در حالیکه موج پنجم کرونا با سویه دلتا در حال گسترش در نقاط مختلف ایران است، روند واکسیناسیون همچنان به کندی و به صورت قطره چکانی دنبال می شود. نادر توکلی معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت کرونا در تهران، از ورود ویروس نوع دلتا به پایتخت خبر داده و مقامات پزشکی در سیستان و بلوچستان هشدار داده اند که موارد ابتلا در این استان ۵ برابر موج های قبلی است. این در حالیست که قطعی مکرر برق نیز بر معضلات بیماران کرونایی افزوده و باعث کاهش ظرفیت تولید اکسیژن شده است.
ویروس نوع دلتا وارد تهران شده است؛ موارد ابتلا در سیستان و بلوچستان ۵ برابر موج های قبلی است
نادر توکلی معاون درمان ستاد فرماندهی مدیریت کرونا در کلانشهر تهران، گفت که «ویروس نوع دلتا در بیماران تهرانی هم مشاهده شده و به عبارتی این بیماری وارد پایتخت شده است.»
وی افزود: «در حال حاضر مهمترین راهکار مقابله با کرونا حتی از نوع دلتا، به واکسینه شدن مردم برمیگردد و این کار باید با شتاب بیشتری انجام شود». این در حالیست که شمار قابل توجهی از گروههایی که در اولویت تزریق واکسن قرار دارند، هنوز واکسینه نشدهاند.
از سوی دیگر، محمدعباسی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، اعلام کرد که «موارد ابتلا به ویروس کرونا در استان سیستان و بلوچستان پنج برابر موج های گذشته است». وی افزود: «تعداد مبتلایان در دو موج قبلی بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر بود ولی در این موج جدید به ۱۵۰۰ نفر یعنی پنج برابر تعداد موارد مثبت قبلی رسیده است».
خطر کمبود اکسیژن برای بیماران کرونایی با قطعی های مکرر برق
پیکان کلانتری رئیس اتحادیه کشوری گازهای طبی و صنعتی روز سه شنبه گفت: «قطعی برق شش ساعته در روزهای گذشته باعث شده تولید اکسیژن حداقل ۱۰ ساعت عقب بیفتد و تولید اکسیژن تقریبا نصف شد که با توجه به موج پنجم کرونا، تداوم این وضعیت ممکن است ایران را وادار به واردات اکسیژن کند».
او با گلایه از قطعی مکرر برق در روزهای اخیر گفت: «عمده مصرف تولید اکسیژن با برق است و زمانی که برق قطع می شود، زمان بیشتری لازم است تا موتور دستگاههای اکسیژنساز فعال شود و به همین دلیل زمان کمتری برای تولید داریم».
وی با اشاره به شدت موج پنجم شیوع کرونا و افزایش دو برابری تقاضا برای اکسیژن، گفت: «قطعی برق بر میزان ظرفیت تولید اکسیژن تاثیر گذاشته است و ادامه این روند مراکز درمانی را با مشکل کمبود اکسیژن روبه رو خواهد کرد».
نماینده چابهار: وضعیت سیستان و بلوچستان از آنچه روایت می شود بدتر است
معین الدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس با اشاره به وضعیت قطعی برق، کم آبی و شیوع بیماری کرونا در استان سیستان و بلوچستان گفت: «هر فاجعهای در مورد سیستان و بلوچستان شنیدید را کتمان نکنید زیرا وضعیت این استان از آنچه روایت میشود، بدتر است. متأسفانه با شیوه مدیریت مسئولان، شرایط غیرقابل کنترل شده است».
وی افزود: «از پهنه جاسک تا راسک، جمعیتی بالغ بر یک میلیون نفر زندگی میکنند. بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت، باید ۱۷۰۰ تخت بیمارستانی میداشتیم اما تنها ۲۰۰ تا ۳۰۰ تخت داریم. بخش سی.پی.یو در بیمارستانها تعطیل شده و به طور کامل در اختیار بیماران کرونایی قرار داده شده، اما باز کم میآوریم.»
وی با بیان اینکه «بیمارستانهای ما ظرفیت پذیرش بیشتر را ندارند»، اظهار کرد: «دو شهرستان از حوزه انتخابیه بنده، بیمارستان ندارد و مردم این منطقه برای رسیدن به بیمارستان باید ۱۵۰ کیلومتر طی کنند. کیت تشخیص در استان سیستان و بلوچستان وجود ندارد؛ بسیاری از مردم در روستاها بر اثر کرونا فوت میکنند و کسی نمیداند که این مردم بر اثر کرونا فوت کردهاند. بسیاری از افراد بی شناسنامه تلف می شوند و آمارشان ثبت نمی شود».
