سخنگوی وزارت بهداشت ایران، روز سه شنبه اول تیر، اعلام کرد که وضعیت قرمز کرونایی در نوار جنوبی کشور همچنان در حال گسترش است. مقامات بهداشتی ایران نسبت به بروز موج پنجم کرونا با سویۀ جهش یافتۀ دلتا هشدار داده اند. از سوی دیگر، علیرضا بیگلری رئیس انستیتو پاستور ایران، روز سه شنبه گفت: «پیش بینی می شود این هفته سازمان غذا و دارو پس از بررسی پرونده، مجوز اضطراری برای واکسن پاستوکووک را صادر کند و این واکسن وارد برنامه واکسیناسیون همگانی کووید-۱۹ شود».
معاون سازمان نظام پزشکی: وزارت بهداشت باید برنامه واکسیناسیون را به شکل شفاف اعلام کند
محمد جهانگیری معاون نظارت و برنامهریزی سازمان نظام پزشکی، روز سه شنبه اول تیر، با انتقاد از روند واکسیناسیون در کشور، گفت: «باید در عملکردمان برای واکسیناسیون تجدیدنظر کنیم، باید بر روی محمولههای واکسن که وارد کشور میشود، مدیریت بهینهتری انجام شود و خیلی شفاف برنامه زمان بندی واکسیناسیون به مردم به خصوص برای بیماران با ریسک پذیری بالا اعلام شود».
وی افزود: «پاسخگو بودن در حوزه واکسیناسیون یکی از الزامات است که وزارت بهداشت تا به امروز باید به نحوی آن را عملی میکرد، چون حتی اگر معذوریتی پیش بیاید، مردم میپذیرند، اما بیبرنامگی را نمیپذیرند، بنابراین ما خواستار این هستیم که ضمن تولید واکسن، واردات آن هم به شکل مطلوب انجام شود تا زودتر به یک ایمنی مناسب دست پیدا کنیم.»
وی ادامه داد: «درخواست ما این است که واکسن به اندازه کافی بیاید و به شکل عادلانه و بدون هزینه برای مردم در دسترس قرار گیرد و شائبهای هم از این موضوع برای مردم به وجود نیاید. باید به مردم اطلاع رسانی و طبق همان عمل شود».
به گزارش ایلنا، «برخی از وعده های وزارت بهداشت محقق نشده و سردرگمی و نگرانی مردم را دو چندان کرده است»، از جمله آنکه وی پیش از این در ۲۶ اردیبهشت سال جاری، گفته بود که « ۱۴ میلیون نفر در کشور تا یک ماه آینده واکسن کرونا میزنند، در حالیکه از ۲۱ بهمن ماه سال گذشته تا امروز ۵ میلیون و ۲۸۱ هزار و ۲۷۵ دُوز واکسن تزریق شده است.»
همچنین خبرهایی از فروش واکسن کرونا با قیمتهای مختلف نیز به گوش میرسد، تا جایی که عضو کمیته علمی کرونا و رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: «گزارشهایی که در این رابطه منتشر میشود، نشان دهنده آن است که چون مردم نسبت به روند واکسیناسیون معترض هستند، برای خرید واکسن یا تهیهی آن به روشهای غیرقانونی اقدام میکنند».
رونمایی از واکسن اسپوتنیک ایرانی؛ به زودی مجوز مصرف اضطراری برای واکسن پاستور صادر می شود
همزمان با خبر اوجگیری کرونا در پایتخت و استانهای جنوبی کشور در روزهای اخیر، سعید نمکی وزیر بهداشت ایران از صدور قریب الوقوع مجوز مصرف اضطراری برای واکسن پاستور خبر داد.
وی اعلام کرد روز سهشنبه برای واکسن پاستور مجوز مصرف اضطراری صادر میشود و روز شنبه از واکسن «اسپوتنیک ایرانی» رونمایی میشود. وزیر بهداشت همچنین از صادرات واکسن ایرانی در زمستان خبر داد؛ این در حالیست که هنوز شمار افراد واکسینه شده در ایران به پنج میلیون نفر نرسیده است.
وزیر بهداشت همچنین با ادعای اثربخشی شش برابری واکسن پاستور در مقایسه با واکسن «آسترازنکا» گفت: «واکسن انگلیسی آسترازنکا روی گونه آفریقای جنوبی و برزیلی ۱۱ درصد اثر دارد و ما و کوباییها بررسی کردیم و دیدیم واکسن پاستور ۶۲ درصد اثر میکند یعنی نزدیک شش برابر واکسن آسترازنکا روی این گونهها اثربخش است»
سعید نمکی با بیان اینکه واکسن «سیناژن» تولید ایران نیز در مرحله دوم آزمایشها بالینی قرار دارد از واکسیناسیون جامعه هدف ایران تا پایان پاییز خبر داد و گفت: «امیدواریم تا پایان شهریورماه بتوانیم معلمان و نیروهای نظامی و انتظامی و گروههای پر خطر را پس از تزریق واکسن کرونا به افراد بالای ۶۰ سال و بیماران خاص صعبالعلاج که ۸۵ درصد مرگومیرها را تشکیل میدهند واکسینه کنیم».
