وزارت بهداشت ایران، روز یکشنبه ۱۴ شریور، اعلام کرد که در شبانه روز گذشته ۶۱۰ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادند و آمار رسمی جان باختگان از مرز ۱۱۰ هزار نفر گذشته است. این در حالیست که گزارش ها حاکی از تعطیلی برخی از مراکز واکسیناسیون در ایران به دلیل اتمام موجودی واکسن است. در همین حال، محسن فرهادی معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، گفته است که میانگین میزان استفاده از ماسک در کشور تنها ۴۴ درصد است.
مصطفی قانعی: زیرساخت تولید واکسن کوبایی پاستوکووک در ایران موجود نیست؛ نمیتوانیم واکسن صادر کنیم
مصطفی قانعی عضو کمیته ملی واکسن کرونا، روز یکشنبه ۱۴ شهریور ضمن تشریح وضعیت تولید واکسن در ایران، برخلاف ادعاهای قبلی تأکید کرد «با توجه به نیاز داخلی به واکسن، تا دو سال آینده نمیتوان حرفی از صادرات واکسن زد». او با اشاره به لزوم واکسیناسیون گروه هدف که ۷۰ درصد جمعیت و حدود ۵۸ میلیون نفر را در بر می گیرد، گفت: «به ۱۱۶ میلیون دُز واکسن نیاز داریم که بر اساس آمار فعلی حدود ۲۹ تا ۳۱ میلیون دُز واکسن وارداتی داشتیم و این یعنی به ۸۰ میلیون دُز واکسن دیگر نیاز داریم».
وی در خصوص علت تأخیر در تولید انبوه واکسن کوبایی پاستوکووک که توانسته بود مجوز مصرف اضطراری در داخل ایران را بگیرد گفت: «درحال حاضر زیرساخت تولید واکسن پاستوکووک در ایران موجود نیست و باید وسایل و تجهیزات مربوط به تولید صنعتی آن وارد ایران شود تا آغاز به کار کنند».
او با بیان اینکه نتایج فاز سوم کارآزمایی بالینی این واکسن که با همکاری کوبا ساخته شده اعلام نشده است، گفت: «اگر تجهیزات تولید صنعتی به موقع وارد شود ۳ ماه یعنی مهر، آبان و آذر باید منتظر نصب آنها بود و در زمستان میتوانیم انتظار داشته باشیم تولید واکسن پاستور به شکل صنعتی برسد».
به گفته وی «خط تولید واکسن روسی اسپوتنیک در ایران هنوز شروع به کار نکرده و واکسنی بیرون نیامده است». وی همچنین با اشاره به محقق نشدن وعده های مسئولین درباره واکسن برکت، در خصوص واکسن نورا و فخرا گفت که فاز اول مطالعات بالینی واکسن نورا به پایان رسیده اما هنوز نتایجی از آن منتشر نشده و از واکسن فخرا و کووپارس هم هنوز نتایجی منتشر نشده و این دو واکسن مجوز ورود به فاز سوم مطالعات بالینی را دریافت کرده اند.
تعطیلی برخی از مراکز واکسیناسیون ایران به دلیل اتمام موجودی واکسن
رسانه های ایران از تعطیلی مراکز واکسیناسیون در شهرهای اهواز و گرگان از چهارشنبه گذشته گزارش دادند و علت تعطیلی تمام شدن موجودی واکسن عنوان شده است. شماری از شهروندان نیز از مناطق مختلف ایران در شبکه های اجتماعی نوشته اند زمانی که برای نوبت دوم واکسن مراجعه کردند با در بسته رو به رو شدند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، از روز چهارشنبه ۱۰ شهریور، با اتمام موجودی واکسن در اهواز، مراکز واکسیناسیون سطح شهر تعطیل شدهاند و در سایر شهرستانهای استان که واکسن موجود است، واکسیناسیون در حال انجام است.