او با انتقاد از سعید نمکی وزیر بهداشت که گفته بود درخصوص سیستان و بلوچستان بلوا می کنند، اظهار داشت: «ایشان از ابتدای همه گیری کرونا، سفری به سیستان و بلوچستان نداشته است. اینکه ما در جنوب سیستان و بلوچستان کمتر از ۳۰۰ تخت داریم بلواست؟ آیا اینکه حتی یک بخش عفونی در این پهنه وجود ندارد بلواست؟ آیا اینکه فقط یک متخصص عفونی داریم بلواست؟ آیا صف افرادی که پشت در بیمارستان ها منتظر یک تخت خالی هستند بلواست؟ نه هیچکدام بلوا نیست واقعیت است».
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: شرایط حاد است و در وضعیت هشدار قرار داریم
آرش نجیمی سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، با بیان اینکه متاسفانه روند موارد ابتلا به بیماری کووید۱۹ در استان به شدت افزایشی است، اظهار کرد: «تعداد بیماران بستری دوباره نزدیک به ۲۰۰ بیمار در روز رسیده و افزایش نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ درصدی در تعداد بیماران بستری در بیمارستان های استان مشاهده می شود».
وی با انتقاد از عملکرد دستگاه هایی اجرایی استان از نظر همکاری با دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و رعایت پروتکل های بهداشتی، گفت: «درحال حاضر تنها شهر قرمز استان، اردستان است و وضعیت برخی از شهرستان های استان نارنجی شده، اما باتوجه به تعداد بیماران و شرایطی که می بینیم، احتمالا روزهای آینده بیش از ۱٠٠٠ بیمار در استان بستری شوند و به دنبال آن احتمال قرمز شدن شهرهایی ازجمله اصفهان هم وجود دارد».
وی شرایط کنونی را «حاد» توصیف کرد و گفت: «کرونای دلتا امروز گونه غالب است و در برخی شهرها و استان های اطراف هم گزارش شده است، بنابراین احتمالا درگیری هایی که ایجاد می شود از این نوع است. در شرایط فعلی در وضعیت هشدار قرار داریم و اگر دقت نکنیم موج پنجم به لحاظ تعداد بیماران بستری حتی از موج چهارم هم بدتر خواهد بود».
انتقاد نماینده مجلس از مدیریت کرونا: با دوریبین صدا و سیما دو مرکز تزریق واکسن نشان می دهند و می گویند همه چیز خوب است
مجتبی یوسفی نماینده اهواز در مجلس یازدهم ، در خصوص نحوه مدیریت کرونا در کشور و شکلگیری موج جدید ابتلا و افزایش تعداد مرگ و میر در اثر این ویروس، گفت: «متاسفانه الان بعد از سپری شدن حدود یک سال و نیم هنوز در مدیریت کرونا، سیاست دولت و به ویژه رئیس جمهوری که رئیس ستاد مقابله با کرونا است، بر یک مبنا و شاخص مشخصی حرکت نمیکند».
وی در رابطه با مشکلات موجود در حوزه واکسیناسیون، بر واردات واکسن تأکید کرد و گفت: «انتظار میرود بحث واکسیناسیون با سرعت بیشتری صورت گیرد اما اکنون صفهای عریض و طویلی تشکیل شده از بازنشستگان و افراد پا به سن گذاشته که بیماری زمینهای دارند و نگران سلامت آنها هستیم اما مشاهده میشود که در صفهای طولانی حضور دارند و ما در بحث واکسن و اطلاعرسانی بیبرنامگی داریم».
وی افزود: «متاسفانه با یک دوربین صداوسیما میرویم دو تا مرکز بهداشتی یا تزریق واکسن را نشان میدهیم و میگوییم همه چیز خوب است، اما الان آن چیزی که واقعیت کف جامعه است این است که خیلی از این افراد اکنون مستاصل شدند و عملا کار با یک برنامه خاصی پیش نرفته است».
آمار رسمی کرونا در ایران؛ ابتلای بیش از ۱۶ هزار نفر در یک روز
بنابر اعلام مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون ۴ میلیون و ۴۹۷ هزار و ۵۷۶ نفر دُوز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۱۷ هزار و ۸۰۹ نفر نیز دُوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۶ میلیون و ۵۱۵ هزار و ۳۸۵ دُوز رسید.
از دیروز تا امروز ۱۵ تیرماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۶ هزار و ۸۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۱۷۳۳ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۲۸۶ هزار و ۹۲۳ نفر رسیده است.
همچنین در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۴۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۵ هزار و ۹۵ نفر رسید و ۳۲۹۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. در حال حاضر ۹۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۳ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۷۳ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.
rfi