هشدار در مورد بروز موج پنجم کرونا در ایران
رسانه های رسمی ایران، با یاد آوری افزایش شمار شهرهای قرمز در جنوب و جنوب شرق کشور و رشد ۱۱۳.۶ درصدی شاخص ابتلا نسبت به دو هفته پیش، در مورد رکورد تازه ابتلا و موج پنجم شیوع ویروس کرونا در ایران هشدار داده است.
مقامات بهداشتی ایران نسبت به بروز موج پنجم کرونا هشدار داده اند و وزیر بهداشت گفته است که مواردی از ویروس هندی (دلتا)، هیبرید هندی نیویورکی و آفریقای جنوبی را در استانهای جنوبی و جنوب شرق، کرمان، یزد و آذربایجان غربی شناسایی شده است.
وزیر بهداشت همچنین بر اهمیت جلوگیری از جابجایی جمعیت به منظور جلوگیری از انتقال ویروس تاکید کرده و گفته است که رفت و آمد بین استانهای گلستان و سیستان و بلوچستان میتواند باعث انتقال ویروس از جنوب شرق به شمال ایران شود به خصوص اینکه بین استانهای جنوب دریای خزر رفت و آمد گسترده ای وجود دارد.
گسترش وضعیت قرمز و افزایش موارد بستری در نوار جنوبی کشور
سیما لاری سخنگوی وزارت بهداشت، با بیان اینکه متأسفانه آمار هفته گذشته در تعداد بیماران سرپایی مثبت افزایش ١۹ درصدی را نشان می دهد، گفت: «وضعیت قرمز کرونایی در نوار جنوبی کشور همچنان در حال گسترش است و استانهای سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان و بوشهر با افزایش جدی تعداد بیماران بستری مثبت مواجه هستند».
وی تاکید کرد: «توقف روند کاهشی بستری بیماران در برخی استانها و ایجاد روند صعودی بستری شدگان مثبت در برخی دیگر از استانهای کشور، زنگ خطر جدی برای مدیریت اپیدمی در کشور است».
همچنین شکرالله سلمان زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان نیز اعلام کرد که روند موارد ابتلا و بستری کرونا در منطقۀ جنوب غرب خوزستان افزایشی است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر نیز گفت: «آمار بالای ابتلا، بستری و مرگ ناشی از کرونا در استان نگران کننده است و موج جدید بیماری در حال شکل گیری است. بستری روزانه در بیمارستانهای استان بوشهر از ۲۵۰ به ۳۵۰ نفر افزایش یافته و به دنبال آن شمار مرگ ناشی از کرونا نیز در روزهای اخیر به شدت بالا رفته است».
جهانپور: واکسن های ایرانی کرونا هنوز قیمت گذاری نشده اند
کیانوش جهانپور سخنگوی سازمان غذا و دارو، روز سه شنبه اعلام کرد که تاکنون هیچ کدام از واکسنهای کرونا تولید داخل در کمیسیون قیمتگذاری سازمان غذا و دارو، قیمت گذاری نشدهاند.
وی در صفحه توئیتر خود نوشت: «قیمت گذاری واکسن کرونا بر اساس هزینه تمام شده، حاشیه سود منطقی و قیمت واکسن های مشابه خارجی و البته با رویکرد حمایت از تولید ملی در کمیسیون قیمتگذاری، انجام خواهد شد.»
آمار رسمی کرونا در ایران
مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، تا کنون ۴ میلیون و ۴۰۳ هزار و ۷۵۳ نفر دوُز اول واکسن کرونا و ۹۷۲ هزار و ۸۷۱ نفر نیز دُوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۵ میلیون و ۳۷۶ هزار و ۶۲۴ دُوز رسیده است.
از دیروز تا امروز ۱ تیرماه و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۷۱۶ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ١۲۷۸ نفر از آنها بستری شده اند.
همچنین مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۱۱۷ هزار و ۳۳۶ نفر رسیده و در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۱۶ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۳ هزار و ۲۱۷ نفر رسیده است.
همچنین ٣۲۴۹ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
تا کنون ۲۲ میلیون و ۶۹۹ هزار و ۱۶۶ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۷۵ شهر در وضعیت نارنجی و ۲۵۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.