در شهر گرگان نیز تمامی مراکز ترزیق واکسیناسیون بدلیل موجود نبودن واکسن از چهارشنبه ۱۰ شهریور ماه تعطیل شدهاند و واکسیناسیون در هیچ مرکزی انجام نشده است. بر اساس آمار وزارت بهداشت، تا کنون تنها ۹ میلیون و ۶۸۴ هزار و ۶۶۹ نفر در ایران دو دوز واکسن را تزریق کرده اند.
کمبود دارو برای بیماران کرونایی مبتلا به قارچ سیاه؛ فروش داروی تقلبی تا ۲٠ برابر قیمت اصلی
در پی شیوع بیماری قارچ سیاه در میان برخی بیماران کرونایی در ایران و نگرانی از کمبود داروی آن در کشور، مجتبی بوربور نایب رئیس اتحادیه واردکنندگان دارو روز یکشنبه ۱۴ شهریور از واردات ۵۰ هزار داروی مخصوص خبر داد و با اشاره به اینکه تنها و مطمئنترین داروی قارچ سیاه، آمفوتریسین بی است، اعلام کرد: «در این مورد نیز بیماران مانند بسیاری از داروهای دیگر سردرگماند و کمبود در سطح عرضه بیش از موجودی دارو است.»
وی افزود: «به علت شیوع کووید ۱۹ و پیچیدگیهای ناشی از بستری شدن شخص در بیمارستان احتمال شیوع برخی بیماریها و عفونتهای بیمارستانی مانند قارچ سیاه هم بیشتر میشود. بنابراین مصرف دارو برای این بیماری نیز افزایش یافته است. سازمان غذا و دارو نه تنها در برنامهریزیهای خود به این موضوع توجه نکرد بلکه در واردات عادی نیز اختلال ایجاد کرد. یعنی سهمیه کمتر و سختتری را به تامین کنندگان داد».
از سوی دیگر، سازمان غذا و دارو در اطلاعیه ای اعلام کرد متاسفانه طی هفته های اخیر، همزمان با کمبود مقطعی این دارو، افراد سودجو مبادرت به فروش داروهای تقلبی با برچسب داروی اصلی و قیمت ۱۰ تا ۲۰ برابری می کردند که علاوه بر کلاهبرداری از خانواده بیماران، جان آنان را نیز به خطر میانداختند.
انتقاد معاون قرارگاه پدافند زیستی از سوء مدیریت کرونا در ایران
محمد کریمینیا معاون قرارگاه پدافند زیستی و از همکاران ساخت واکسن فخرا، اعلام کرد: سوءمدیریتها و فقدان ساختارهایی که در مجموعه وزارت بهداشت بود، الان پیامدهایش نارضایتی مردم، تاخیر در واکسیناسیون و رکوردهای دو هفته اخیر کشور در میزان فوت و ابتلا به کروناست».
وی افزود: «وزارت بهداشت هیچ تمایلی به پیش خرید واکسن های داخلی ندارد. نمیشود واکسن تولید کرد و برای زمانی نگه داشت که وزارت بهداشت هوس کند آن را بخرد. به همین خاطر تمام مجموعههای داخل کشور در یک حالت استندبای نگه داشته میشوند و نمیتوانند تولیدشان را پیش ببرند، به این علت که تکلیفشان روشن نیست».
او در ادامه با اشاره به اجازه کار برروی چندین واکسن کرونا در ایران گفت: «اتفاق ناخوشایند این بود که به حجم بسیار زیادی شرکت، دانشگاه و مراکز تحقیقاتی اجازه دادند که بر روی واکسن کار کنند که براساس گفته مصطفی قانعی دبیر سابق کمیته علمی ستاد کرونا، بیش از ۱۴ واکسن بودهاند. وقتی شما این حجم را میفرستید که کار تحقیق کنند و بعد وارد کارآزمایی شوند، یعنی ناخواسته ثروت و سرمایههای کشور را واگرا کردید. ما این حجم از نیروی انسانی، تجهیزات و زیرساخت نداریم. هرچه قدر اینها را همگراتر شروع میکردیم نتیجه بهتری میگرفتیم.»
