مورد عملکرد مسئولان زندان در ارتباط با کرونا، به مدت دو ماه از هر گونه تماس تلفنی با بیرون از زندان محروم است.»
مسئولان زندان اوین در حالی عالیهمطلبزاده را به «سیاهنمایی» درباره شرایط زندان متهم میکنند که در روزهای گذشته تصاویر دوربینهای مداربسته زندان اوین که توسط گروه هکر «عدالت علی» منتشر شد، به وضوح شرایط دشوار زندانیان را به تصویر میکشید و موارد آشکار نقض حقوق بشر و نقض حقوق زندانی در آنها پیدا بود.
این اولین بار نیست که مسئولان دستگاه قضایی عالیه مطلبزاده را از حق تماس تلفنی محروم میکنند. در اردیبهشت سال جاری هم مسئولان زندان او را به دلیل ثبت دادخواست و طرح شکایت درباره نگهداری متهمان در سلول انفرادی و اعمال شکنجه سفید، از حق تماس تلفنی محروم کرده بودند.
مطلبزاده مرداد ماه ۱۳۹۶ توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ماشاالله احمدزاده، به اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» به سه سال حبس و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس محکوم شد. این حکم در مهر ماه ۱۳۹۶ توسط شعبه ۳۶ دادگاه تجدیدنظر استان تهران به ریاست قاضی احمد زرگر عینا تأیید و با اعمال ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی (تجمیع احکام)، دو سال زندان برای او قابلیت اجرایی پیدا کرد.
در دادنامه صادره، مصداقِ اتهاماتِ مطرح شده علیه عالیه مطلبزاده، «راهاندازی و شرکت در کارگاههای توانمندسازی زنان در خارج از کشور (گرجستان)» عنوان شده است.
مطلبزاده در نهایت ۲۰ مهر ماه ۱۳۹۹ با احضار قبلی برای تحمل حبس به بند نسوان زندان اوین منتقل شد. او در حالی به زندان برده شد که قبل از آن تحت عمل جراحی قرار داشت و نیازمند مراقبتهای پزشکی بود.
در تیرماه سال جاری ویروس کرونا برای چندمین بار در زندان اوین به صورت گسترده شیوع پیدا کرد و پی آن تعدادی زیادی از زندانیان سیاسی زن از جمله عالیه مطلبزاده، ناهید تقوی، سپیده کاشانی، مهیزاد پشتپناه (با نام مستعار شاپرکپناه) ، آرزو قاسمی، رضوانه احمد خانبیگی، گیتی پورفاضل، زینب همرنگ، ناهید فتحعلیان به این ویروس مبتلا شده یا علائم شبیه به ابتلا را داشتند و بر همین اساس به تعدادی از آنها مرخصیهای کوتاه مدت درمانی داده شد.