Skip to content
ژوئن 4, 2026
   ارتباط با ما       در باره ما       فیسبوک       تلگرام   

احترام به تفاوت اندیشه، همیاری و تلاش مشترک در راه تحقق آزادی

  • خانه
  • ایران
  • جهان
  • ویژه اندیشهٔ نو
  • اجتماعی
    • زحمتکشان
    • جوانان و دانشجویان
    • زنان
  • اقتصادی
  • فرهنگی – ادبی
  • محیط زیست
  • تاریخی
  • علوم اجتماعی
  • دیدگاه‌ها
  • Home
  • آمریکا: عدم همکاری با آژانس به مذاکرات برجام آسیب می‌رساند
  • ایران
  • خبرها

آمریکا: عدم همکاری با آژانس به مذاکرات برجام آسیب می‌رساند

ایران مانع از دسترسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به اطلاعات ذخیره شده دوربین‌ها در برخی از سایت‌های اتمی خود شده است. آمریکا نسبت به عدم همکاری ایران با آژانس هشدار داده و آن را با مذاکرات برجام ناسازگار خوانده است.

جمهوری اسلامی ایران بر آن است تا دسترسی بازرسان آژانس به ویدیوهایی مربوط به دوربین‌های نصب شده در چند سایت هسته‌ای خود را منوط به کسب توافق درباره احیای برجام بکند.

این اقدام ایران با هدف اعمال فشار بیشتر بر آمریکا و دیگر کشورهای ذیربط در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ صورت می‌گیرد.

این در حالی است که مقامات آمریکایی و از جمله آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آن کشور نسبت به در پیش گرفتن چنین سیاستی از سوی ایران هشدار داده است.

یک مقام ارشد ایران که مایل به فاش شدن هویت خود نبوده به خبرنگار فرستنده خبری “سی‌ان‌ان” گفته است: «اگر مذاکرات به نتیجه برسد، ما قطعا نوارهای ویدیویی را به آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان خواهیم داد.»

او گفته است ایجاد امکان دسترسی بازرسان آژانس به این نوارهای ویدیویی وابسته به چند و چون پیشرفت مذاکرات کمیسیون مشترک برجام است.

باید یادآور شد که جمهوری اسلامی روز ۲۲ فوریه سال جاری برای یک بازه زمانی سه ماهه (تا ۲۴ مه) دوره همکاری خود با بازرسان آژانس را تمدید کرده بود.

پس از آن نیز، این مهلت به مدت یک ماه دیگر تمدید شد. اکنون بیش از یک هفته است که جمهوری اسلامی از تمدید توافق با آژانس امتناع ورزیده است.

جن ساکی، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرده است که عدم همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی عملا با خواست آن کشور درباره احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ ناسازگار است.

پیش از آن نیز، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در گفت‌وگو با روزنامه “نیویورک تایمز” گفته بود: «اگر به این کارها ادامه دهند، اگر هر بار بیش از پیش از سانتریفوژهای پیشرفته‌تر و بازهم پیشرفته‌تر بهره بگیرند، ما به نقطه‌ای می‌رسیم که از منظر سیاسی بازگشت به توافق هسته‌ای برای ما بسیار دشوار خواهد شد.»

دور ششم مذاکرات برجام به پایان رسیده است و هنوز زمانی برای از سرگیری گفت‌وگوها در وین تعیین نشده است. پیش‌بینی می‌شود که دور هفتم این مذاکرات در روزهای آینده آغاز شود.

چاپ 🖨

Continue Reading

Previous: سی‌ان‌ان: تا زمان احیای برجام ایران اجازه دسترسی به تصاویر مراکز هسته‌ای را نمی‌دهد
Next: وزیر خارجه چین: آمریکا به برجام برگردد
  • تلگرام
  • فیسبوک
  • ارتباط با ما
  • در باره ما
  • فیسبوک
  • تلگرام
Copyright © All rights reserved