وزیر بهداشت: دریافت دو دوز واکسن شرط حضور در راهپیمایی اربعین
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، روز یکشنبه گفت: «برای واکسیناسیون عمومی نیازمند یک حمایت جدی در سطح ملی هستیم چون باید حدود ۱۰۰ میلیون دُز واکسن در عرض ماه های آینده تزریق کنیم اما لازم است که همه دستگاه ها به وزارت بهداشت در این زمینه کمک کنند چون این کار به تنهایی از عهده وزارت بهداشت خارج است.»
وی افزود: «باید روزانه حداقل دو برابر آنچه که هست واکسن در کشور تزریق شود و تنها ۶ هفته زمان داریم تا بتوانیم پیک بعدی کرونا را مدیریت کنیم».
وزیر بهداشت تصریح کرد: «در آینده نزدیک همزمان با گسترش واکسیناسیون، دریافت بسیاری از خدمات منوط به داشتن کارت واکسن خواهد بود. امروز هم در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا مصوب شد افرادی که می خواهند در مراسم اربعین حضور داشته باشند باید حتما دو دُز واکسن کرونا را تزریق کرده باشند و یا این هفته، واکسن را دریافت کنند در غیر این صورت، مجوز خروج از کشور و ورود به عراق را نخواهند داشت».
ورود محموله ای حاوی ۵ میلیون دوز واکسن کرونا توسط هلال احمر
هجدهمین محموله واکسن کرونا تهیه شده از سوی جمعیت هلالاحمر حاوی ۵ میلیون دوُز واکسن کرونای چینی سینوفارم، روز یکشنبه ۱۴ شهریور در فرودگاه امام خمینی به وزارت بهداشت تحویل داده شد.
کریم همتی رئیس جمعیت هلالاحمر، از ورود سنگینترین محموله واکسن کرونا تهیه شده توسط هلالاحمر حاوی پنج میلیون دُوز واکسن به کشور خبر داد و گفت: «به طور کلی این جمعیت از اردیبهشت ماه تاکنون ۲۵ میلیون و ۳۹۰ هزار دُز واکسن به کشور وارد کرده است.»
وی با اشاره به بستری بیش از ۸ هزار نفر در مراکز درمان اضطراری هلال احمر و با اعلام اینکه واردات محمولههای ۵ میلیون دُزی واکسن به کشور ادامه دار خواهد بود، بیان کرد: همانطور که پیشتر هم اعلام کرده بودیم و همچنین طبق تاکیدات رئیس جمهور مبنی بر تامین ۴۰ میلیون دُز واکسن در شهریور ماه، این روند را با شتاب بیشتری ادامه خواهیم داد.
آمار رسمی کرونا در ایران؛ مرگ ۶۱۰نفر دیگر در یک روز
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو، روز یکشنبه ۱۴ شهریور، با اعلام آمار تفکیکی واکسیناسیون کرونا گفت: تا امروز، ۲۹ میلیون و ۱۵۲ هزار و ۲۷۱ دوز واکسن در مجموع در ایران تزریق شده است.
بر اساس آمار وزارت بهداشت، تا کنون ۹ میلیون و ۶۸۴ هزار و ۶۶۹ نفر در ایران دو دوز واکسن را تزریق کرده اند و در شبانه روز گذشته، ۳۰۹ هزار و ۴۶۳ دوز واکسن کرونا تزریق شده است.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، از دیروز تا امروز ۱۴ شهریور و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۵ هزار و ۸۷۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ٣۴۳۰ نفر از آنها بستری شدند.
همچنین مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۵ میلیون و ۱۲۹ هزار و ۴۰۷ نفر رسیده و در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۶۱۰ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۱۰ هزار و ۶۷۴ نفر رسیده است.
همچنین ۷ هزار و ۶۸۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۲۹ میلیون و ۴۵۲ هزار و ۳۲۲ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است. در حال حاضر ۲۴۶ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۴۴ شهر در وضعیت نارنجی و ۵۸ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.