پنجم ژوئن یادآور هشتمین سالگرد قطعنامه محکومیت قتل عام زندانیان سیاسی توسط جمهوری اسلامی ایران در تابستان سال ۱۳۶۷ در مجلس عوام است. این قطعنامه که با رای تمامی اعضای پارلمان تصویب شد، باعث گردید کانادا نخستین کشوری باشد که کشتار ۶۷ را به عنوان جنایتی علیه بشریت شناسایی و خواستار پاسخگویی فزونتر نسبت به اقدامات گذشته و جاری رژیم اسلامی گردد.
سالگرد قطعنامه امسال مصادف است با انتخابات ساختگی ریاست جمهوری در ایران با جلوداری ابراهیم رئیسی معروف به “قاضی چوبه دار” در سال ۶۷ و رییس کنونی رسوا و بدنام دادگستری ایران. رئیسی یکی از چهار عضو کمیسیونی بود که توسط آیت الله روح اله خمینی به “کمیته مرگ” برای نظارت بر اعدام های دسته جمعی مخالفان که منجر به کشتار تقریباً 5000 زندانی سیاسی شد، منصوب گردید.
پیشگامی رییسی در این زمینه گواهی است بر فرهنگ فاسد جرم و جنایت و مصونیت پذیری ذاتی رژیم از مجازات، که سبب گردیده تا افرادی چون وی در یک رقابت انتخاباتی مدیریت شده در کنار دیگر وفاداران این سیستم به خاطر جنایاتشان پاداش گیرند.
افزون بر این، ارتقاء جایگاه رئیسی با نقش مداوم وی در سرکوب زندانیان سیاسی، از جمله دستگیری های خودسرانه، شکنجه و اعدام مخالفان مسالمت جو، و همچنین آزار و اذیت اقلیت های مذهبی و قومی، بازداشت های ناعادلانه شهروندان دو تابعیتی به عنوان گروگان های سیاسی و نیز آزار و اذیت مستمر و حبس وکلای مدافع نسبت مستقیم دارد.
مشارکت شخصی و پررنگ رئیسی در جنایات علیه بشریت باعث شده که وی جایگاه برجسته ای در لیست دقیق “معماران سرکوب” تنظیم شده توسط مرکز حقوق بشر رائول والنبرگ، داشته باشد. این لیست مهمترین ناقضان حقوق بشر رژیم در ایران را مشخص می کند و خواستار عدالت و پاسخگویی در قالب تحریم های هدفمند حقوق بشری علیه آنان است.
مرکز حقوق بشر رائول والنبرگ و عدالت 88 همزمان با سالگرد شناسایی تاریخی جنایات ضد بشری رژیم ایران در پارلمان کانادا، متفقا خواستار اجرای تحریم های هدفمند علیه معماران سرکوب ایران بر پایه “قانون مگنیتسکی” کانادا هستند. تنها با اجرای چنین اقداماتی هماهنگ میتوان حفاظت و پیشبرد حقوق بشر و تامین حاکمیت ملی کانادا در برابر اثرات خورنده سرمایه های خارجی فاسد را تامین کرد. دوستان کانادایی و خانواده های قربانیان کشتار سال ۱۳۶۷و همه کانادایی های با وجدان خواهان عدالت هستند.
۵ ژوئن ۲۰۲۱