مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران امروز اعلام کرد که در طول ٢٤ ساعت گذشته ٢۶٨ بیمار مبتلا به کرونا جان خود را از دست دادهاند. این رقم تا کنون بیشترین میزان مرگ و میر در موج پنجم شیوع بیماری کووید١٩ در این کشور است. با این حال مقامات مسئول هشدار میدهند که روند بیماری رو به افزایش دارد و هنوز در این زمینه کشور به «قلۀ موج پنجم» نرسیده است.
براساس آمار ارائه شده از سوی وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران، با احتساب ٢۶٨ بیمار تازه که از دیروز تا امروز ٣ مردادماه ١٤٠٠ جان خود را از دست دادهاند، شمار کل افرادی که بر اثر ابتلا به بیماری کوویدـ١٩ در این کشور درگذشتهاند به ٨٨ هزار و ٨٠٠ نفر رسید. در همین حال، شمار بیماران تازه تنها در یکروز اخیر «بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی» بر ٢٧ هزار و ١٤۶ تن بالغ شد که از این تعداد ٢ هزار و ٩٣۵ نفر آنها بستری شدهاند.
بر همین اساس، مجموع بیماران مبتلا به کوویدـ١٩ در ایران به ٣ میلیون و ۶٩١ هزار و ٤٣٢ نفر رسید. بر پایۀ همین گزارش، از مجموع بیماران بستری، ٤٨۶٣ نفر در بخش مراقبتهای ویژۀ بیمارستانها تحت نظر قرار دارند.
تا کنون «سه میلیون ۲۵۶ هزار و ۸۵۶ نفر از بیماران نیز، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند».
گزارش وزارت بهداشت در بارۀ واکسیناسیون حاکی از آنست که تا امروز یکشنبه «۷ میلیون و ۸۷۱ هزار و ۱۰۴ نفر دُز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۳۹۴ هزار و ۷۰۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کردهاند و مجموع واکسنهای تزریق شده در کشور به ۱۰ میلیون و ۲۶۵ هزار و ۸۱۱ دُز» رسیده است.
این آمار از روند افزایشی شیوع بیماری در ایران حکایت میکند. در حال حاضر ۲۳۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۷ شهر در وضعیت نارنجی و۹۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
آمار ارائه شده از سوی مقامات بهداشتی از روند فزایندۀ شیوع ویروس جهش یافتۀ دلتا در کشور حکایت میکند. گسترش بیماری در استان تهران به گفتۀ علیرضا زالی، فرماندۀ ستاد مقابله با کرونا در کلانشهر تهران «از مرزهای هشدار عبور کرده» و بنابراین پیش بینی میشود «حداقل در تهران تا دو هفته آینده نباید انتظار فروکش کردن بیماری را داشته باشیم».
در همین زمینه، خسرو صادق نیت، رئیس «مجتمع بیمارستانی امام خمینی» با تاکید بر رسیدن موج پنجم بیماری از استانهای جنوبی کشور به تهران، هشدار داد که اینک «شدت و میزان ابتلا» بسیار بیشتر از گذشته است.
کُندی واکسیناسیون نیز از عوامل دیگر نگرانی در کشور است. آمارها نشان میدهد که میزان واکسیناسیون روزانه با پیش بینیها و یا وعدههای وزات بهداشت فاصلۀ بسیار دارد. در حالیکه مسئولان وعدۀ تزریق روزانۀ ٤٠٠٠٠٠ دُز واکسن را دادهاند، متوسط میزان تزریق در این اواخر از نصف آن تجاوز نمیکند.